Panca Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 melduje sie na watku i bede pisac do dziewczyn z Niemiec zeby sie za domkiem dla tego cudnego psiaka rozejrzaly Quote
zachary Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Panca, super,że jesteś.Psiak jest cudny, doznał już wystarczająco dużo złego od człowieka, bo nawet postrzelono go śrutem. Asiuniap go odwiedza, wyprowadza na spacer,masuje, ale to kropla w morzu potrzeb Paryska.Gdyby miał szansę porządnie się rehabilitować, a nie leżeć ...gdyby chodził w miarę normalnie, to zwiększą się jego szanse na domek.Tak wspaniale by było, aby zaznał jeszcze w swoim życiu miłości od swego "ludzia". :razz: Quote
Magdina Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Śledze ten wątek od początku i trzymam kciuki za psiaka!Mam nadzieję,że dom się znajdzie bo serce się kraja...:placz: Quote
asiuniap Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Miałam propozycję z Lublina od sympatycznej dziewczyny, żeby umieścić Parysa u nich w firmie w budzie. Parys mógłby wchodzić po... 16 schodach w czasie pracy i będzie dostawał mnóstwo czułości. Niestety, powiedziałam, że on nie da rady wchodzić po schodach. Dziewczyna ma szukać dalej. A więc szukaaaaamy. Zachary, wielkie dzięki!!! Jeśli chodzi o rehabilitację, w Gdańsku nie znalazłam czegoś takiego. Quote
tyciaNi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 a prasa lokalna nie zainteresuje się ogłoszeniami moze to by pomodgło i przyspieszyło akcję... pies jest cudowny i będzie przepiękny jak tylko zadsba się o niego bardziej ;) trzymam kciuki za powodzenie Quote
tyciaNi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 pomóżcie proszę Błagamy o szybką pomoc transportową, odpłatną, trasa Szczecin - Marki pod W-wą. Cary ma DT u Pani Doktor weterynarii w jej domu, a pod nosem, tam na miejscu centrum rehabilitacyjne!!! Kontakt w sprawie dogrania transportu z Ewą: [email protected] tel. 0-695666388, w sprawie płatności z szefową Rottki: [email protected] tel. 0-606 910 935 Quote
Panca Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 tyciani pisalas na watku transportowym? teraz na swieta wiecej ludzi sie przemieszcza Quote
tyciaNi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 wiem że ktoś już umieszcza tam ogłoszenia :lol: Quote
zachary Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Parysek się miewa w miarę dobrze.Agusiap wpada do niego i zabiera na spacerki, ale jak pisała to minimum, którego potrzebuje psiaczek.On potrzebuje czułej opieki, rehabilitacji, a wtedy może szybciej poprawiłby się jego stan zdrowia. Ta lecznica nie jest za przyjazna dla zwierząt:shake:, sama agusiap to przyznaje, ale rzekomo narazie nie ma innego wyjścia. Parysek cierpliwie oczekuje na konsultację ortopedyczną u dr Sterny. Domek tymczasowy potrzebny bardzo, bardzo.Tylko gdzie w naszym kraju znaleźć takich ludzi, którzy zechcą poświęcić mu więcej czasu niż normalnemu, zdrowemu psu??? Quote
agatkia Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Co z domkiem dla Parysa? Panca, dziękuję za priva- właśnie widzę, że coś sie dla pieska szykuje???? :razz: Quote
agatkia Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Jezu, przepraszam. Tak "na szybko" weszłam na wątek, przeczytałam tylko kilka postów od końca, ze szukacie transportu . Odruchowo uznałam, że to Parys ma szansę na dom.... a chodzi o innego pieska. Przepraszam Cię, Zachary za zamieszanie. Podeślę dzisiaj Paryska fundacji niemieckiej. Quote
Panca Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 dzieki Agatkia:loveu:ja tez przez chwile myslalam ze to chodzi o transport dla Parysa... Do MalgosMalgos tez napisalam w sprawie tego biedactwa:-( Quote
asiuniap Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Nowe zdjęcia Parysa. Parysio ma lepsze i gorsze dni. Czasami chodzi szybko, czasami załatwi tylko to co trzeba i chciałby sobie popolegiwać. Ale ma swoj charakter. Jest uparty, wytrwale dąży do celu. Jak zasłaniam mu dojście do kałuży albo do żarcia dla ptaków to kombinuje, w prawo w lewo, a raz przepchnął się między moimi nogami :p Na trzecim zdjęciu od góry sobie siuśkuje :oops: Klinika niecierpliwi się coraz bardziej. Ja też się niecierpliwię kliniką... psów coraz więcej. Więcej pisać nie będę, czytajcie między wierszami :cool1: :shake: Parys bardzo płacze jak wychodzę, leci za mną i popłakuje :placz: Nie chce tam już być. Dziś potwierdzę wizytę u Sterny. Quote
Panca Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 serce mi krwawi...:-(a co z DT dla niego?wydawalo mi sie ze jest cien szansy? Quote
tyciaNi Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 mi też krwawi :cool1: przepraszam za umieszczenie info o transporcie dla Caryego, pomyłkowo wzbudziłam cień szansy dla tej mordy psiej :cool3: ale wierzę że będzie dobrze;) Quote
asiuniap Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Szukam mu hotelu na cito. Za parę dni wyjeżdżam. Tragedia po prostu... Quote
pumcia02 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 teraz okres swiateczny wiec pewnie wsyztsko zajete. w lecznicy Vetka przy Modlinskiej (tarchomin) mają tez taki hotelik. 30zł doba. ciagla kontrola wet. moze tam sprobowac? Quote
Magdina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 SERCE sie kraja, szukajcie hoteliku ,jakos sie złożymy na opłacenie Quote
irena Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Naleze do ekipy,ktora 6 grudnia zabrala 22 psy z Dabrowki do Niemiec. o Parysie dowiedzialam sie od Agatki,ona tez przeslala mi jego zdjecia. Byc moze jest szansa dla niego na dom tymczasowy w niemczech.Bardzo prosze o podanie dokladnej wielkosci Parysa.Bardzo prosze jak najszybciej. Quote
Marcik Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Asia pisała, że Parys sięga grzbietem do wysokości kolana. Quote
Panca Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Jezu..czyzby sie ruszylo?!?!Agatkia dzieki za interwencje:loveu:juz dzwonie do Asiuniap bo ona wie najwiecej o Parysie gdyz go zna osobiscie Quote
Recommended Posts