Jump to content
Dogomania

Kielce - psi karzełek, 7mies. skazany za wygląd -miał kochający domek, biega za TM

Recommended Posts

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobranoc malutki.
Mam nadzieję, ze jestes bezpieczny...
Zeby on wiedział, ile osób w tej chwili o nim mysli to moze byłoby mu łatwiej...
Sam w zimnym kartonie:placz:

Posted

[CENTER][B]Nie zabijajcie Stasia za brzydotę! Pomocy![/B][/CENTER]

[CENTER]Brzydki, odstręczający, paskudny, a może nawet pokraczny, skarlony,
wstrętny. [B]Przedstawiamy Państwu Stasia, 7 miesięczną, kielecką, psią kruszynę, [/B][B]która spojrzeniem błaga: "Nie zabijaj!"[/B]
[B]W jego oczach czai się strach. Podświadomie wyczuwa, że zapadł wyrok. [/B]Oznacza on koniec krótkiej, Staśkowej egzystencji na tym parszywym świecie, gdzie ludzie pozbawieni wszelkich skrupułów decydują
o "być lub nie być" wszelkich istnień, w tym i siebie samych.
[B]Co to jest brzydota?[/B]
Czy można ją jednoznacznie określić?
[B]O gustach wszak się nie dyskutuje, o ile...O ILE NIE PRZESĄDZAJĄ[/B]
[B]O SKAZYWANIU NA ŚMIERĆ NA PODSTAWIE CZYJEGOŚ "WIDZIMISIĘ"![/B]
[B]Staś nie jest chorym szczeniaczkiem!!![/B]
[B]Staś nie stanowi zagrożenia dla otoczenia!!![/B]
[B]Ba, stara się tak funkcjonować, by schodzić z pola rażenia nieprzychylnych mu spojrzeń!!![/B]
[B]Staś ma dom, JESZCZE GO MA!!![/B]
[B]Ma odejść, bo jest ZBĘDNY, w ocenie ludzi, których ukochał, BRZYDKI, przynoszący wstyd SWOIM WYGLĄDEM!!![/B]
Czyżby?
[B]Rozejrzyjmy się wokoło! [/B]
[B]O ile to możliwe, tak na zimno, zastanówmy się w głębi naszych sumień, jacy ludzie właśnie nas mijają? [/B]
Atrakcyjni? Przeciętni choćby?
A może...brzydcy -grubi, chudzi, pokryci zmarszczkami, łysi, zbudowani bez zachowania proporcjonalnie, jakby coś się wymknęło spod kontroli w chwili ich poczęcia?
[B]W zaciszu naszych mieszkań, za pan brat ze szczerością [/B]
[B]i odwagą, stańmy przed lustrami i...[/B]
[B]Kogo zobaczymy? [/B]
[B]Afrodytę? Adonisa?[/B]
[B]Wymierzmy palcem we własne odbicie, by bez drżenia głosu powiedzieć do siebie samych: [/B]
[B]"Jestem piękny!"[/B]
[B]"Wow, jakże się sobie podobam!"[/B]
[B]Udało się? [/B]
[B]Nie bardzo???[/B]
[B]Gdybyśmy z taką łatwością, z jaką komuś przyszło do głowy uśpić Stasia, poddawali eutanazji ludzi za brzydotę, na matce Ziemi pozostałby promil populacji! [/B]
Stracilibyśmy swoich bliskich, a kto wie, czy i nasze głowy nie potoczyłyby się po dywanie szyderstwa!
[B]BŁAGAMY, NIE POZWÓLCIE WYKONAĆ WYROKU NA STASIU!!![/B]
Ta kochana psina pragnie żyć, kochać i być kochaną, służyć człowiekowi,
zgodnie z wolą Stwórcy!
Ten wprowadził jedyne znane nam kryterium podziału.
Jest nim dobro i zło, nie piękno i brzydota!!!
[B]Nie pozwólmy, by zwyciężyły ludzka bezmyślność i bezduszność, [/B]
[B]a człowiek [/B][B]o kamiennym sercu, pan Stasia, powiódł maleństwo do gabinetu weterynarza.[/B]
Tam, ostatnimi rzeczami, jakie ono poczuje, będą chłód stołu i ukłucie...
[B]Gdy oczka Stasia zajdą mgłą, nie będzie odwrotu...[/B]
[B]Wyłączenie komputera, zamknięcie okna przeglądarki, pokazującej ten apel, nie zmieni niczego.[/B]
[B]Za czernią ekranu wciąż będzie tkwił ON, ze swym bólem, niepewnością jutra, SAM, na łasce przypadku...[/B][/CENTER]

[B]Osoby zainteresowane pomocą Stasiowi proszone są o kontakt [/B]
[B]z Panią Anitą, dzwoniąc na numer 0 - 604275553 lub pisząc na adres mailowy [/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL][B].[/B]

Posted

[quote name='Erazm']Dziewczyny jak mały jest? Ile waży?[/quote]

zgadujemy? czemu nie? watkowi przyda to sie...

mowie bedzie kilo dwa... i pol

kto inaczej rzec tu chce
niechaj wnet wypowie sie:roll:

Posted

Macie ochotę dać go na dt do Warszawy? Muszę wiedzieć na ile jest mały zeby wiedziec gdzie malucha mozna umieścić. To tyle ;), nie wiem czy przydatne na wątku , mi potrzebne jeśli mały miałby przyjechać. Nauczona smutnym doswiadczeniem, wiem że niby yoorkopodobny waży 12 kilo, prawie dorosły pies według ksiązeczki i znajomych rośnie do wielkości husky( w ciągu 4 miesięcy), ale odpowiedzialność za psa spada na mnie///\\

[B][COLOR=DarkRed][SIZE=6]ON JEST ŚLICZNY, KTO NIE WIDZI NIECH SPADA:mad:[/SIZE][/COLOR][/B]

Posted

Czy Stanczyk spi w pustym kartonie czy tez ma kocyk, etc.?
bo jesli ma tam zamarznac zanim mu sie fajny domek znajdzie, to moze trzeba podrzucic kocyk?
chyba, ze ci ludzie az tak bez serca nie sa:roll:. Czy ta ich sunia urzeduje tez w garazu? moze malucha ogrzeje?

