Fiona.22 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Wątek zakładam na prośbę Miski79, która znalazła dzisiaj sunie. sunia wygląda jak szkielet potwornie zagłodzona i wystraszona... Sunia ma ok roku, siega do kolana. Na temat charakteru ciężko cokolwiek powiedzieć...sunia jest przestraszona do tego stopnia, ze nie jest w stanie zrobić nawet kroku do przodu. Każda próba zwabienia suni do przejścia kończy się kurczowym kuleniem się i sunia kładzie się na podłodze... Boi sie mężczyzn...Tyle można powiedzieć po pierwszym kontakcie. Sunia obecnie przebywa w płatnym hoteliku. Do piątku w warunkach domowych a potem ewentualnie w kojcu...Miśka nie miała serca, zeby ją zostawić na ulicy. Zupełnie nie mamy dt a hotelik był ostatnia deska ratunku dla suni. Pomimo ogromnego strachu sunia nie wykazuje agresji. Dała się wziąć na ręce. Daje sie głaskać, chociaż gwałtowne ruchy powodują wycofanie... Na piatek planujemy sterylkę ponieważ mimo potwornego zachudzenia sunia ma zaznaczony brzuszek...być może od tego, ze się najadła a może po prostu jest pokryta... Te kochane oczka patrzące z nadzieja nie dały przejśc obojętnie. Sunia ma apetyt, została odpchlona i odrobaczona. Zwracam się z ogromna prośba o pomoc finansową. Musimy opłacic hotelik, kupić karme, wysterylizować. Miśka nie jest w stanie ponieśc takich kosztów z reszta mało kto byłby w stanie. Sunia dostała szanse, spotkała Miśke...teraz my prosimy o pomoc dla suni !!! Kontakt w sprawie suni do Miski 608 177 956 Quote
Okamia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Biedna sunia ... pokaż się wszystkim maleńka :roll: Quote
andzia69 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 sunia za chiny ludowe nie pójdzie na smyczy - przynajmniej na razie:shake: jak się ją wyniesie to po prostu siadzie albo bedzie stała i nie ma mowy, zeby załatwiła swoje potrzeby nie w domu tylko na spacerze... na dodatek od wczoraj ma biegunkę i podejrzenie wirusówki...jutro zawożę ją rano do weta na obserwacje, bo dzisiaj tam gdzie była nie mogła zostac Quote
ewelinka_m Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 o boże, nawet nie wyobrażałam sobie że to aż taka bida :placz: Quote
erka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ojej, straszliwa bieda:-(. Ale chyba lepiej się wstrzymać na razie ze sterylką, powinna trochę się wzmocnić, tym bardziej, że jak pisze andzia69, jakies problemy zdrowotne. Ale pysio śliczny:loveu:. Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 moze ma tylko robaki i zapalenie jelit.Zmiana karmy tez jest czesto przyczyna biegunek.Mozna profilaktycznie podac tej slicznej biedulince Advocat.W takim stanie fizycznym i psychicznym nie nadaje sie do adopcji Quote
Miśka79 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Dziekuję wszystkim za pomoc przy ratowaniu suni.Zdaję sobie sprawę, że to nie koniec i trzeba będzie długiej walki żeby sunia przeżyła i znalazła dobry dom. Znalazłam ją w niedzielę kiedy byłam na chwilę u moich rodziców - właśnie sąsiad przegonił ją ze swojego podwórka ( w sumie nic dziwnego bo tu jest wiele psów, które mają właścicieli a jednak chodzą sobie w samopas)akurat miałąm przy sobie trochę wędliny i ona to wyczuła dosłownie rzuciła się na to.Inaczej nie podeszłaby do mnie - dopiero wtedy powoli dała sie pogłaskać i wtedy zobaczyłam te jej żeberka...Wiedziałam, że nie można jej tu tak zostawić bo nikt nie da jej jedzenia a będą ja tylko przeganiać ze swoich podwórek.Ja w tym momencie jestem w trochę dziwno-trudnej sytuacji mieszkaniowej więc przechowanie suni u mnie odpadało.Kompletnie nie miałam pomysłu.Dużo telefonów i parę pomysłów doszło.Dodam tylko że było bardzo dużo stresu ale sytuacja stanęła na tym, że sunia może zostać przez jakis czas w lecznicy a potem do płatnego hoteliku.Wczoraj bylismy w czterech łapach dostała witaminy i antybiotyk w zastrzyku a dzięki uprzejmości pań-"wetek" z Biskupa Kaczmarka będzie mogła zostać tam na jakiś czas. Oczywiście będę prosić o pomoc zarówno w ogłaszaniu jak i troszkę pewnie finansowo bo nie wiem czy dam radę sama opłacić hotelik. Mam tylko nadzieję, że sunia wyzdrowieje i troszkę przytyje Quote
xxxx52 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 co za sliczny psiaczek,a smutek jej oczu jest bardzo dobitny:placz: Quote
ewelinka_m Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 prosimy o wsparcie finansowe! :oops: Quote
erka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Prosimy o pomoc dla tej ślicznej sunieczki:lol:. Będzie potrzebna na leczenie suni i pobyt w hotelu. A wiadomo jak się sunia teraz czuje? Quote
Eruane Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ona jest bardzo zachudzona, ale przypomina mi Hektora od Mefimej. Biedactwo. :-( Potrzebna pilnie pomoc!!! Quote
betel Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Taka ładna mała , strasznie chudziutka. Zrobię jej , jutro , bo dziś już nie dam rady ( głowa mi pęka) banerek. Quote
Figa Bez Maku Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Czy niedomieszana Inka :cool3:ma banerek? Jak nie to poprosze Puchatka....I podajcie nr konta może byc na prv. Quote
pixie Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ogloszenia zrobicie we wlasnym zakresie czy poprosic pidzej do pomocy? Biedactwo...tak... moze robaki, moze chora ...hmmm miala duzo, bardzo duzo szczescia Ilez ona moze miec lat? Quote
Miśka79 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Wet w "4 łapach"ocenił ja na niecałe 2 lata. Pixie pomoc w ogłoszeniach jak najbardziej potrzebna-będę wdzięczna.Z tego co wczoraj dowiadywałam się od Andzi 69 sunia czuje się lepiej ale nadal ma temperaturę. Andziu bardzo dziękuję za transport suni do weta. Postaram sie w miarę możliwości zdawać relację z tego co u suni albo będę przekazywac za pomocą kogoś kto ma stały dsotęp do netu. Figa _Bez_Maku Inka nie ma banerka a co do konta to nie wiem na jakim zbierać .Może coś doradzicie? Quote
Figa Bez Maku Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Miśka79 napisał(a):. Figa _Bez_Maku Inka nie ma banerka a co do konta to nie wiem na jakim zbierać .Może coś doradzicie? Poprosiłam juz Puchatka żeby zrobił banerek. Jesli chodzi o konto to ( jak dla mnie) może być prywatne osoby która dała dom tymczasowy Ince Quote
Recommended Posts