nata od jadzi Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 dziękuję za zwrot transporterków. cieszę się, że fundacja mogła pomóc. Quote
oktawia6 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 [quote name='nata od jadzi'] dziękuję za zwrot transporterków. cieszę się, że fundacja mogła pomóc.[/quote] ja Ci bardzo dziękuję Nata!-miło mi było Ciebie poznac! mimo że byłam w goownie podałaś mi rękę:loveu: poprosiłam już moderatora by posty maluszka poszły na jego osobisty wątek (link powyżej) a te masakrycznie pilnie proszą o dom!!! Quote
oktawia6 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 dodalam jeszcze filmik na pierwszej stronie gdzie są widoczne maluszki:placz:-są w innym budynku. [CENTER][B]POMÓŻCIE::help1::help1:[/B] [URL="http://pl.youtube.com/watch?v=wwagzYttfp4"][COLOR=#0033cc]uratuj psa z tego schroniska[/COLOR][/URL][/CENTER] Quote
Beata19 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Poszukuję dla pewnej PANI SZCZENIAK SUCZKI ale najważniejsze zeby gdy dorośnie była psem naprwdę niewilkich rozmiarów........................... Quote
scarlet Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 troszke sie zaniedbałam :oops: ale ciesze sie ze udało sie szczeniaki sciagnac. teraz trzeba zajac sie reszta. czy ciotki z łodzi, nie moga zajac sie sprawa tego 'schroniska' tzn warunków tam panujacych???:angryy: Quote
oktawia6 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 [quote name='Beata19'] Poszukuję dla pewnej PANI SZCZENIAK SUCZKI ale najważniejsze zeby gdy dorośnie była psem naprwdę niewilkich rozmiarów...........................[/quote] takiego gwaranta nie dam tej osobie-więc niech pani szuka gdzie indziej-bo jak pies dorośnie to wróci tam skąd przyszedł bo wyrośnie na 20 kg przykładowo. wyrośnie 5 kg więcej i co potem ludzie się nie opierniczają won na trasę lub do schroniska-jak jechałam trupy psów co i róż leżały-naliczyłm około 5 jak do schronu jechałam + te które błąkały się i widziałam z auta jak jechałam. u mnie sąsiadka na wioche psa wyekspediowała bo wyrósł na dużego średniaka-i taki był jego koniec. proszę pomóżmy tym co tam zostały.... [IMG]http://img222.imageshack.us/img222/2782/tnpb082030fa1.jpg[/IMG] to zdjęcie szczeniaczków które są w innym budynku-nie w obórce-włączcie film z pierwszej stronie by uszłyszec ich płacz. to zdjęcie jest z wątku dla psów z Kotliska-tego ogólnego. Quote
MartynaP Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='oktawia6']kto może ofiarowac DT?:-([/quote] jest tam jeszcze jakiś maluch wielkości tego mojego ? Quote
basia0607 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Kto przyjmie maluszka i uratuje mu życie ? Quote
fizia Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [IMG]http://img523.imageshack.us/img523/535/tnpb082078wl3.jpg[/IMG] Quote
oktawia6 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 dziękuję Wam że nie dałyście wątkowi spaśc! Quote
MartynaP Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Napisala do mnie pani zainteresowana Tofim -jesli po dzisiejszej wizycie u weta wszystko bedzie ok Tofi moze pojedzie do nowego domu wiec bede miala miejsce na kolejnego z obory Quote
Jo37 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='MartynaP']jest tam jeszcze jakiś maluch wielkości tego mojego ?[/quote] Tak . ok 10 szt - ale ten wydawał się najdrobniejszy . Quote
MartynaP Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='Jo37']Tak . ok 10 szt - ale ten wydawał się najdrobniejszy .[/quote] zobaczymy co z Tofim wyjdzie i pomyslimy-tylko ze to znow transport :shake: Quote
Jaaga Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Może ktoś chętny na DT jeszcze się zgłosi. Wtedy moznaby spróbować znowu zorganizować jakiś wspólny transport. Może Cioteczki z Łodzi pomogą :razz:? Najgorszą przeszkodą są koszty, bo trzeba zapłacić za wykup i paliwo :-(. Quote
scarlet Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 nie mogłam obejrzeć filmiku - koszmar.......:-(:-(:-( CIOTECZKI Z ŁODZI - NIE MOŻNA GDZIEŚ ZGŁOSIĆ WARUNKÓW TAM PANUJĄCYCH I ZAPRZESTAĆ CIERPIONIOM TYCH BIEDAKÓW????? Quote
Jaaga Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ja też uważam, ze trzeba przerwać to piekło. Na tych materiałach jest chyba dość dowodów, że to nie jest normalne schronisko, tylko jakiś obóz koncentracyjny dla zwierząt. Ja nie mam wiele wolnego czasu, ale moze ktoś zainteresowałby tematem jakąś fundację czy media. Przecież obowiazują pewne normy odnosnie funkcjonowania schronisk. nie żyjemy w sredniowieczu i pomysleć, ze jeszcze ktos zgarnia za to kasę :angryy:. Quote
oktawia6 Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 gmina nie daje na sterylizacje i kastracje-to jedno-ale drugie że ślepe mioty powinno się usupiac-nieludzkie jest trzymac je w schronisku-nie w pokoju-tylko w oborze?bez sensu...najmniejszego.... Quote
Jaaga Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Ja rozumiem, że może brakować pieniędzy na zabiegi lub nawet moze nie być warunków do ich wykonywania, ale ślepe mioty to moim zdaniem również inna sprawa. Przecież schroniska mają służyć ograniczaniu bezdomności, a nie rozmażaniu zwierząt. One i tak nie mają szansy przeżyć w takich warunkach, wiec jest to zwykłe znęcanie się nad zwierzętami :angryy:. Quote
scarlet Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 moim zdaniem powinno się poinformować jakąś organizację działającą w Łodzi (TOZ??), przesłać film, zdjęcia - przecież mają uprawnienia do interwencji - a tu akurat jest ona baaaardzo potrzebna. To nie jest schronisko - to miejsce w którym zwierzęta cierpią i czekają tylko na smierć :( Quote
Recommended Posts