Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gryf80']betty-pewnie dziewczyny mają większe doświadczenia odnośnie"kaczyzny"-mnie się nie podobały te ostre elementy kostne-inne niż z kuraka[/QUOTE]
a dlaczego ci się nie podobały?

kurcze, ja do najbliższego auchana mam jakieś 60km

Posted

Moja wsuwa kacze skrzydła czasem, ale nie wiem jak z udami :niewiem:

Dostałam za to jako podarunek kawał wiejskiej kury :) Zobaczymy, jaka będzie suczowa reakcja na normalną kurę zamiast "naturalnego kurczaka" ze sklepu ;)

Posted

[quote name='panbazyl']a moje psy kaczyzny nie jedzą. Nie wiem czemu. To znaczy podejrzewam :diabloti: , ale to nie na ten topik.[/QUOTE]
ooo, to mnie zainteresowałaś!
moje jeszcze nie jadły ale to dlatego, że u nas nie dostępna kaczka.

Posted

[quote name='agaga21']ooo, to mnie zainteresowałaś!
moje jeszcze nie jadły ale to dlatego, że u nas nie dostępna kaczka.[/QUOTE]
na na przekór modzie politycznej panującej na moim terenie.

Posted

[quote name='agaga21']ach, no tak...! a ja kompletnie apolityczna jestem, to nie skojarzyłam ;)[/QUOTE]
ja też, ale tez anty-modna jestem i dlatego tak. A tak na serio - kiedyś im dalam i nie zjadły, nie ruszyły. a że było to przed jakimiś wyborami (ale nie tymi teraz) więc sobie pomyślałam, ze mądre psy, wiedzą czego nie ruszać :cool3:

Posted

panbazyl dobre z tą kaczką, bardzo ciekwa teoria :P :D Moja suka jak pierwszy raz dostała kaczkę, taki kawałek z kuprem to pierw się chciała w niej wytarzać, choć ona nawet nie ma zapędów do tarzania się w czymś śwmierdzącym. Ale jak je zwróciłam uwagę to zaczęła jeść i teraz nie ma już takich odpałów ;)

Posted

Moje też jedzą wszystkie mięsa... A ostatnio postanowiłam zrobić im ucztę i pełna dumy, podekscytowania, wydałam jakieś 40 zł na bażanta. Szykuje im - odstawiają tańce radości. Daję im, oni wielkie oczy i olały go...

Posted

Moje psy kaczki też nie chcą, niesmaczna jakaś czy coś...
Swojskiej takiej nie chciały.
A kurczak naturalny ze sklepu całkiem inny niż swojski.
Moje wczoraj jadły kurę ze skrzydełkami, bo zawszę bez kupuję.
Dla odmiany od mielonego wołowego.

Posted

aga nie lubię kosci z kaczyzny bo zawsze sie boje o te ostre elementy kostne odpryskujące podczas grzyzienia.kaczka chyba jest jakaś taka"bardziej naturalna"niż sklepowe kurczaki ,których gnaty sa jak gabka.czego nie moge powiedzieć o kurczakach z wiochy-ten sam problem co przy kaczce

Posted

[quote name='gryf80']aga nie lubię kosci z kaczyzny bo zawsze sie boje o te ostre elementy kostne odpryskujące podczas grzyzienia.kaczka chyba jest jakaś taka"bardziej naturalna"niż sklepowe kurczaki ,których gnaty sa jak gabka.czego nie moge powiedzieć o kurczakach z wiochy-ten sam problem co przy kaczce[/QUOTE]

U nas bardzo dobrze idą szyje z takich wiejskich kur, ze skórą tłustą - dwa w jednym takie, kości z mięsem i do tego troszkę tłuszczyku ;)

Posted

[quote name='ladySwallow']U nas bardzo dobrze idą szyje z takich wiejskich kur, ze skórą tłustą - dwa w jednym takie, kości z mięsem i do tego troszkę tłuszczyku ;)[/QUOTE]

[quote name='lilk_a']a ja odkryłam sposób na odchudzenie psa z lekkiego tłuszczyku na barfie .... nie dawać skór drobiowych ... sprawdziło się to u mojej suki na wiosnę :)[/QUOTE]

Hihi, o tym samym mówimy - nam zależało, co by psiur nabrał nieco tłuszczyku na zimę, bo sierść krótka i na spacerach mu chłodno będzie ;)

Posted

[quote name='ladySwallow']Hihi, o tym samym mówimy - nam zależało, co by psiur nabrał nieco tłuszczyku na zimę, bo sierść krótka i na spacerach mu chłodno będzie ;)[/QUOTE]
no właśnie , u krótkowłosych dodatkowy tłuszczyk wskazany na zimę , ale tak do poprzedniej wiosny nie zwracałam wogóle na to uwagi , może jeszcze mężniała , bo w zasadzie skóry jadła cały czas i wszystko było ok
dopiero po ostatniej zimie zauważyliśmy że tak trochę okrąglejsza się zrobiła , skóra grubsza ... więc obdzierałam ze skóry szyje i inne elementy i bardzo szybko doszła do formy
ogólnie wydaje mi się że moja suka szybko tyje i szyko chudnie .... wasze psy też ? bo może to cecha psów na surowym ?

Posted

[quote name='lilk_a']
ogólnie wydaje mi się że moja suka szybko tyje i szyko chudnie .... wasze psy też ? bo może to cecha psów na surowym ?[/QUOTE]
Mój szybko chudnie. Żeby szybko przybrał, to musiałabym dawać gotowane, nie surowe. Choć po tegorocznych wakacjach, muszę przyznać, dawałam mu surowizny hojniejszą ręką, mniej pilnując tych proporcji kości i mięsa do warzyw (na korzyść mięsa i kości) - i nawet jakby zrobił się taki mniej kościsty niż zwykle. Muszę go zważyć, bo myślę, że mogło mu przybyć parę deko. Choć z drugiej strony zarasta futrem - to zawsze daje takie złudzenie, że psa przybywa - szczególnie jak jest rozczesany :)

Posted

Zuz dostał pierwszą porcję żwaczy. Chyba muszę jej porcję dzienną dzielić na dwa posiłki, bo wygląda, jakby się miała za chwilę ocielić :evil_lol: A najlepsze, że jeszcze by zjadła, bo jak biorę do ręki pojemnik na żarcie to się wyraźnie ożywia... No i zapach prawdziwych, "żywych" żwaczy jest naprawdę powalający :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']Zuz dostał pierwszą porcję żwaczy. Chyba muszę jej porcję dzienną dzielić na dwa posiłki, bo wygląda, jakby się miała za chwilę ocielić :evil_lol: A najlepsze, że jeszcze by zjadła, bo jak biorę do ręki pojemnik na żarcie to się wyraźnie ożywia... No i zapach prawdziwych, "żywych" żwaczy jest naprawdę powalający :evil_lol:[/QUOTE]

A tam, cierp dla dobra pieska :lol: Myśmy ostatnio młodemu dzielili na trzy posiłki,bo też wygląda jak beczka po żarciu.

Posted

Może Ci po żwaczach zwrócic - nie wiem czemu, ale u moich psów se to zdarzyło 2 razy - po razie u każdego chłopaka. Być moze za szybko zjedli???? Zbyt łapczywie? Zwrotka i od razu zjedli to co zwrócili. (bllleeee, ale im smakowało).