Eruane Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Jak dobrze, że Dianka jest bezpieczna. Quote
Eruane Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 A co do kosztów leczenia - czy fundacja pokryje wszystkie? Czy może warto pomyśleć o allegro cegiełkowym? Jaki jest plan? Quote
tamb Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Pani Krysia mówiła, że fundacja pokryje wszystkie koszty weterynaryjne. Wysłałam weterynarzowi dane do wystawienia faktury przelewowej i od piątku wet zabiera się za Diankę. Wcześniej nie mógł pojechać do hotelu. Myślę, że zaczniemy od Fiprexu i odrobaczenia. Trzeba będzie chyba wysterylizować. Potrzebne też jest szczepienie. Wet zadecyduje o kolejności. Quote
Eruane Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 No to czekamy na to, co powie wet. A gdzie przebywałaby ze szwami po sterylce? Quote
tamb Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Zawsze po sterylce czy kastracji psy są w budynku 10 dni albo dłużej. Quote
Bambino Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 tamb napisał(a):Pani Krysia mówiła, że fundacja pokryje wszystkie koszty weterynaryjne. Wysłałam weterynarzowi dane do wystawienia faktury przelewowej i od piątku wet zabiera się za Diankę. Wcześniej nie mógł pojechać do hotelu. Myślę, że zaczniemy od Fiprexu i odrobaczenia. Trzeba będzie chyba wysterylizować. Potrzebne też jest szczepienie. Wet zadecyduje o kolejności. Rewelacyjne wieści :thumbs::thumbs::cool2: Choina, i znowu krzyżyk zamiast banerka - poradźcie, co mam zrobic???? Quote
Makrela Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ja też widzę banerek w podpisie Bambino :p Jeden z moich psów ma kastrację we wtorek, strasznie się tym denerwuję :placz: Będę też trzymać kciuki za Dianę... p.s. posty przeskakują... Quote
Eruane Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Ja widzę Twój banerek. :p Super, że w hotelu są fajne warunki do przetrzymywania suczek po sterylce. Pewnie dobrze byłoby, żeby Dianka nabrała troszkę zaufania do ludzi. Ale też nie ma chyba co czekać za długo z zabiegiem. Quote
Eruane Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Faktycznie posty przeskakują. A kastracją nie martw się, bo to lekki zabieg, pies szybko wraca do normy. To naprawdę nic takiego. Quote
tamb Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Dianka dostała Fiprex na kark i została odrobaczona. Prawdopodobnie jest w ciąży. Weterynarz był rano a ja po 17-tej więc nie miałam okazji z nim rozmawiać. Jutro zadzwonię. Dianka cieszyła się na mój widok i poszłyśmy na spacer. Patia zrobiła jej zdjęcia, za co bardzo dziękuję i czas pomyśleć o ogłoszeniach. Quote
tamb Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 ihabe napisał(a):Kochana Dianka, bardzo chciałabym ją odwiedzić. Może w następny weekend zabierzemy też Panią Krysię i podjedziemy, jeśli to oczywiście możliwe. Dianusiu, jesteśmy z Toba myślami i sercami niemal w każdej minucie. Spij kochana, z dala od hałasu i przemocy. Tam gdzie jesteś już nikt Cię nie skrzywdzi :loveu: Pani Krysia chciałaby bardzo odwiedzić Diankę. Kupiła jej czerwone szeleczki. Bardzo cieszę się na Wasz przyjazd. Kiedy to będzie? Quote
ihabe Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 tamb napisał(a):Pani Krysia chciałaby bardzo odwiedzić Diankę. Kupiła jej czerwone szeleczki. Bardzo cieszę się na Wasz przyjazd. Kiedy to będzie? Postaram się to zaaranżować jak najszybciej:loveu: Czy ja dobrze przeczytałam, ze Dianusia jest w ciąży? Quote
tamb Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ma powiększone sutki, wygląda to niepokojąco. Jutro porozmawiam z weterynarzem. Quote
agamika Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 kurcze, nie wiem co jest grane ,m ale jak wróciłyśmy dziś z hotelu to napisałam u Dianki posta a on zniknął ! :angryy: a wiec jeszcze raz Idąc do jej boksu myślałam ze zastane smutna zastraszona psinę . Ze będę musiała uważać na to aby reki nie podnieść, ze będę musiała uważać zeby głosu nie podnieść ... ze bde musiała ZDOBYC jej zaufanie ... aa powitała mnie sunia ciesząca sie na spacerek , wystrzeliła z boksu jak strzała i poooboegłysmy . Co prawda po droidze sapotkałysmy chodzący krzak ( CHłopak z hotelu ptrzenosiłogroooooomny stos gałęzi ) i trzeba było tego chaszcza obszczekac, Ale dalej Dianka poszła dumna z siebie i zadowolona . Poszłysmy na łaqki pobliskie i strasznie załuje ze nie wzięłam długiej linki wtedy . Ona biegała radosna , a ja za nią po mokradłach, błocie, trawskach :evil_lol:, zaczepiałą mnie do zabawy . cała mnie wybłociła i troszke podrapała jak wyskoczyła łapkami na mnie :oops: ... to jest bardzo mądra cudowna sunia :loveu:i mimo ze była gnębiona to zachowała pozytywny stopsunek do ludzi - słoneczko kochane . Inne psy strasznie obszczekuje, ale raczej na tle lekowym . Niektóre rzeczy tez czasem wywołuja u niej strach, ale jak "to coś"nie robi jej krzywdy to powącha i jej przechodzi :) Bardzo nie chciała w kojcu zostac, ale to niestety tak jest z kazdym psem hotelowym :( Quote
dorota1 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Widać, że Dianka wraca do życia.:loveu: Też musi znaleźć wspaniały dom, taki, jak Kajtek i Saba, jak Fuks. Quote
tamb Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Patrycja, bardzo dziękuję. :loveu: Wiem, że fotografowałaś Bajkę, małą suczkę biało-rudą. Czy założysz jej wątek? Pytam bo chciałabym ją ogłosić. Quote
dorota1 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 tamb napisał(a):Patrycja, bardzo dziękuję. :loveu: Wiem, że fotografowałaś Bajkę, małą suczkę biało-rudą. Czy założysz jej wątek? Pytam bo chciałabym ją ogłosić. Tamarko, o ile dobrze kojarzę, to Bajkę ogłasza na allegro agamika. A swoją droga też jestem ciekawa tych zdjęć. Czy będą na dogo? Quote
Eruane Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Cudowne zdjęcia, przewspaniała sunia!:loveu: Quote
ihabe Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 tamb napisał(a):Patrycja, bardzo dziękuję. :loveu: Wiem, że fotografowałaś Bajkę, małą suczkę biało-rudą. Czy założysz jej wątek? Pytam bo chciałabym ją ogłosić. Jeśli powstanie wątek, to proszę dajcie link:loveu: Quote
agamika Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/opowiedziec-wam-laciata-bajke-krakow-136507/#post12197458 macie ;) skoro sunia jeszce zanim na dogo trafiła juz ma "tłum" wielbicieli :evil_lol: Bajka jest psem porzuconym w hotelu :/ pierwsza w tym roku /oby ostatnia Quote
Recommended Posts