ARKA Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Rybka_39 napisał(a):Nie są, czekam, aż Perełka zostanie wyadptowana- i na telefon w sprawie Felki:roll: Ale Toskę można chyba. Więc czekam na kodziki;) Niestety Ci Panstwo od Feli nie dzwnią..mieli dac znac jak decyzja i nic.Ja do nich dzwonilam byli ciagle nie zdecydowani wiec chyba nie ma co ludzic sie nadzieją. Quote
MyszkaMiki Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jeszcze 4 dni im zostały :) Niech szybko znajduje się domek :loveu: Quote
Rybka_39 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Renatko, a masz jeszcze te pieniądze na wyroznienie? Może Felkę w takim razie tez wyróżnić? Quote
ARKA Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 ;) Jak tam dziewczynki po zabiegu a Felunia dodatkow bez dwoch ząbkow?? Quote
Lionees Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Dziewczynki już dzisiaj czują sią lepiej,zjadły dzisiaj pierwszy posiłek,Perełka zrobiła troszkę koopki.Felcia nadal sporo śpi,dzisiaj spuchły jej oczki.Jesteśmy już po wizycie kontrolnej u weta,ranki ładnie się goją,Felcia dostała kropelki do oczek(Dicortineff-vet),bo ma zapalenie spojówek,być może efekt uczulenia na narkozę(?).Dziewczynki dostały dzisiaj kolejny antybiotyk,a Fela ma mieć co 2 godziny wpuszczane kropelki do oczu.Tośkę wczoraj krzyknęłam,bo nie dość,że rozwiazywała Felce troki,to jak zawiązałam na podwójne kokardki i nie mogła zębami rozwiązać,to przegryzła sznurki i Felka mało sie nie rozebrała z fartuszka:shake:.Siedziałyśmy wczoraj z teściową na zmianę przy dziewczynkach i pilnowałysmy Tosi.Ale Tosia mądra jest i jak krzyknęłam na nią,że nie wolno i pogroziłam palcem,to już wiecej nie ruszyła troków.Felka miała tez sprawdzone ranki po zabkach-goją sie ładnie.Teraz czas na zdjęcia panienek Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 :evil_lol: Perla to jakby zadowolona ze kaftan nosi, nic po niej nie widac ze po zabiegu ale.......Felutek, strasznie biedniutka widac, no zabki tez byly usuwane wiec biedulka straszna:shake: Perla mlodsza wiec zabieg lepiej zniosla, to sie jak widac potwierdza. Im mlodszy pies tym lepiej zabieg znosi. No Renatko masz szpital "pełną gęba":evil_lol: Quote
Lionees Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a)::evil_lol: Perla to jakby zadowolona ze kaftan nosi, nic po niej nie widac ze po zabiegu ale.......Felutek, strasznie biedniutka widac, no zabki tez byly usuwane wiec biedulka straszna:shake: Perla mlodsza wiec zabieg lepiej zniosla, to sie jak widac potwierdza. Im mlodszy pies tym lepiej zabieg znosi. No Renatko masz szpital "pełną gęba":evil_lol: Toć ja pielęgniarka jestem z zawodu,więc szpital mi nie straszny;) Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Renata5 napisał(a):Toć ja pielęgniarka jestem z zawodu,więc szpital mi nie straszny;) ;) no własnie dlatego tak napisalam i jestes "w swoim zywiole",nareszcie:evil_lol: Quote
Maszaberla Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Az mi sie lzy zakrecily jak zobaczylam Felcie kochana, ojej jaka ona biedna, jak widac ze cierpi! Ale szybko dziewczynka dojdzie do zdrowia - a moja Perelcia o wiele lepiej, dzielna dziewczynka! :lol: Jak dobrze ze sa w takich rekach - p. Renatko moze to wlasnie okazja zeby odchudzic Perelke bo zrobila sie z niej straszna kluska:lol: Pozdrawiam cieplo:loveu: Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Maszaberla napisał(a): Jak dobrze ze sa w takich rekach - p. Renatko moze to wlasnie okazja zeby odchudzic Perelke bo zrobila sie z niej straszna kluska:lol: Pozdrawiam cieplo:loveu: :shake: to nie jest dobry pomysl, czlowieka po operacji zaraz tez sie nie ochudza.:shake: Duzo spacerow, biegania i zabawy i bedzie chudsza.:evil_lol: Quote
