Miśka79 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 To ostatnie zdjęcie z łapkami na głowie można zatytułować "oj ile mam kłopotów" albo "ja nic nie chcę widzieć". Wiosna oczywiście zabierz Inkę na szczepienia. Quote
wiosna Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ineczka zaszczepiona, szwy zdjęte. Przyznać muszę, że zachowywała się dziś u weta znacznie spokojniej niż ostatnio, dzielna sunia :loveu: Quote
Miśka79 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Panienka przytyła że aż miło:) nie mieści się w łóżeczku:) Fajnie że Ineczka zaszczepiona.Dzięki Wiosna jesteś jak zwykle nieoceniona. Ile pieniążków jestem winna? Ineczka to taka piękna sunia powinna znaleźć dobry cierpliwy domek. Może jednak ponowię ogłoszenia? Quote
tyciaNi Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 tak tak nie mieści się... hmm trzeba by jej większego... no chyba że na łóżku przy człowieku ;):loveu: Quote
wiosna Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Przepraszam za OT, ale zobaczcie, co mi się 'znalazło' - potrzebuje ogłoszeń http://www.dogomania.pl/forum/f28/chudziak-wystraszony-cwiercowczarek-pomozcie-oglaszac-127385/ Quote
Miśka79 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Co u Ineczki? Całe święta bez netu a więc chciałabym złożyć Inusi i Tobie Wiosno najlepsze życzenia z okazji zbliżających się świąt jak równiez wszystkim, którzy odwiedzają sunieczkę. Wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i dużo szczęscia a Ince dużo miłości i ciepła i dobrego domku> Quote
tyciaNi Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 ja również dołączam się do życzeń i szczęścia w Nowym Roku dla Ineczki w poszukiwaniu domku :loveu: Quote
kika22 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 To ja zycze Wszystki ciotka tu zagladajacym spokojnych, rodzinnych, wesolych i bialych Swiat Bozego Narodzenia:loveu: A dla Inki nowego domku:multi: Quote
anndzia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Do góry Inka! Ile ina ma? Chyba jest dużym psiakiem, co nie? Quote
wiosna Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 dziękujemy za życzenia ;) Inka duża nie jest, sięga do kolana (widać to na zdjęciach), waży jakieś 18-20kg, (nadal jest chuda). Inka ma około roku. Ince nie udało się z domkiem, jaki szykował się u mojego znajomego - stwierdził, że jest to pies dla niego zbyt wymagający, trochę za trudny, za żywy. Czy ktoś w tej sytuacji może pomóc w ogłaszaniu sunieczki ? Quote
kika22 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Inka jest juz na gumatree i kokosach:loveu: Reszta troszke pozniej;) Quote
kika22 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Jestesmy juz na: najpewniej, e-oferty, pajeczyna, aleokazja, poszukiwane:loveu: Quote
Miśka79 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Kika dzięki za ogłoszenia jesteś kochana:) Wiosna lepiej że twój znajomy miał okazję obserwacji Inki i że uczciwie powiedział że to psiak nie dla niego. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży tak jak powinno być:) Quote
wiosna Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Ja też uważam, że lepiej, żeby zrezygnował teraz, niż za pół roku. Sunieczka jest wyjątkowa i mam nadzieję, że szybko trafi na doskonały domek. Ona po prostu potrzebuje dużo ruchu, aby swoją energię jakoś spożytkować, nie koniecznie na domowym wyposażeniu ;) Quote
kika22 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Miska79 czy dzwonił ktoś w sprawie Inki? Bo miałam dwa zaptania o sunie na meila i przekierowałam do Ciebie;) Tylko ciekawa jestem czy sie odezwie:roll: Quote
tyciaNi Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 trochę za wymagający, za żywy :angryy:? może niech Pan sprawi sobie maskotkę z Kauflandu... Quote
kika22 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 tyciaNi napisał(a):trochę za wymagający, za żywy :angryy:? hej, nie tak ostro:evil_lol: znam wiele osob ktore mimo chcec nie umieja sobie poradzic z psami troszke trudniejszymi:roll: lub poprostu chca psa bezproblemowego :razz: Quote
Miśka79 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Kika niestety nikt się nie odzywał:( Może zadzwoni ktoś kto zaakceptuje biedną Inkę? Wiosna martwi mnie to że nie tyje tyle ile należy.Napisałam pw Quote
wiosna Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 TyciaNi - czy starszej osobie na przykład nie dałabyś spokojnego staruszka, tylko dlatego, że nie potrafiłaby poradzić sobie z amstaffem? Możnaby powiedzieć, że skoro młody amstaff zbyt energiczny, to starsza pani powinna też kupić maskotkę.. Są różne psy i różne osoby. Nie można dać spokojnej osobie psa bardzo aktywnego, bo albo będą męczyć się przez całe życie, albo skończy się to oddaniem psa. Jedno i drugie jest bez sensu, więc lepiej jest dopasować psa do trybu życia danej osoby. Mój znajomy jest koniarzem - w sezonie właściwie w każdy weekend jest na zawodach, gdzie ma kilka koni na których startuje. Pies musiałby nauczyć się współistnieć z końmi i w miarę niekłopotliwie znosić zawody. Są psy, dla których taki tryb życia jest wymarzony, bo poza zawodami mają do dyspozycji ogromne przestrzenie. Inka jednak boi się ludzi, boi się nawet tak małego miasta jak Kluczbork, i to nie w godzinach szczytu - dlatego dla Inki takie zawody byłyby stresem. Mieliśmy nadzieję, że Inka po kilku wyjazdach do miasta się przełamie, ale ciągle jest przestraszona - taka już po prostu jest. Łukasz mógł wziąść Inkę, na zawodach jednak musiałaby wiele czasu spędzać w kennelówce, a przecież nei o to chodzi. Inka potrzebuje miejsca nietłocznego, przynajmniej na początek, miejsca, gdzie będzie mogła zużyć energię, a najlepiej, gdzie ktoś będzie mógł i chciał z nią pracować, bo jest zapatrzona w człowieka i niesamowicie chętna do współpracy. Ja mam cichą nadzieję, że Inka mogłaby zacząć trenować np agility - ale na to potrzeba osoby, która poświęci jej sporo czasu. Miśka, utuczymy maleńką :) Quote
Miśka79 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Wiosna myślałam, że znam się na ludziach.... Zapowiadała się cudowna adopcja a tu nadal Inka szuka domku. Quote
wiosna Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Znajdzie. Inka jest wyjątkowa, to naprawdę cudowny pies. Jest na Allegro i ja jestem pewna, że ona kogoś za serce chwyci. Rano była zgorszona śniegiem - nie chciała stawiać na nim łap :lol: Co ciekawe, wcześniej biegała po nim bez sprzeciwów, dzisiaj dopiero rano jakaś taka była niezadowolona, może śnieg po prostu był dziś zimniejszy, a Inka rano niewyspana po harcach całonocnych :evil_lol: Quote
wiosna Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Aha - Inkę ktoś na Allegro obserwuje :razz: Quote
Recommended Posts