Jump to content
Dogomania

Amstaffka Ajsi straciła dom.. najpierw schron, później hotel! MA DOM :)

Recommended Posts

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj biedakczki...allegro odwiedziło jak na razie kilkaset osób i jedna obserwowała ale podejrzewam że to mogła być osoba która zaadoptowała Megi.tak mi żal tych sunieczek...coraz zimniej się robi :-(

Posted

Asta17 napisał(a):
Dzisiaj złapałam dołka!:shake: Od 13 dzwonią do mnie ludzie w sprawie Ajsi, ale co jedna osoba to głupsza. Jeden Pan z Warszawy-ma dom z ogrodem i 2 psy (samce) amstaffa i sznaucera, które trzyma w kojcach w ogrodzie, a Ajsi miałaby stanowić partnerkę dla amstaffa. !

ten Pan jest na czarnej liście!!
Dobrze, że jest tak mało inteligenty i nie wpadł jeszcze na to, że po tym co mówi nikt mu suni nie wyda :mad:
Ja również go pogoniłam z wielkim hukiem! Dzwonił o inną błękitke... chyba preferuje ten kolor :angryy:

Posted

To sie strasznie ciesze ze mala czuje sie dobrze. Ludzie chca miec malutkie dlatego nie chca po sterylkach no i ten zas....ny przesad ze sunia powinna miec choc raz male:shake:
Boze widziesz a nie grzmisz:shake:

Posted

Na szczęście przy zabiegu nie było komplikacji. Ajsi czuje się bardzo dobrze, czeka na zdjęcie szewków za kilka dni. No i oczywiście na kogoś kto okaże jej trochę serca i dobroci.

Posted

Przysięgam, że chcą ją wszyscy, ale bez sterylki!:angryy::mad: Raz jedna Pani dzwoniła, bardzo nadawała się na opiekunkę Ajsi, ale był jeden problem. Ma 2 swoje wystawowe amstaffy i nie chciała ich narażać na pogryzienie przez Ajsi, która jest bardzo zazdrosna o inne psy.

Posted

Życzę Wszystkim Wesołych Świąt :tree1: Mam nadzieję, że adopcje Psiaków ruszą po świętach albo po Nowym Roku i wszystkie Nasze Psie Pociechy będą szczęśliwe i bezpieczne.
Ajsi wierzę, że już niedługo Ci się uda :loveu:

Posted

Niestety swoje wady również ma: nie lubi innych psów (toleruje tylko niektóre), no i ponoć małych dzieci też nie toleruje, ale to powiedzieli nam jej właściciele i nie wiem czy to do końca prawda.

Ja ją kocham pomimo wszystko i może to głupie, ale zawsze dostaje kusiolki. Dla mnie jest wspaniała i jeśli ktoś poświęci jej co najmniej tyle czasu co ja to będzie bardzo z niej zadowolony, bo ona całkowicie oddaje się człowiekowi.

A jeśli chodzi o temperaturę to nie ma wyjścia musi to jakoś wytrzymywać. Nie mamy miejsca w zamkniętych budynkach. Ajsi ma budę pełną słomy i na wejściu do środka wisi taka jakby klapka, żeby jej nie wiało.

Posted

Asta17 napisał(a):
Niestety swoje wady również ma: nie lubi innych psów (toleruje tylko niektóre), no i ponoć małych dzieci też nie toleruje, ale to powiedzieli nam jej właściciele i nie wiem czy to do końca prawda.

Ja ją kocham pomimo wszystko i może to głupie, ale zawsze dostaje kusiolki. Dla mnie jest wspaniała i jeśli ktoś poświęci jej co najmniej tyle czasu co ja to będzie bardzo z niej zadowolony, bo ona całkowicie oddaje się człowiekowi.

A jeśli chodzi o temperaturę to nie ma wyjścia musi to jakoś wytrzymywać. Nie mamy miejsca w zamkniętych budynkach. Ajsi ma budę pełną słomy i na wejściu do środka wisi taka jakby klapka, żeby jej nie wiało.

Tak myślałam, że z psiakami Ajsi sie za bardzo nie dogaduje trochę nawet na taką wygląda hehe. No, ale wierzę, że ją kochasz, bo tez u siebie w schronisku mam amstaffkę, którą kocham jak nie wiem i nawet tylko mnie się słucha ... i da mi zrobić z nią wszystko. A może udałoby Ci się zamówić za darmo dla niej kubraczek, czy nie ?

Posted

Asta17 napisał(a):
Teraz tak poczytałam ten wątek z tymi ciepłymi kubraczkami. No powiem, że to dobry pomysł. Chyba się zdecydujemy :D

No to się cieszę jc baaardzo bym prosiła o foteczke jak już będzie w kubraczku Ajsi :cool3:

Posted

Powiem Wam szczerze, że jestem w dołku. Nie chciałam tego wcześniej pisać, ale zauważyłam od 2 tygodni, że Ajsi zrobiła się bardzo agresywna w stosunku do obcych. Wyskoczyła już na 2 wolontariuszy i 1 pracownika. Żadna z tych osób nigdy nie zrobiła jej nic złego ani się nie naraziła. Wręcz przeciwnie starali się jej przymilać. A ona na nich z warczeniem, ujadaniem i kłami. Nie wiem co robić...nawet jak ludzie przychodzą oglądać psy to ich bardzo intensywnie obszczekuje pokazując zęby...Tak niestety się dzieje z psami, które są długo na łańcuchu albo w boksie. Niestety razem nie można ich trzymac, bo doszłoby do tragedii, a nie zawsze się ma czas, zeby wszystkie wyprowadzić i poświęcić im czas.

Błagam pomóżcie mi jakoś w sumie tym psom. Mamy 2 amstaffki i 4 mieszańce astowate, które są ok i mam nadzieję, że się to nie zmieni o ile w odpowienim czasie znajdą domy.

Posted

`. :-o:-o:-o Co się stało z tą Ajsi?!?! Większość psów w klatkach po jakimś czasie, że tak się wyrażę "dziczeje"... Najlepiej by było gdyby można z nią było jak najwięcej wychodzić, ale wierzę, że to nie jest łatwe... A może warto napisać do dziewczyn, które miały już takie przypadki (i chodzi mi najbardziej o asty). To też zależy także dużo od osoby, z którą Ajsi najwięcej wychodziła itp. bo np. dla niej może sobą zrobić wszystko a dla innych już nie. Bynajmniej takie przypadki się zdarzały u mnie w schronisku jak i teraz. "Mam" dobermana, który jest jednym z takich przypadków... Najlepiej, by było, gdyby doświadczona osoba, która zajmowała sie już takim psiakiem zaczęła i się zajmować sunią, ale wiem, żę to nie jest takie proste ! :-( Kurcze taki mi szkoda Ajsi !! Postaram się pomóc jak się tylko da!!