Maszaberla Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a)::shake: to nie jest dobry pomysl, czlowieka po operacji zaraz tez sie nie ochudza.:shake: Duzo spacerow, biegania i zabawy i bedzie chudsza.:evil_lol: Ja mam na mysli "Korzystanie z okazji" - przeciez teraz chyba nie ma apetytu? Albo przynajmniej mniejszy? Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Maszaberla napisał(a):Ja mam na mysli "Korzystanie z okazji" - przeciez teraz chyba nie ma apetytu? Albo przynajmniej mniejszy? :evil_lol: nie sadze aby byl mniejszy,co jak co ale psy po takich zabiegach jedza normalne. Fela moze mniej, bo zeby miala usuniete, przy okazji. Moja kotka, kiedys tam, byla sterylizowana o godz .12-stej a wieczorem taka awanture robila o jedzenie,ze myslalam, ze mnie zje.:crazyeye: I wieczorem zaczela harce takie,ze musialam jej kubrak wlozyc aby ograniczyc jej ruch.:cool3: Quote
Lionees Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Maszaberla napisał(a): p. Renatko moze to wlasnie okazja zeby odchudzic Perelke bo zrobila sie z niej straszna kluska:lol: Pozdrawiam cieplo:loveu: Dziewczynki nie jadły tylko pierwszego dnia po zabiegu(Felcia przez te ząbki prawie nie jadła też drugiego dnia),ale teraz apetyt mają jak dawniej.Jednak teściowa nie daje już im takich porcji jak wcześniej i baaardzo z tego powodu ubolewa(no ale jak nakaz "odgórny",to wykonać trzeba :evil_lol:)Dziewczyny już są fajne,Felci goją się oczka,dziurki po ząbkach też.Biedne były na początku,ale z każdym dniem jest lepiej.Kupki były,sikają normalnie.Perełka w srodę(21) lub w czwartek(22) pakuje manatki i wyjeżdża do domku(:-() Quote
Lionees Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Dziewczyny już się dobrze czują,wróciła im chęć do zabawy:p W poniedziałek zdjęcie szwów,a w środę moja mała niunia jedzie do swojego nowego domku.Chyba sie zapłaczę.No ale cóż,jestem tylko dt i liczyłam się z tym,że kiedyś moje panienki zaczną wyfruwać z gniazda.Cholerka,ale mimo wszystko ciężko jest oddawać "swoje dziecie".Pocieszeniem jest to,że maleńka będzie miała wspaniały domek:loveu:,no i nawet nie daleko od nas. Quote
Lionees Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Dziewczyny juz po zdjęciu szwów,ranki pięknie zagojone,niedługo nie będzie prawie śladu.Perełka oceniana przez 3 niezależnych wetów na 1,5-2 latka.O matko!!! Już niedługo środa i maleńka -wio do swojego domku.Ale będziemy wszyscy tesknić,a najbardziej Felcia,bo one sa papużki-nierozłączki.No ale Perełka będzie miała taki domek,jaki niejeden pies mógłby jej pozazdroscić.Pies...-ba,nawet niejedno dziecko!:loveu: Quote
ARKA Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 No Felci dwa domy sie kroją:cool1: Jeden Ruda Slaska a drugi tu pod nosem, Kampinos..W Rudzie dziecko 4,5 roku a w Kampinosie czworka, najmlodsze 7 lat. I mam serce rozdarte. Quote
Lionees Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ale numer:crazyeye:.Wybór trudny,ale należy do Ciebie:cool3::eviltong: Nic nie sugeruję,bo nie znam, ludzi...ale może tem kampinoski lepszy?Bo i starsze dzieci no i podlecieć w odwiedziny kiedyś można..;) Felka przetestowana na dzieciach,bo mam 11-latka w domu,ale ona włazi na człowieka całą sobą,a że waży 30 kg,to Ci z małym dzieckiem musieliby uważać,bo Felka nie patrzy-pcha się na człowieka jak czołg.A jak ogonem machającym walnie,to zaboli:eek: Quote
ARKA Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Renata5 napisał(a):Felka nie patrzy-pcha się na człowieka jak czołg.A jak ogonem machającym walnie,to zaboli:eek: :crazyeye:no zesz przeciez mam to w domu..idzie jak czolg,no takie sa labki, takie pokraki wazace troche:evil_lol: a dzieci nie mam malych i faktycznie ten ogon jak bacik. No czyli prawidlow: caly, pelen milosci labek:p Quote
Rybka_39 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 ARKA napisał(a)::crazyeye:no zesz przeciez mam to w domu..idzie jak czolg,no takie sa labki, takie pokraki wazace troche:evil_lol: a dzieci nie mam malych i faktycznie ten ogon jak bacik. No czyli prawidlow: caly, pelen milosci labek:p Boksera chyba nigdy nie miałaś:diabloti: To Felkowa niech się juz pakuje:loveu: Quote
Lionees Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='Rybka_39']Boksera chyba nigdy nie miałaś:diabloti: To Felkowa niech się juz pakuje:loveu: No fakt,podobnie taranują człowieka.Ale labki mają jeszcze ogon do walenia;) Perła jutro,Felinda za chwilę...o mamo!!!czemu nikt mi nie powiedział,że to będzie takie trudne:placz: A Tosieńka sama zostanie:shake: Quote
Recommended Posts