Rybka_39 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Będzie dobrze, a za niedługo moze i jeszcze jedno miejsce się zwolni.;) Renatko źle sobie podlinkowałaś banerek dla Zorra.;) Quote
Lionees Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 W piątek przyjechał do dziewczynek na miejsce Feli:-( nowy kolega Zorro;) Przy okazji kąpania Zorrusia do wanny wpadły tez panienki.Teraz całe towarzystwo jest śliczne,pachnące i błyszczące:loveu: Nie ma Felci,Perełka nie ma z kim biegać,to lata naokoło mnie;) A Tosia jak to Tosia-usiądzie przy człowieku i tak mądrze patrzy w oczy:loveu: A tu dziewczynki z nowym kolegą:razz: Quote
ARKA Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 :razz: Felcia chyba nie ma czasu juz myslec o koleznakach:cool3: "Pelna gęba" stal sie odpowiedzialna za caly dom i domownikow:loveu: Felka szczeka jak ktos sie za drzwiami kreci:crazyeye: Juz sie na calego zadomowila ale....facetow sie boi:shake: Renata mialam telefon w sprawie PERŁY!! Dom wydaje sie b.dobry! A kiedy ten wyjazd do Niemiec mialby byc Perly? A jak dziewczyny Zorro przyjely???:cool1: Quote
luka1 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ta Toska to fajny pies.Taki mój typ. Nie oddawaj jej. Quote
Lionees Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [quote name='luka1']Ta Toska to fajny pies.Taki mój typ. Nie oddawaj jej. ....:-?....taaaaa No ale fakt,niesamowita jest,szczególnie ten jej wzrok... Quote
emilia2280 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Wow, Fela straznikiem domu, Perla i Tosia majá kawalera :razz: a jeszcze o Perlé pytajá :loveu: Tak trzymac. Quote
agnieszka32 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 A ja odwiedziłam panią w Gartz, która zainteresowała się Perełką :cool3:. Pani rozsądna, zrównoważona, wygląda na odpowiedzialną - psy w jej domu były od zawsze... Domek duży, piękny ogródek i dwoje dzieci. Według mnie wszystko jest OK., i Perełka, jeśli do Pani trafi, będzie miała super domek :lol:. W dodatku, moja znajoma, która jedzie w kwietniu do Warszawy po jamniczkę Agatkę, którą adoptuje, może za darmo zabrać również Perełkę, a ja ją zawiozę bezpośrednio do pani w Gartz. No i będę jeszcze zaglądać często do nowego domku :cool3: Czekamy na decyzje ... P.S. Chyba jeszcze nie znamy się, bo głównie udzielam się na wątkach bullowatych (sama mam amstaffa i pitbulla adoptowanego z Fundacji AST), ale zaręczam, że mam totalnego fioła na punkcie psów :evil_lol: Pozdrawiam wszystkich i mizanka dla Tosi i Perełki :loveu:. Quote
emilia2280 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Aga, wielkie dziéki za sprawdzenie tego domku. Napisz mi ile mam Ci oddac za drogé chociaz. Czy pani zgodzi sié na podpisanie umowy adopcyjnej i koniecznie musi wiedziec, ze gdyby miala jakiekolwiek problemy, moze sié ze mná skontaktowac i nie ma dla mnie zadnych przeszkód, zeby ewentualnie odebrac Perelké na mój koszt, to musi wiedziec. Quote
agnieszka32 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 emilia2280 napisał(a):Aga, wielkie dziéki za sprawdzenie tego domku. Napisz mi ile mam Ci oddac za drogé chociaz. Czy pani zgodzi sié na podpisanie umowy adopcyjnej i koniecznie musi wiedziec, ze gdyby miala jakiekolwiek problemy, moze sié ze mná skontaktowac i nie ma dla mnie zadnych przeszkód, zeby ewentualnie odebrac Perelké na mój koszt, to musi wiedziec. Za jaką drogę???? Dla mnie to była przyjemność, mieszkam niedaleko, więc to był żaden problem przejechać się do Gartz i cieszę się, że mogłam się Wam przydać, więc nie ma zupełnie o czym mówić :lol:. Pani wie o umowie adopcyjnej, zgadza się na wszystko – na wizyty poadopcyjne też i ucieszyła się, że Perełka jest już wysterylizowana. Poinformowałam Panią, że gdyby miała jakiekolwiek problemy z sunią, zawsze może poprosić mnie o pomoc (oprócz tego, że jakoś radzę sobie z moimi dwoma bullo-wariatami :diabloti:, to mam jeszcze znajomą behawiorystkę i szkoleniowca), a jeśli cokolwiek by się stało takiego, że pani nie mogłaby się sunią zająć (co pani absolutnie wyklucza, bo cała jej rodzina kocha psy i na pewno będzie miała pomoc, ale wiadomo - bywa róznie), to wie, że zawsze może się do Was zwrócić z prośbą o pomoc. Moim zdaniem, to świetny domek – pani ma 8 letnią córeczkę, która kocha zwierzęta, psy w szczególności, i która na pewno będzie jej pomagać w opiece nad sunią, chociaż pani wyraźnie zaznaczyła, że zdaje sobie sprawę, że to ona jest odpowiedzialna za Perełkę, a nie jej córka – według mnie to objaw bardzo odpowiedzialnego podejścia do sprawy adopcji :loveu:(a zaznaczę, że pani myśląc o rodzinnym psie chciała kupić psa z rodowodem, a nie z jakiejś rozmnażalni, co daje jej kolejny duży plus :cool3:). Ta pani ma również adoptowaną świnkę morską, wie więc, co to umowa adopcyjna i jej warunki. Na mnie i mojej znajomej, która była ze mną (tej która będzie ew. Perełkę wiozła do pani), zrobiła naprawdę dobre wrażenie – z chęcią odpowiadała na wszystkie pytania, była miła, otwarta i szczera. Jestem naprawdę dobrej myśli :lol: Quote
ARKA Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 :lol: No to brzmi optymistycznie tym bardziej ze Mama Emilki i Siostra mieszkają tez w Szczecinie. Perla medycznie jest "full wypas" wszelkie szczepienia ma, odrobaczenia i obroza preventic w styczniu zalozona;) Ale jak nie bylo tak nie bylo a teraz są dwa domki! Szukajcie mi KLONU Perly, wysterylizowanego(taki warunek stawia mala opiekunka;), 10-letnia:crazyeye:ale mamy dzieci wyedukowane:multi:). Szkoda ten domek stracic, naprawde tez super! A dziewczynka sie poplakala(od mamy wiem), ze Perelka ma juz dom wiec szukajmy, prosze!! Quote
Kasia Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Skoro Perełka ma już domek to co robić z jej aukcja na allegro? Emilka opłaciła opłaciła jej 2 aukcje więc moze macie jakiegoś innego psa, którego mogłabym podmienić? Te domki dla Perełki i klonów Perełki to z allegro czy innego ogłoszenia? Perła: http://www.allegro.pl/item575569755_mloda_czarna_mala_perla_zywe_psie_srebro.html Toska: http://www.allegro.pl/item575539668_tosia_mix_sznaucera_2_lata_lagodna_i_piekna.html Quote
emilia2280 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Kasiu, to moze té trwajácá aukcjé podmien na innego psa w potrzebie, sama wiesz, który potrzebuje. Moze oglaszasz psy bez wyróznien i mozesz wybrac któregos z nich. Quote
emilia2280 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Kasia napisał(a):No dobra, podmienie jakiegoś a co z tą drugą aukcją Perły, którą opłaciłaś? Masz jakiegos psa dla którego chciałabyś wystawić? Drugá aukcjé Perly- mozemy przeznaczyc pieniádze na kolejná aukcjé Tosi, jesli nie znajdzie sié chétny na niá do tego czasu. Quote
Kasia Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 emilia2280 napisał(a): Kasiu, to moze té trwajácá aukcjé podmien na innego psa w potrzebie, sama wiesz, który potrzebuje. Moze oglaszasz psy bez wyróznien i mozesz wybrac któregos z nich. No dobra, podmienie jakiegoś a co z tą drugą aukcją Perły, którą opłaciłaś? Masz jakiegos psa dla którego chciałabyś wystawić? Quote
ARKA Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 :shake: o Tosienke nikt nie pyta. A Perla juz sie pakuje??:evil_lol: Quote
emilia2280 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Wcisnelam sie na chwile na komputer miedzy nartami :lol: Sa jakies wiesci? Quote
Lionees Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Byłam przez 5dni(!) bez kompa,bo wyłączyli nam 3x pod rząd światło i mogiła.Musiałam oddać go do naprawy.No i naprawili,a jakże...tylko sformatowali dysk i wsio przepadło.Dziewczynki podajcie mi na pw swoje gg,bo przecież jak wszystko wywalili,to wszystko.Listę też.Kto ma gg do Pani Joasi tej co ma adoptować Perełkę,plissss Quote
Kasia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Tosia ponownie na allegro: TOSIA, mix SZNAUCERA, 4 lata. Łagodna i piękna! (594572084) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Lionees Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Kasieńko dziękujemy:loveu: Dla potencjalnego domku to ważne-Tosia jest oceniona na około 4-5 lat Quote
Kasia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Renata5 napisał(a): Dla potencjalnego domku to ważne-Tosia jest oceniona na około 4-5 lat poprawione ;) Quote
emilia2280 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Dzieki Kasiu za Tosie. Musze dopasc Rybke i zapytac czy dom Perly nadal jest aktualny i czy sa w kontakcie. Quote
Lionees Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 emilia2280 napisał(a):Dzieki Kasiu za Tosie. Musze dopasc Rybke i zapytac czy dom Perly nadal jest aktualny i czy sa w kontakcie. No właśnie,bo kontakt mi sie urwał z panią Joasią :roll: Quote
ARKA Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 :loveu: dla cioci Renaty pozdrowienia. Felcia z kolegą;) A kolega cos chyba podobny do Tosi, tylko wyzszy:crazyeye: Quote
Lionees Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 O matko dziękuję:loveu: Jaka ona piękna:loveu: Moja dziewczynka kochana:placz:Brakuje nam tego cielaczka,który bez przerwy plątał się pod nogami,przepychał,właził na człowieka całym sobą,żebrał maślanymi oczętami o smakołyki...kurna no jakoś tak pusto jest bez niej,mimo,że miejsce Felci jest zajęte przez Zorra..pełno nas,a jednak pusto:-(.No ale cóż taki jest dt...zakochuje sie ,wypielęgnuje i musi oddać,bo inne bidy czekają.Ale zawsze będę pamiętała psiaki,które były u mnie na tymczasie.Zaraz pójdzie Perełka,ten krzykacz kochany...eh życie:sad: Quote
Rybka_39 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jestem. Domek nadal aktualny, ale Pani Joasia rzadko jest bo jej cory chorują. Transport aktualny, tylko czekać, bo pani ktora transportować będzie Perełkę jedzie do Wawy po jamnisie- czekamy na sterylke jamniczki i potem dam renatce telefon do Pani od transportu. Chip i paszport Renatko zrobiony> Quote
Recommended Posts