anndzia Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 wiosna napisał(a):pytań za złe nie mam absolutnie - rozumiem, sama kiedyś też byłam po 'tej stronie' i pytałam o wszystko :) Inki do jedzenia zachęcać nie trzeba - wrecz przeciwnie. Pochłania wszystko i w każdej ilości, w tempie takim, jakby nie jadła od miesiąca. Wywraca miskę i wysyluje, a gdy wyciągam rękę w stronę miski, 'zasłania' ją i odkurza jeszcze szybciej, jeszcze pazerniej. Karmię ją dwa razy dziennie, mam nadzieję, że w najbliższym czasie choć trochę przybierze. Bardzo dobre wieści! :multi: Quote
Miśka79 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Wiosna nawet nie wiesz jak się ucieszyłam że Ineczka ma zdrową trzustkę:):):) Dzieki Ci za przperowadzone badania i miejmy nadzieję że sunia niebawem troszkę przybierze na wadze.Znam te jedzeniowe zapędy Inki oj znam...Miałam w aucie zakupy takie wędliny i takie tam wsiadła Inka i już ich nie było:) Wiosna podaj mi na pw namiary na Twoje konto postaram się jakoś na bieżąco regulować długi. Fajnie dziewczyny że tu jesteście i interesujecie się Ineczką Quote
Fiona.22 Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Misia ja mam namiary na Wiosne tj. nr konta itd więc pode sle Ci :) Musimy się jakos zorganizować i uregulowac długi, bo wiosna jak na razie pod kreska...jeśli o fonanse chodzi Quote
Miśka79 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Wiosna dzięki za podanie namiarów.Przesłałam częśc pieniązków. Jak myślisz czy można ją zacząć ogłaszać czy jeszcze poczekać? Quote
wiosna Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Myślę, że możemy ją ogłaszać - nowy domek powinien zadbać przecież o karmienie. Takie nawyki jak to nieszczęsne rzucanie sie na miskę pewnie minie (o ile minie) dopiero po dłuższym czasie normalnego karmienia, gdy Inka będzie pewna, że miskę dostanie i nikt jej tego nie zabierze - i nie ma chyba na co czekać. Jak długo będzie tutaj będę robić co się da aby była miła i grzeczna, ale dobry domek i tak zawsze może więcej niż ja ;) Quote
wiosna Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 nie wiem, czy widziałyście zdjęcia tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-u-wiosny-111378/index15.html#post11269633 - są wspólne, więc wstawiłam tam ;) Quote
wiosna Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Mam jeszcze jedno pytanie - czy będziemy Inkę przed adopcją sterylizować ? Ja uważam, że byłoby to potrzebne, nawet przed ogłaszaniem.. Quote
Miśka79 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Wiosna myślę że tak.Ja ogłosiłam ją dzis na: bono-polska ogloszenia.tasdj.pl pajeczyna.pl pineska Quote
kika22 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 ;)Ja odświerzyłam gumatree Ince:loveu: Quote
Linssi Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Podnosimy Ineczke!! Jak sie sunia miewa? Quote
wiosna Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Ineczka dobrze. Troszkę uspokoiło się to skakanie - już od trzech dni nie przywaliła mi w zęby :evil_lol: Mamy wrażenie, że zaczyna ciut przybierać, nie razi aż tak po oczach wystającymi kośćmi. Chyba też ciut uspokoiło się jej połykanie jedzenia, choć daleko jeszcze do jedzenia 'normalnie'. Nie mam nadal książeczki Inki - Fiona, wyślij mi ją proszę. Karma też nie dotarła. Koszt sterylki to jeśli dobrze pamiętam 200zł. Ja nie mam teraz, żeby wyłożyć, więc potrzebne będą wpłaty, jeśli mamy ją sterylizować. Nie wiem, jak jest ze szczepieniami, odrobaczona jest. Quote
Miśka79 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Wiosna jak tylko będę miała pieniądze to prześlę na sterylkę.Powiem Fionie żeby odebrała książeczkę z lecznicy.Szczepiona nie była (od kiedy ją znalazłam a podejrzewam że poprzedni "właściciel"raczej o to nie zadbał) Quote
Linssi Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Inka do gory!!! Zapraszamy chetne domki i prosimy nie bic sie o Ineczke :evil_lol: Quote
anndzia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Coś pusto na tym wątku :razz: Fotki proszę! Quote
kika22 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Czy Inka ma alegro?;) I czy ktoś może pomóc Miście w oplaceniu hotelu Inki? Lub pomóc w opłacie sterylki suni:placz: Quote
Linssi Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ja sie dorzuce, ale dopiero jak mi pensja wplynie bo mam puste konto :oops: Quote
Miśka79 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Był jeden telefon o Ineczkę.Zobaczymy...Wiosna czy możesz mi podać numer telefonu na pw? Quote
wiosna Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 podam tutaj: 506 935 278 ;) czyzby szykowal sie domek ? :cool3: Quote
Linssi Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Z tego co wiem, to niestety nie odezwal sie :shake::-( Quote
wiosna Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 nie odezwał się ;( Jeden z moich znajomych odezwał się ostatnio prosząc mnie o pomoc w znalezieniu psa - jeśli Inka będzie się dobrze zachowywała przy koniach, co jest głównym warunkiem, zaproponuję mu ją. Quote
Recommended Posts