Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dianka dostała dzisiaj paczuszkę od Pani Krysi - piękne czerwone szelki. Bardzo dziękujemy. :loveu: Nie mam w tej chwili pomysłu na tekst, nakłamałam trochę, żeby było dramatycznie. Czasem to przyśpiesza adopcję.

Dianka jest dużą, kilkuletnią suką w typie owczarka niemieckiego. Kochała swoich właścicieli ale oni nie potrafili o nią zadbać. Alokohol był całym ich światem a świat Dianki to głód, kopniaki, razy. Dianka przemykała jak cień między nogami zgromadzonych w melinie pijących, starała się być niewidzialna. Na widok podniesionej ręki pełzała trzęsąc się ze strachu. Dzięki inteligencji udało jej się przetrwać aż do niedawna. Stało się to, przed czym uciekała całe życie. Została skopana i cudem uniknęła śmierci. Nieprzytomny pies wyglądał jak martwy i nie wzbudzał już agresji oprawców. Diankę udało się uratować i czeka na dom w hotelu dla zwierząt. Stała się psem radosnym i ufnym. Jest nauczona czystości, posłuszna i bardzo potrzebująca dobrych ludzi na resztę swojego życia. Jeśli ktoś chciałby dać jej dom, pokazać, że ręka ludzka głaszcze a dotyk nie boli, proszę o kontakt: [email protected] nr tel 510278239.

Posted

tamb napisał(a):
Tak, imię trzeba zmienić. W programie była Dorką a w Gazecie Krakowskiej i Dzienniku Polskim będzie Dinką.

OK to zaraz podam Folen; wysłałam Folen Twój tekst Tamarko do allegro;)

Posted

Aż ciężko uwierzyć, że nie znalazł się nikt, kto chciałby zaopiekować się tak wspaniałym psem. Nie wiem, skąd ten pech Diany... :-(

Posted

tamb napisał(a):
Dianka jest dzisiaj w Dzienniku Polskim. Proszę o kciuki.

I co? Cisza?
Stary Bari znalazł dom, a ona dalej nie...

Posted

Nic z tego nie rozumiem. Przecież ona jest śliczna, mądra, zrównoważona, ale też pełna radości. Dlaczego nikt jej nie chce po tym wszystkim, co przeżyła... :-( :-( :-(