Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W boksie nr. 16 we wrocławskim schronisku przebywa od 28.09.08 pies w wieku min. 15 lat .
Został znaleziony . Jego numer schroniskowy 1597/08
Takiego obrazu nędzy i rozpaczy nie widziałam już bardzo dawno.
Jego tułaczka musiała trwać wieki , ponieważ jest w takim stanie ,że tylko płakać.
Najprawdopodobniej niedowidzi i niedosłyszy , ma kłopoty z poruszaniem się - idzie wolno i zdarza mu się zatoczyć i wpaść na coś.
O chorobach współistniejących nic nie wiem , ponieważ nie był badany.
Jego brunatne futro jest tak posklejane i skołtunione ,że tworzy jedna wielką skorupę.
Nie mniej jednak jak podeszłam do krat boksu to dość ochoczo w swoim wolnym tempie , lekko się zataczając, przydreptał i wpatrywał się we mnie - bez żadnej reakcji , szczekania .Po prostu stał !
Wiem ,że jest to chyba przypadek beznadziejny ale chcę go pokazać .... zanim odejdzie całkiem anonimowy , niechciany , zapomniany !

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Ulv ! Też o tym myślałam - niech chociaż tyle ma !
Jakieś propozycję imienia ? Może Antoś ?
Jak będziesz w schronie jutro zajrzysz do niego ? Może uda ci się czegoś jeszcze o nim dowiedzieć !

Posted

dzień dobry piesku!
A ja bym mu dała imię Lucek. Zajrzyjcie na wątek tamtego Lucka.Dwa razy przejechał go samochód. Sytuacja beznadziejna a na niego już czeka domek. Może i on będzie miał tyle szczęścia.:razz:

Posted

to ja połączę obie wypowiedzi:evil_lol:,:potrzebny tymczas z wielkim sercem ,nawet płatny :eviltong:
Tylko gdzie znaleźć raczej DT dożywotni ?

Posted

Do mnie przyjezdża Sati na taki właśnie dożywotni płatny tymczas.Niestety mogłabym mu tylko zaoferować ciepłą budę,bo w domu mam już 5,a zaraz będę miała 6 psów i nie dam rady trzymać go już w domu:shake:.Sati jest niestety niewysterylizowana,przypuszczam,ze on też nie jest wykastrowany,wiec chyba nic z tego...a mogłyby sobie razem mieszkać,byłoby im raźniej

Posted

Mój post był raczej stwierdzeniem faktów,a nie propozycją,ponieważ pies i suka bez sterylki,to nie za dobre połączenie.A jeżeli uważasz,ze psiak na podwórku ma mniej miłości i serca niż ten w domu,to się mylisz.Trzymam kciuki za to,żeby psiak znalazł TYMCZAS Z WIELKIM SERCEM

Posted

Renata to nie tak - ja zupełnie nie nawiązywałam do Twojej wypowiedzi,
pisząc o tymczasie z sercem mam na myśli to , że trzeba mieć wielkie serce by przygarnąć psa na tzw. dożycie , bo jemu przecież już wiele nie zostało i
brać go wiedząc ,że być może niedługo odejdzie!

Posted

Powiem Ci szczerze,że ja mam właśnie takie psy u siebie.Stare,chore,nie mające szans na życie w schronie,ani na adopcję.Nie wiem co będzie jak zaczną odchodzić,ale będę miała świadomość,że w tych ostatnich chwilach miały kogoś kto je kochał,kto tęskni i płacze za nimi.Ciężko mi będzie w takich chwilach,baardzo ciężko:-(:shake: