Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chandler']Dziękuję za cenne informacje :p.
Podrzucić Ci jeszcze jakieś wątki z PiSdZ w roli głównej, czy wystarczą te po których "biegasz"?[/quote]
[quote name='gagata']O,Chandler -Aksamitne Pazurki w końcu zdjęła rękawiczki....:cool3:[/quote]
...może to z tęsknoty za mną. :razz:
Dawno mnie tu nie było ale już jestem i chętnie pobiegam po wątkach PISDZu :cool3:

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szkoda tych psiaków i papug, mogły by już być w nowych domach, ale przy tak niepewnej prawnej sytuacji tylko domy tymczasowe wchodzą w grę wg mnie.

Gdzie te psiaki teraz są? Może w schronisku w Poznaniu?

Posted

[quote name='Gosiapk']szkoda tych psiaków i papug, mogły by już być w nowych domach, ale przy tak niepewnej prawnej sytuacji tylko domy tymczasowe wchodzą w grę wg mnie.

Gdzie te psiaki teraz są? Może w schronisku w Poznaniu?[/quote]
Tam to na pewno nie....

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Hmm...nikim - homo sapiens tylko.
[B] Przecież się nie będziemy licytować na zasługi, prawda?[/B]
Zreszta, gdyby to [B]Gagata [/B]zadała pytanie, zrozumiałabym ale Ty?[/quote]

Gagata to taka sama znajoma z netu jak może i TY ..mam prawo pytac ..skoro nie rozumiem twojego stwierdzenia ................!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Gosiapk']Propnuję skupić się na zwierzętach, a nie na kłótniach i oskarżeniach :)[/quote]
To prawda. Zeby tak jeszcze udało sie spowodować, by PiSdZ podało informacje o nich...

Posted

Mam pytanie, ponieważ nie mogłam się nigdzie doszukać, (a wątek jest o interwencji w Poznaniu) myślę że tu otrzymam odpowiedź. Gdzie można w Poznaniu zgłaszać informację o zaniedbanych i źle traktowanych psach? Sprawa dotyczy miejscowości pod Poznaniem ale tamtejsza straż miejska po prostu przyjechała, pouczyła i tyle...
znalazłam coś takiego:
"Jeżeli zauważyłeś fakt znęcania się nad zwierzęciem/zwierzętami powiadom
- organizację społeczną, która działa w zakresie ochrony praw zwierząt np.[B] Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce[/B] /Oddział w Poznaniu tel. 061 868 92 33 (pon., śr., pt. w godz. 10.00 - 13.00)"
proszę o odpowiedź gdzie mogę taką sprawę zgłosić? oczywiście żeby sprawa miała zakończenie, a nie zakończyła się tylko pouczeniem:(
[URL="http://www.animals.org.pl/"][/URL]

Posted

Kkasiu, zwykle w większych miastach w Polsce działaja różne organizacje prozwierzęce -towarzystwa,fundacje, stowarzyszenia. Ich adresy kontaktowe bywaja w internecie, czasem na stronach miejskich,często też w książkach telefonicznych..Do Ciebie należy wybór, która organizację zechcesz powiadomić.
A skutecznośc ich działań tez może być różna, bo jak by nie patrzeć,wiele zależy od chęci stowarzyszonych w nich ludzi,ale i od możliwości finansowych..
Poza TOZ,który wymieniłaś, znam w Poznaniu fundacje "Zwierzeta i my",działa oddział fundacji Emir a pewnie i PiSdZ,na którego wątku właśnie jesteś...
Możesz tez powiadamiac Straż Miejska i informować ich,że czekasz na miejscu na ich przyjazd..M<ozliwości jest naprawde dużo...