Fifi od Lavini tez jest takim malcem, a znalazla domek jak nic (wiem, wiem, to przesliczny bulwek jeden, no ale jednak z jakas wada...;)),
dlaczego ten cudaczek by nie znalazl?

no dobra, nie wymadrzam sie, do niu jorku go nie zabiore.....:shake: a by furore tu zrobil!!!

Posted

Dziękuję Renato. Uzupełniłam jeszcze dwa słowa, dopisałam dwa zdania.

[B]A to dla Ciebie Stasieńku...[/B]

[CENTER][IMG]http://img376.imageshack.us/img376/412/1688fm0.gif[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='majqa']Dziękuję Renato. Uzupełniłam jeszcze dwa słowa, dopisałam dwa zdania.

[B]A to dla Ciebie Stasieńku...[/B]

[CENTER][IMG]http://img376.imageshack.us/img376/412/1688fm0.gif[/IMG][/CENTER]
[/quote]
Nie wiem,czy dam radę,to jeszcze raz przeczytać,ale spróbuję.Zadziwiające--ile człowiek może mieć łez w sobie...

Posted

a tak na marginesie...

u mnie w bloku mieszka sobie bardzo elegancki, zadbany, przystojny, dobrze zarabiajacy pan.......i wyprowadza pieska, ktorego UWIELBIAM za to, ze ma NON-STOP wysuniety na bok jezyczek!!!!!!!:p:loveu::p:lol::p

wyobrazacie sobie, jak ten elegant wyglada z takim smiesznym pieskiem?
i on sie wcale a wcale nie wsytdzi z nim chodzic na spacery, po eleganckich sklepach.....pieska nigdy nie spotkalam z "pania". ;)

to co, szukamy takiego pana dla Stanczyka!

Posted

tak jak pisałam,wygląd małego może być związany z niedoczynnością tarczycy,ta z kolei może być spowodowana róznymi czynnikami,łącznie z wiekiem matki.

Posted

[quote name='Renata5']Czyli coś jakby z wyglądu przypominał ludzki zespół Downa? Ten jakby "za duży języczek,nie mieszczący się w buzi",karłowatość...[/quote]
mozna i tak do tego podejść.
Ale w zespole Downa też prawie zawsze jest niedoczynność tarczycy.Jak on jest rozwinięty umysłowo?

Posted

Folen obiecała Stasiowi allegro wyróżnione. Ma być dzisiaj. Poproszę ją jeszcze o zmniejszenie fotek i powtórną wrzutkę ich na wątek (żeby było skąd je pobrać). Niektóre strony ogłoszeniowe wpuszczają wyłącznie mniejsze niż 30kb.

Posted

To nie jest żadna poważna wada genetyczna, czy też defekt, który dyskwalifikuje psa do eutanazji! Ludzie, to jakaś paranoja!
Czy jak krowa jest brzydka, to znaczy, że daje mniej mleka? Czy brzydki koń nie jest silny? Wreszcie, czy brzydka świnia nie będzie przydatna? Reasumując, czy jedna cecha determinuje pozostałe?
Jeśli tak.. to nasz świat pełen jest scharłaczonych potworów, a pozostała reszta powinna uzurpować sobie prawo do ich destrukcji. Czyli wg tej zasady nie mam prawa żyć?
Obrzydliwy w swej strukturze, przebrzydły do szpiku kości szowinizm gatunkowy!!!!
Ocena piękna jest rzeczą jak najbardziej subiektywną, dla jednych shih-tzu jest cudowny, innym mops wydaje się obrzydliwy. Jaminiki też nie powinny chodzić po schodach.
To śmieszne widzimisię człowieka stanowi prawdziwą tragedię dla tego szczeniaka!

Posted

[quote name='NaamahsChild']To nie jest żadna poważna wada genetyczna, czy też defekt, który dyskwalifikuje psa do eutanazji! Ludzie, to jakaś paranoja!
Czy jak krowa jest brzydka, to znaczy, że daje mniej mleka? Czy brzydki koń nie jest silny? Wreszcie, czy brzydka świnia nie będzie przydatna? Reasumując, czy jedna cecha determinuje pozostałe?
Jeśli tak.. to nasz świat pełen jest scharłaczonych potworów, a pozostała reszta powinna uzurpować sobie prawo do ich destrukcji. Czyli wg tej zasady nie mam prawa żyć?
Obrzydliwy w swej strukturze, przebrzydły do szpiku kości szowinizm gatunkowy!!!!
Ocena piękna jest rzeczą jak najbardziej subiektywną, dla jednych shih-tzu jest cudowny, innym mops wydaje się obrzydliwy. Jaminiki też nie powinny chodzić po schodach.
To śmieszne widzimisię człowieka stanowi prawdziwą tragedię dla tego szczeniaka![/quote]
My tutaj na dogo to wszystko wiemy i tak samo myślimy.Szkoda,że Ci ludzie mają inne zdanie :shake: