Jump to content
Dogomania

Same kosteczki...do adopcji ?? Juz nie kosteczki i już w nowym domku :)

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Puchatku za banerek:)
Figa_Bez_Maku ja nie mogę jej dac dt tylko ją znalazłam i gdyby nie pomoc dużej liczby osób to nie wiem co by było z sunią.
To tak żeby było jasne.Jeśli zgadzasz się przekazać na moje konto jakąs pomoc to podam CI na pw.

Posted

Dzwoniła dzisiaj do mnie pani doktor w sprawie Inki.
Wirusówka to raczej nie jest.
Jest podejrzenie niewydolniści trzustki. Przez sunie przelatuje doslownie taka ilośc jedzenia jaka jest pochłonieta.
Sunka je duzo a niestety nic nie przytyła.
Zdecydowałyśmy, ze jutro zrobimy podstawowe badanie krew, mocz i kał i zobaczymy co wyjdzie.
Jutro jestesmy z Miską umówione z panią doktor i mamy omówić wyniki i ewentualnie dalsze leczenie.

Posted

Dziewczyny trzymajcie kciuki za Inkę.Jeśli wszystko przez nią przelatuje to ona mając jedzenie umiera z głodu. Dziś jak pisała Fiona dowiemy się więcej.
Ja przez 2 dni będę w miejscu "beznetowym"więc wszelkie info przekaże Fiona.
Miejmy nadzieję, że to nie trzustka.....

Posted

Miśka79 napisał(a):
Dziewczyny trzymajcie kciuki za Inkę.Jeśli wszystko przez nią przelatuje to ona mając jedzenie umiera z głodu. Dziś jak pisała Fiona dowiemy się więcej.
Ja przez 2 dni będę w miejscu "beznetowym"więc wszelkie info przekaże Fiona.
Miejmy nadzieję, że to nie trzustka.....

Miśka - chora trzustka to nie tragedia - są odpowiednie karmy i pies normalnie żyje...tylko trzeba znaleźć taki domek, który będzie w stanie finansować taką karmę i z tym może być gorzej...

Ale bywa i tak, że po jakimś okresie przy podawaniu specjalistycznej karmy to wyniki trzustki się na tyle poprawiają, że nie musi pies być na diecie;)

Posted

Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach u suni.

Diagnoza potwierdziła się. Sunia ma niewydolność trzustki.
Zalecane leczenie to odpowiednia dieta. Np karma typu "light" ewentualnie jedzenie domowe, ryż z chudym miesem i warzywami. Na razie bez dodatkowych leków. Badania co kilka miesięcy trzeba bedzie powtarzać.

Dzisiaj mija 4 dzień kiedy sunia siedzi w lecznicy.
Panie wetki przytrzymały ją na diecie niskotłuszczowej i dzisiaj pojawił się normalny kupol. Jeśli sunia zje cokolwiek tłustego kupa znów zepsuje się.

Oprócz tego sunia zrobiła ogromne postepy wychowawcze. Bardzo się otwarła nie boi się juz ludzi, podaje łape. Od razu wyleciała do nas i czule się witała.
Zrobiła tez postępy jesli chodzi o chodzenie na smyczy. Lekarki bez problemu wyprowadzaja ja na spacery. Czasem sunia się czegos wystraszy ale odrobina przekupstwa wystarczy, zeby ruszyc osiołka do przodu.
Jest jeszcze problem z zachowaniem czystosci. sunia uwielbia się załatwiac w lecznicy a spacery traktuje jako czas przeznaczony na zabawe i zwiedzanie. Z psem trzeba jednak dalej pracować.

Inka pięknie przybrała na wadze. Nie widac już zapadniętych boków i sterczacych kości miednicy.

Zmiana pod kazdym względem na wielki plus.

Za pobyt w lecznmicy i leczenie zaplaciła Miśka. Wielkie ukłony w strone doktorek za bardzo ulgowe potraktowanie Inki.

Posted

Inka jutro idzie do hotelu...ale nie do mieszkania (bo tam jest na tygodniowym urlopie bokser) tylko do kojca....najlepiej jakby znalazł sie dla niej domek tymczasowy...a najlepiej - stały...

Posted

Sunka juz w hoteliku.Panie wetki super wczoraj jedna znich pomogła mi ją wsadzić do auta (za nic nie chciała wejść nawet wabiąc ja przysmakami nic nie dało rady a nie chciałam jej dodatkowo stresować).Sunia już odkarmiona ładnie nawet na smyczy chodzi:):):)Macha ogonkiem czyli wszystko na dobrej drodze.
Niestety będę musiała mieć prośbę.Bardzo nie lubię prosić o pomoc finansową ale nie mam wyjścia.
Koszty leczenia + badania W Gabinecie weterynaryjnym na ul .Kaczmarka = 210 zł
wizyta w 4 łapach = 50 zł
hotelik (ten tydzień) 100 zł
Po prostu nie dam rady dołożyć więcej w tym miesiącu-może jakiś bazarek dla suni?
Dziękuję Fionie za załatwienie karmy dla suni
Fidze_Bez_Maku za wpłatę:)
Andzi 69 za podwożenie suni i zainteresowanie
i wszystkim innym którzy odwiedzają wątek.

Posted

Inka została przewieziona do hoteliku u wiosny :)
Sunka bardzo dobrze się tam czuje i bardzo się rozkręciła.
Czekamy teraz na zdjęcia Inulki.

Potrzebne bedzie wsparcie finansowe na utrzymanie suńki w hoteliku !!

Posted

witajcie :)

Zrobiliśmy dziś zdjęcia - narazie niewiele, ale Inka jest tak ruchliwa, że trudno ją 'ustrzelić' ;)

[IMG]http://i3.photobucket.com/albums/y97/wiosna/hotel/Inka/IMG_3850.jpg[/IMG]

[IMG]http://i3.photobucket.com/albums/y97/wiosna/hotel/Inka/IMG_3848.jpg[/IMG]