Jump to content
Dogomania

Amstaffka Ajsi straciła dom.. najpierw schron, później hotel! MA DOM :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='mrófffcia']No to takie krótkie podsumowanie tego co już mamy:

P. Natalia -12 zł
Dreptan2004 -10 zł
KasiaNDM- 70
Lokis 1 - 50 zł
Jatczyszyn - 5 zł
Bebebe1- 5 zł
P. Ania z Radomia- 5 zł
Fitnesska_el - 5 zł
Surema - 5 zł
Ja - 8 zł

Suma: 175 zł
zapomniałaś o mnie:p 10 zł deklaracja

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basiagk']zapomniałaś o mnie:p 10 zł deklaracja

Nie zapomniałam ale to jest rozliczenie konta kto i ile już wpłacił :)

wieczorem powiem czy coś się zmieniło czy też nie na koncie :)

Mam też do Was Cioteczki ogromną prośbę rozgłaszajcie małą gdzie tylko można bo już w sobotę ją przejmuję a cegiełki coś słabo idą... na 26 stycznia jest już zarezerwowany hotel :)

ps. ja już wszędzie wysyłam taką treść : " Dla Ciebie to tylko 5zł dla Ajsi szansa na nowe życie proszę okaż sercę i kup chodź jedną cegiełkę mamy mało czasu inaczej sunia stanie się całkiem agresywna niestety z każdym dniem jej stres staje się większy :( " Amstaffka Ajsi potrzebuje WASZEJ POMOCY!! (530931747) - Aukcje internetowe Allegro

z prośbą o rozsyłanie po znajomych... wszyscy mają mnie już dość a ja cięgle drąże temat :D

Posted

[quote name='mrófffcia'] dla ciebie to tylko 5zł dla ajsi szansa na nowe życie proszę okaż sercę i kup chodź jedną cegiełkę mamy mało czasu inaczej sunia stanie się całkiem agresywna niestety z każdym dniem jej stres staje się większy :( " amstaffka ajsi potrzebuje waszej pomocy!! (530931747) - aukcje internetowe allegro

z prośbą o rozsyłanie po znajomych... Wszyscy mają mnie już dość a ja cięgle drąże temat :d

wysyŁam do wszystkich aktywnych "znajomych" astÓw i pitÓw na nk!!!
Ciekawe czy siĘ ruszy

wysłałam 71 takich wiadomości.jutro rano powysyłam-bo rano inni -ci co są w pracy zaglądają na nk niż wieczorem

Posted

dostałam odpowiedź na prośbę:

Prosze mi przesłac numer konta, wpłace wiecej -szkoda cegiełki za 5 zł, a przelew drugie tyle-wysle 50 dla tej psiny, tylko prosze mi podac konto, czy adres..

który numer konta podać?bo za bardzo nie mam czasu szukać na wątku:oops:

dobra, już znalazłam sama to konto.
chyba powinno być podane w aukcji razem z adresem-niektórzy potrzebują chyba pełne dane zeby przesłać pieniądze.

Posted

[quote name='mrófffcia']dzięki agaga21 :) a nr konta podany jest w aukcji...

na dzień dzisiejszy mamy całe 225zł

jestem bardzo zawiedziona...ci wszyscy "znajomi"-niby wielcy miłośnicy bullowatych...a widzę że tylko 3 osoby kupiły cegiełkę od momentu jak wysyłałam te prośby(i to nie wiadomo czy to były osoby które prosiłam czy przypadkowe-odzew można powiedzieć ZEROWY!)....liczyłam na większą pomoc..liczyłam na to że z tych 71 osób chociaż z 10 kupi po cegiełce...:shake:
przeciez to tylko 5 zł!

Posted

[quote name='agaga21']jestem bardzo zawiedziona...ci wszyscy "znajomi"-niby wielcy miłośnicy bullowatych...a widzę że tylko 3 osoby kupiły cegiełkę od momentu jak wysyłałam te prośby(i to nie wiadomo czy to były osoby które prosiłam czy przypadkowe-odzew można powiedzieć ZEROWY!)....liczyłam na większą pomoc..liczyłam na to że z tych 71 osób chociaż z 10 kupi po cegiełce...:shake:
przeciez to tylko 5 zł!

ja też jestem zawiedziona niby samych miłośników psów mamy każda z tych osób rozpacza nad każdym pieskiem ale żeby dać chodź 5zł to już nikt nie da wolą wydać na jakąś impreze paczkę chrupek itd. nikt nie pomyśli że jak kupi chodź jedną cegiełkę to pomoże takiemu biednemu psiakowi znaleźć się w lepszym miejscu :( nie rozumiem podejścia ludzi...jeszcze tu na miejscu każdy zaczął mi odradzać żebym wzieła małą na hotel i się nią zajeła ( boją się że nie będzie z czego opłacić hotelu i zostane się sama) ale ja podjełam decyzję wezmę i pomogę i nikt mnie nie odwiedzie od tego zamiaru!!! smutne że ludzie tak reagują że nie mają wiary w innych dobrych i życzliwych ludzi :(

ja mam i mam nadzieje że nie zostawicie mnie samej?

Posted

też dostałam info ...ale napisałam wcześniej na wątku tym czy którymś pokrewnym ...przez najbliższe 3-4 miesiące nie jestem jeszcze w stanie pomóc finansowo ...nawet te 5 zł ... szczepienie swojego musiałam przesunąć o miesiąc....chciałabym ale niestety ... wcześniej kiedy miałam pieniądze pomagałam ...

Posted

[quote name='Alicja']też dostałam info ...ale napisałam wcześniej na wątku tym czy którymś pokrewnym ...przez najbliższe 3-4 miesiące nie jestem jeszcze w stanie pomóc finansowo ...nawet te 5 zł ... szczepienie swojego musiałam przesunąć o miesiąc....chciałabym ale niestety ... wcześniej kiedy miałam pieniądze pomagałam ...
ALICJA, absolutnie nie chodziło mi o Ciebie ani o zadną inną dogomaniaczkę...dogomaniaczki pomagają na dziesiątki różnych sposobów-nie tylko finansowo...chodziło mi o ludzi którzy są zapisani w tamtym profilu jako znajomi i potrafią się użalać tylko: "biedny piesek, śliczny piesek"...na cholerę mi te komentarze...chodzi o to ze użalają się i nic więcej...widziałaś ile tam jest osób?
gdyby co druga wpłaciła co miesiąc na danego psiaka te 5-10 zł to by była konkretna pomoc...a takie biadolenie jakie te pieski są słodkie i biedniutkie to ja mam w d...!

Posted

Mrófffcia prosiła, żeby dopisać do rozliczenia:

Agamarine cegiełka 50zł
Silis666 cegiełka 20zł

na koncie teraz mamy 245zł :)

Na ten weekend potrzebny transport do Wrocławia!

Też rozsyłałam wiadomości na n-k i również zero odzewu. :shake:

Posted

Asta na naszym rudzkim wątku pewna dziewczyna jakiś czas temu ofiarowała pomoc w transporcie do Wrocławia , przeszukaj rudzkie posty ja jej dziękowałam za oferowaną pomoc ;)

Posted

Na koncie mamy 310 zł :multi: Niestety to jeszcze nie jest pełna suma.

W piątek albo sobotę Ajsi pojedzie do Wrocławia, gdzie odbierze ją Mrófffcia, a później razem pojadą do Bogatyni i tam sunia będzie od poniedziałku w hotelu.

Kto dołoży jeszcze parę złotych? :roll:

Posted

Brakuje nam jeszcze ok 90 zł. Ajsi jutro pojedzie do tego Wrocławia. Jednak cały czas musimy zbierać kasę, żeby mieć już na następny miesiąc albo weterynarza jakby zachorowała. każda złotówka sie przyda!

Proszę niech ktoś jeszcze zadeklaruje jakąś kwotę! Stałych wpłat mamy ok 80 co dobrze nie wróży! Miesięcznie mamy mieć ok 400 zł!

Posted

Aukcja allegro dobiegla konca uzyskalismy dla Ajsi 102,50
jak tylko pieniazki wplyna na moje konto zrobie dla malej przelew.
Asta17 bierzesz jutro aparat czy ja mam wziasc? Bedziemy jej robic foty po drodze do Wrocka:multi:

Posted

agnieszka oby wiecej takich ludzi jak ty :multi:

ja sie obawiam ze jak zrobie prawko to zbankrutuje na paliwo bo nie bede miala serca stak iedziec i patrzec jak z powodu braku transportu cierpi pies :evil_lol: moj TZ sie smial ze mnie ze nie zarobie na to paliwo :eviltong:

Posted

ja sie obawiam ze jak zrobie prawko to zbankrutuje na paliwo bo nie bede miala serca stak iedziec i patrzec jak z powodu braku transportu cierpi pies :evil_lol: moj TZ sie smial ze mnie ze nie zarobie na to paliwo :eviltong:[/quote]
A to masz pewne jak w banku :evil_lol::lol::eviltong:

Posted

Dzisiaj Agnieszka i ja pojechałyśmy do Wrocławia zawieźć Ajsi i jeszcze jednego psiaka ze schroniska. :razz: Sunia była bardzo grzeczna, w sumie przespała całą drogę, bo dostała leki na uspokojenie.
Jednak przeżyłyśmy akcję dosłownie jak z amerykańskiego filmu. :cool3: Ajsi miała być na 14 na Dworcu Głównym (na ul. Piłsudskiego:eviltong:-Agnieszka wie o co chodzi). Jednak dojechałyśmy na Plac Piłsudskiego a nie na ulicę tak jak miałyśmy i dzieliło nas od dworca 20 min. drogi. Chwilowo zwątpiłyśmy i nawet zmieniłyśmy adres nawigacji, żeby zawieźć innego psa skoro z Ajsi nie zdążyłyśmy, lecz Agnieszce nie dawało to spokoju i postanowiła znaleźć ten dworzec. Wtedy nagle dostałyśmy telefon od Mróffci, że mamy ostatnie 5 min., bo pociąg zaraz odjeżdża. Szybko ruszyłyśmy pytając ludzi o dokładną drogę...udało się..zobaczyłyśmy dworzec i zaparkowałyśmy na strzezonym parkingu, gdzie Agnieszka wołała do stróża, że później wszystkie formalności załatwi. Wszystko działo się w przeciągu 2 minut. :eviltong: Wybiegłyśmy z samochodu i migiem na peron...biedna Ajsi naćpana tym środkiem musiała byc przeze mnie ciagnięta na smyczy...Agnieszka biegła pierwsza szukając peronu..pełno tam było ludzi a my z amstaffem bez kagańca;) nagle aga patrzy, że mnie nie ma, bo zaczepił mnie jakiś chłopak..okazało się, że był to kolega Mróffci i szybko pobiegł z nami ją zanieść. Mróffcia tylko wyskoczyła z pociagu ją zabrać na ręce i wsiadła po czym zaraz odjechały...zdążyłyśmy jednak co do sekundy. Wszystko dzięki Agnieszczce, która sie nie poddała:multi: za co bardzo jej dziękuję.
Tego co przeżyłyśmy nie da się nawet tak opisać, by oddało te emocje, które nam towarzyszyły. Jednak zawsze trzeba coś przeżyć i później mieć co wspominać tak jak my z Agą. Można powiedzieć, że dzisiaj wydarzył się cud. :loveu:

Posted

dziewczyny!jesteście wspaniałe!

może wydarzy się kolejny cud i ajsi znajdzie wspaniały domek...teraz musi być już tylko z nią lepiej!

nie wiem czy było pisane na wątku ale chciałam się zapytać czy miejsce gdzie pojechała ajsi to domowy hotelik czy kojec?