Posted

zwierzęta są niby w tymczasowych, łamanych na stałe, tak przynajmniej było mówione i opisywane, czyli z tego wynika,że skoro ktoś wziął je na tymczasowe, to jak sprawa się rozwiąże i ta osoba będzie chciała to to będą domy stałe, bo już ich nie będą zapewne przenosić, tylko ciekawe jak tam sprawy sądowe i czy psiaki mają dobre domki, bo wiadomo dużo osób chce psa rasowego,ale nie każdy wytrzyma gdy zaczną się kłopoty, a to jednak psiaki po przejściach :(

Posted

[quote name='smerfetka123']bo wiadomo dużo osób chce psa rasowego,ale nie każdy wytrzyma gdy zaczną się kłopoty, a to jednak psiaki po przejściach :([/quote]

My mielismy trzy weski, bylo ogloszenie, ludzie dzwonili i owszem ale..jak sie dowiedzieli, ze na wlasny koszt obowiazek sterylizacji i trzeba suczki wystrzyc to zapadala cisza...pewnie liczyli kase i wyszlo; ze od pseudo.. szczeniaczek...taniej
Jak sunie byly wysterylizowane i wystrzyzone to rozeszly sie "jak swieze buleczki" ale do wybranych mocno, jednak domow:shake: Ludzie chca rasowe psy ale mysla, ze pies powietrzem zyje i jest sliczna maskotka do pochwalenia sie, tacy sa milosnicy niestety rasowcow:shake: Dlatego tez handel kwitnie"rasowy po rodowodowych rodzicach":shake:

Posted

[quote name='kkasia']gagata dzięki za odpowiedź, zapytałam bo myślalam że może ktoś poleci mi konkretną org. w takim razie działam :)[/quote]Trzymam kciuki..;)

Posted

Oj cioteczki za chwilę nie będzie się można nic dowiedzieć o zwierzaczkach. [B]Wątki bez rozliczeń są zamykane[/B]. A szkoda by było tu mamy przecież informacje że są w potrzebie. Szkoda by było.

Posted

[quote name='Isadora7']Oj cioteczki za chwilę nie będzie się można nic dowiedzieć o zwierzaczkach. [B]Wątki bez rozliczeń są zamykane[/B]. A szkoda by było tu mamy przecież informacje że są w potrzebie. Szkoda by było.[/QUOTE]

jeśli ktoś chce naprawde pomóc a nie szukać dymu to zrobi to bez wątku nawet;)
są telefony, maile, można zadzwonić i pomóc:lol:

Posted

Gdyby nie napastliwosc poniektorych uzytkownikow na innych watkach PiSdZ , zbedne domysly i domniemania bez pokrycia ,z pewnoscia mieliby czas na relacje o psach ,ale jak tu pracowac normalnie??
Watek pseudohodowli pekinczykow np . Takie domysly byly czy psy zyja , takie napasci , podejzenia ,oskarzenia i co?? Zdjecia wstawione ,opisy psiakow i ?? Nagle ci najbardziej niecierpliwi ,ci najbardziej zainteresowani znikneli .Psy juz nikogo nie ineteresuja ??

I kto komu tu zarzca stronniczosc??:shake:
Troche opamietania by sie przydalo . Na watku Halinowskiej pseudohodowli tez info nie ma ,ale jakos was tamte psy nie interesuja prawda?? Watek pseudohodowli co rozwalala emir ,tez bez info .I co?? Co nam to mowi??
Uwazacie ,ze ludzie sa naprawde slepi??
Isadora7 , ze ciebie w tym gronie widac ,to juz boli .

Ponoc kazdemu chodzi o te biedne psy ,ponoc ...........

Posted

[quote name='niufek'][...ciach...]
Uwazacie ,ze ludzie sa naprawde slepi??
I[B][COLOR=Red]s[/COLOR][/B]adora7 , ze ciebie w tym gronie widac ,to juz boli .

Ponoc kazdemu chodzi o te biedne psy ,ponoc ...........[/quote]

[B]I[COLOR=Red]s[/COLOR]adora nie I[/B][B][COLOR=Red]z[/COLOR]adora. Isadora to człowiek legenda i jedna z moich idolek.[/B]
A tak w ogóle to o co biega? O jakie grono? Czy to źle że jestem na grono.net?

Sorry nie widzę nic złego w byciu na gronie. No chyba, że czegoś nie rozumiem.

Co do ślepoty absolutnie się zgadzam. Nie są ślepi, nawet ja z cynglami na nosie od 12 roku życia.

Posted

[COLOR=Green][B]Dobry wieczór Państwu [/B];)

[/COLOR] [B][COLOR=Green][COLOR=Green]Z przyjemnością informuję, że od tej chwili wątek jest moderowany przeze mnie, zatem:[/COLOR]

Wszelkie kłótnie nie są mile widziane. Można pytać oczywiście, nic nie będzie cenzurowane, natomiast należy to robić z kulturą. Wszelkie próby wywołania awantur, posty o 'zaczepnym' charakterze będą usuwane, natomiast wobec awanturników będą wyciągane odpowiednie konsekwencje.

Dyskusje prowadzimy rzeczowo, merytorycznie, z kulturą i bez wzajemnego najeżdżania na siebie.

Weroniko - wątek trzeba byłoby rozliczyć.. ;) Masz na to 14 dni ;)[/COLOR][/B][B][COLOR=Green]Inaczej wątek będzie musiał być zamknięty [/COLOR][/B][B][COLOR=Green];)

Wątek zostanie w ciągu weekendu oczyszczony ze zbędnych postów.

Pozdrawiam
Saint.

[kolor na życzenie ;)][/COLOR]
[/B]

Posted

Dobry wieczór Panu ;)

A dlaczego nie ma pięknego zielonego koloru w poprzednim poście?
Wiem, że to pytanie nie na temat wątku, ale zadane, mam nadzieję, z kulturą i bez najeżdżania ;). [SIZE=1]Z ciekawości...[/SIZE]

[B]Edit -[/B]

Dziękuję za kolor zielony, to kolor nadziei...:lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Saint'][COLOR=Green][B]Dobry wieczór Państwu [/B];)

[/COLOR] [B][COLOR=Green][COLOR=Green]Z przyjemnością informuję, że od tej chwili wątek jest moderowany przeze mnie, zatem:[/COLOR]

Wszelkie kłótnie nie są mile widziane. Można pytać oczywiście, nic nie będzie cenzurowane, natomiast należy to robić z kulturą. Wszelkie próby wywołania awantur, posty o 'zaczepnym' charakterze będą usuwane, natomiast wobec awanturników będą wyciągane odpowiednie konsekwencje.

Dyskusje prowadzimy rzeczowo, merytorycznie, z kulturą i bez wzajemnego najeżdżania na siebie.

Weroniko - wątek trzeba byłoby rozliczyć.. ;) Masz na to 14 dni ;)[/COLOR][/B][B][COLOR=Green]Inaczej wątek będzie musiał być zamknięty [/COLOR][/B][B][COLOR=Green];)

Wątek zostanie w ciągu weekendu oczyszczony ze zbędnych postów.

Pozdrawiam
Saint.

[kolor na życzenie ;)][/COLOR]
[/B][/quote]

[SIZE=3][B]Witam w piękny słoneczny dzień
[/B][/SIZE][FONT=Arial Black][SIZE=3][COLOR=SeaGreen]Saint[/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][B] przyznam że liczyłam iż pozwolisz ponownie uwierzyć, że na dogo nie ma równych i równiejszych[/B].[B] Uprzejmie przepraszam, że śmiałam[/B].[B] Szkoda :-([/B]
[/SIZE]

Posted

[COLOR=Green][B]Witam!

Isadoro - przyznaję się do winy, miałem oczyścić wątek, nie zrobiłem tego.. Na swoje wytłumaczenie mam jedynie fakt, że taka "operacja oczyszczania wątku", który ma 80 stron zajmuje troszkę czasu, a z przyczyn osobistych nie bardzo miałem kiedy tego dokonać w ostatnim tygodniu. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi.

Jak obiecałem - po 14 dniach wątek zostaje zamknięty ;)
W momencie, gdy pojawi się rozliczenie (a nastąpi to w ciągu najbliższych dni - kontaktowałem się już z Weroniką w tej sprawie) wątek zostanie otwarty ;)

Z racji, że wątek czasowo zawieszam - wszelkie pytania, uwagi, etc. proszę kierować na PW ;)

Pozdrawiam
Saint[/B][/COLOR]

• 4 months later...