andzia69 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Miśka - i jak sunia? dzwoniłaś do lecznicy???? Quote
Miśka79 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Dzięki Puchatku za banerek:) Figa_Bez_Maku ja nie mogę jej dac dt tylko ją znalazłam i gdyby nie pomoc dużej liczby osób to nie wiem co by było z sunią. To tak żeby było jasne.Jeśli zgadzasz się przekazać na moje konto jakąs pomoc to podam CI na pw. Quote
Miśka79 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Andziu mam się wybrać do lecznicy osobiście w najbliższym czasie. Quote
Fiona.22 Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Dzwoniła dzisiaj do mnie pani doktor w sprawie Inki. Wirusówka to raczej nie jest. Jest podejrzenie niewydolniści trzustki. Przez sunie przelatuje doslownie taka ilośc jedzenia jaka jest pochłonieta. Sunka je duzo a niestety nic nie przytyła. Zdecydowałyśmy, ze jutro zrobimy podstawowe badanie krew, mocz i kał i zobaczymy co wyjdzie. Jutro jestesmy z Miską umówione z panią doktor i mamy omówić wyniki i ewentualnie dalsze leczenie. Quote
Linssi Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Jaka bida :placz: Sunia wracaj do zdrowia i szukaj domku!! Quote
Miśka79 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Dziewczyny trzymajcie kciuki za Inkę.Jeśli wszystko przez nią przelatuje to ona mając jedzenie umiera z głodu. Dziś jak pisała Fiona dowiemy się więcej. Ja przez 2 dni będę w miejscu "beznetowym"więc wszelkie info przekaże Fiona. Miejmy nadzieję, że to nie trzustka..... Quote
Figa Bez Maku Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 No to trzymamy kciuki..biedactwo:-( Quote
andzia69 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Miśka79 napisał(a):Dziewczyny trzymajcie kciuki za Inkę.Jeśli wszystko przez nią przelatuje to ona mając jedzenie umiera z głodu. Dziś jak pisała Fiona dowiemy się więcej. Ja przez 2 dni będę w miejscu "beznetowym"więc wszelkie info przekaże Fiona. Miejmy nadzieję, że to nie trzustka..... Miśka - chora trzustka to nie tragedia - są odpowiednie karmy i pies normalnie żyje...tylko trzeba znaleźć taki domek, który będzie w stanie finansować taką karmę i z tym może być gorzej... Ale bywa i tak, że po jakimś okresie przy podawaniu specjalistycznej karmy to wyniki trzustki się na tyle poprawiają, że nie musi pies być na diecie;) Quote
Fiona.22 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach u suni. Diagnoza potwierdziła się. Sunia ma niewydolność trzustki. Zalecane leczenie to odpowiednia dieta. Np karma typu "light" ewentualnie jedzenie domowe, ryż z chudym miesem i warzywami. Na razie bez dodatkowych leków. Badania co kilka miesięcy trzeba bedzie powtarzać. Dzisiaj mija 4 dzień kiedy sunia siedzi w lecznicy. Panie wetki przytrzymały ją na diecie niskotłuszczowej i dzisiaj pojawił się normalny kupol. Jeśli sunia zje cokolwiek tłustego kupa znów zepsuje się. Oprócz tego sunia zrobiła ogromne postepy wychowawcze. Bardzo się otwarła nie boi się juz ludzi, podaje łape. Od razu wyleciała do nas i czule się witała. Zrobiła tez postępy jesli chodzi o chodzenie na smyczy. Lekarki bez problemu wyprowadzaja ja na spacery. Czasem sunia się czegos wystraszy ale odrobina przekupstwa wystarczy, zeby ruszyc osiołka do przodu. Jest jeszcze problem z zachowaniem czystosci. sunia uwielbia się załatwiac w lecznicy a spacery traktuje jako czas przeznaczony na zabawe i zwiedzanie. Z psem trzeba jednak dalej pracować. Inka pięknie przybrała na wadze. Nie widac już zapadniętych boków i sterczacych kości miednicy. Zmiana pod kazdym względem na wielki plus. Za pobyt w lecznmicy i leczenie zaplaciła Miśka. Wielkie ukłony w strone doktorek za bardzo ulgowe potraktowanie Inki. Quote
Linssi Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Te doktorki to w ogole wszystki te nasze bidy traktuja ulgowo :) Super babki :lol: Quote
betka-sp Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 pieknie, że Ineczka tak sobie radzi...karma Light to jeszcze nie taka tragedia...finansowa..... szukamy domku dla slicznotki :multi::multi: Quote
andzia69 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Inka jutro idzie do hotelu...ale nie do mieszkania (bo tam jest na tygodniowym urlopie bokser) tylko do kojca....najlepiej jakby znalazł sie dla niej domek tymczasowy...a najlepiej - stały... Quote
Miśka79 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Sunka juz w hoteliku.Panie wetki super wczoraj jedna znich pomogła mi ją wsadzić do auta (za nic nie chciała wejść nawet wabiąc ja przysmakami nic nie dało rady a nie chciałam jej dodatkowo stresować).Sunia już odkarmiona ładnie nawet na smyczy chodzi:):):)Macha ogonkiem czyli wszystko na dobrej drodze. Niestety będę musiała mieć prośbę.Bardzo nie lubię prosić o pomoc finansową ale nie mam wyjścia. Koszty leczenia + badania W Gabinecie weterynaryjnym na ul .Kaczmarka = 210 zł wizyta w 4 łapach = 50 zł hotelik (ten tydzień) 100 zł Po prostu nie dam rady dołożyć więcej w tym miesiącu-może jakiś bazarek dla suni? Dziękuję Fionie za załatwienie karmy dla suni Fidze_Bez_Maku za wpłatę:) Andzi 69 za podwożenie suni i zainteresowanie i wszystkim innym którzy odwiedzają wątek. Quote
kika22 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Do góry te wystajace kosteczki:eviltong: Quote
Miśka79 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Kika już nie takie wystające:P:PSunia przytyła delikatnie i wreszcie nie wygląda jak kosciotrup:):D Quote
kika22 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Sunka do góry nikt do Ciebie nie zagląda:shake: Quote
Miśka79 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Właśnie widzę, że mało jest odwiedzających:(:( Quote
kika22 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 To ja sobie podrzuce sunke, a co mi tam:eviltong: Quote
kika22 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Do góry maleńka:placz: Nikt do Ciebie nie zajrzy:shake: Quote
Fiona.22 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Inka została przewieziona do hoteliku u wiosny :) Sunka bardzo dobrze się tam czuje i bardzo się rozkręciła. Czekamy teraz na zdjęcia Inulki. Potrzebne bedzie wsparcie finansowe na utrzymanie suńki w hoteliku !! Quote
wiosna Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 witajcie :) Zrobiliśmy dziś zdjęcia - narazie niewiele, ale Inka jest tak ruchliwa, że trudno ją 'ustrzelić' ;) [IMG]http://i3.photobucket.com/albums/y97/wiosna/hotel/Inka/IMG_3850.jpg[/IMG] [IMG]http://i3.photobucket.com/albums/y97/wiosna/hotel/Inka/IMG_3848.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts