Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tamb napisał(a):
Piszę bez entuzjazmu bo jestem załamana zwrotem Grota z wczorajszej adopcji.:-(

Tamb, przeczytałam wątek Grota. Bardzo mi przykro, że jeszcze te anioły nie huśtają się na jego ogonie. :-( Ale uda się ! Widac teraz, że to Grot musi sobie wybrac rodzinę.

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tamb napisał(a):
U Dianki wszystko wspaniale. Jest idealnie grzeczna, jestem o nią zupełnie spokojna w tym domu.

To bardzo dobrze. ;)

Posted

Dianka w nowym domu pokazała prawdziwy charakter.:evil_lol: Za swoimi ludźmi poszłaby w ogień, jest idealnie grzeczna, reaguje na każdy gest, państwo za żadne skarby by jej nie oddali ale .... Dianka broni swoich ludzi przed obcymi. W parku na spacerze ktoś nietrzeźwy zbliżył się do panał, żeby o coś zapytać i Dianka ugryzła w udo. Skończyło się na zwrocie pieniędzy za spodnie i kupieniu kagańca. Do pana przyszedł masażysta i kiedy zbliżył się, Dianka stanęła między nim a panem i złapała za rękę. Pan kazał jej leżeć a ona obserwowała, czy aby jej człowiekowi nie dzieje się nic złego. Złapanie za rękę było ostrzegawcze i nic się nie stało ale Dianka obserwowała gotowa do obrony. Jej ludziom jest przykro, że będzie chodziła na spacery w kagańcu ale boją się już takich sytuacji. W przyszłym tygodniu jeśli weterynarz uzna, że można, będzie sterylizacja.

Posted

tamb napisał(a):
Dianka w nowym domu pokazała prawdziwy charakter.:evil_lol: Za swoimi ludźmi poszłaby w ogień, jest idealnie grzeczna, reaguje na każdy gest, państwo za żadne skarby by jej nie oddali ale .... Dianka broni swoich ludzi przed obcymi. W parku na spacerze ktoś nietrzeźwy zbliżył się do panał, żeby o coś zapytać i Dianka ugryzła w udo. Skończyło się na zwrocie pieniędzy za spodnie i kupieniu kagańca. Do pana przyszedł masażysta i kiedy zbliżył się, Dianka stanęła między nim a panem i złapała za rękę. Pan kazał jej leżeć a ona obserwowała, czy aby jej człowiekowi nie dzieje się nic złego. Złapanie za rękę było ostrzegawcze i nic się nie stało ale Dianka obserwowała gotowa do obrony. Jej ludziom jest przykro, że będzie chodziła na spacery w kagańcu ale boją się już takich sytuacji. W przyszłym tygodniu jeśli weterynarz uzna, że można, będzie sterylizacja.

A to ci panienka z charakterem:evil_lol: Myslę, że większość psów po tzw. przejściach broni swoich nowych właścicieli. Problemem jest to, że Dianka jest duża i może nastraszyć no i, że gryzie, ale moja Mila szczeka na każdego, kto tylko obok mnie na spacerze przejdzie, a jakby się odezwał, to szkoda mówić. Czasem nawet tak warknie, że nie jeden jej się boi, a tak wogóle to jest to przecież bardzo łagodna sunia, tylko broni swoich państwa:loveu:
Cieszę się, że Dianka trafiła na takich wyrozumiałych ludzi;)

Posted

Dianka dla domowników cudowna, na spacerze rzuca się na ludzi a dzisiaj na psa. Państwo jutro skontaktują się ze szkoleniowcem. Jest inteligentna, mam nadzieję, że sobie poradzą.

Posted

tamb napisał(a):
Dianka dla domowników cudowna, na spacerze rzuca się na ludzi a dzisiaj na psa. Państwo jutro skontaktują się ze szkoleniowcem. Jest inteligentna, mam nadzieję, że sobie poradzą.

Biedna sunia. Ona tyle przeszła w swoim życiu, że teraz broni swojego szczęścia przed wszystkimi, przed ludźmi (szczególnie pijanymi, bo ma tu dużo złego doświadczenia), przed psami. Wreszcie czuje się pewnie, ma swój dom i swoich ludzi i chce to koniecznie pokazać. Mnie taka reakcja psa, który znalazł swoje miejsce na ziemi, bardzo wzrusza, choć wiem, że dla właścicieli może być to kłopotliwe. Na szczęście dobrze trafiła, na cierpliwych i wyrozumialych ludzi.:lol: Trzymam kciuki by szkolenie dało rezultaty.

Posted

W ciągu pierwszych dwóch tygodni w nowym domu pies sprawdza, na ile sobie może pozwolić.To, jak teraz Diana będzie prowadzona,zaprocentuje w przyszłości. Dlatego ściągnęłabym speca do domu nawet podczas, gdy Diana ma cieczkę (bo zbyt długo trzeba czekać na koniec cieczki). Taki człowiek poinstruuje właściceli,jakie błędy popełniają, co poprawić i co nowego wprowadzić już teraz zanim zaczną szkolenie.