Rybka_39 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Laski ja Wam zrobie milion tych ogłoszeń jesli mi pomożecie! A te kody to: Powiększenie wyróżnienia o 9 punktów Wyślij SMS o treści G3 na numer 7936 koszt 10,98 zł (9 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie Szukamy DT dla owczarka, ktory ma padaczke, po operacji musi być gdzieś umieszczony, nie może to być schronisko:shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/czeka-go-powazna-operacja-przerzucony-przez-plot-schroni-gdzie-wroci-po-operacji-126342/ Quote
emilia2280 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Wow, to szykuje sié prawdziwa kampania reklamowa :razz: Co do owczarka, najlepsze platne DT u Renatki :loveu: ale ona chyba juz nie ma miejsc, czy sié mylé Renatko? :eviltong: Potem slyszalam o Pati (sama nie znam, nie prosilam nigdy, ale mogé spytac). I nie wiem gdzie jeszcze? Quote
Ziutka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 emilia2280 napisał(a): Potem slyszalam o Pati (sama nie znam, nie prosilam nigdy, ale mogé spytac). Nasza bezdomna Dasza z Błońskiej stacji PKP jest teraz w hoteliku u Pati...nie trzyma psów na dworze...tylko i wyłącznie w domu, psiaki mają super opiekę - polecam jeśli coś ;) Quote
Lionees Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Emilko,nie ma problemu...wyślę sms-y na wyróżnienia w alegratce.chodzi o to za 10,98zł dla Feli i Perełki(bo Tosia jeszcze chyba nie ma)? Anielka pisała,że Perła tak prędko nie pójdzie ode mnie,bo teraz ma cieczkę,potem trzeba zrobić sterylkę,więc się zejdzie.Ale ja myślę,że jakby się znalazł dobry domek,to przeciez Perełka może isć w stanie takim,jakim jest(no powiedzmy po cieczce,ale przed sterylką).W umowie adopcyjnej jest przecież punkt zobowiazujacy do wysterylizowania suczek...jakby ktoś chciał Perełkę,to trzeba korzystać,bo potem można dłuuugo czekać. Co do miejsca w domu,to niestety póki jakaś dziewczynka nie odejdzie,to nie mam za bardzo jak wziąźć jeszcze jednego psa i to do tego owczarkowatego :shake: Quote
emilia2280 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Tak Renatko, to za 10zl cos tam. Dla Perly i Feli osobno, potem dojdzie Tosia jeszcze. Co do Perly- masz racjé, ze czy Perla przed czy po cieczce, przed czy po sterylce- dobry dom zajmie sié niá w kazdym stanie. Quote
ARKA Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 [quote name='Renata5']Anielka pisała,że Perła tak prędko nie pójdzie ode mnie,bo teraz ma cieczkę,potem trzeba zrobić sterylkę,więc się zejdzie.Ale ja myślę,że jakby się znalazł dobry domek,to przeciez Perełka może isć w stanie takim,jakim jest(no powiedzmy po cieczce,ale przed sterylką). Wlasnie to mialam na mysli,ze po cieczce tak. Za nim sie wybierze domek, z posrod osob bijacych sie o Perelke, to cieczka wlasnie sie skonczy:evil_lol: Quote
Lionees Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='ARKA']Wlasnie to mialam na mysli,ze po cieczce tak. Za nim sie wybierze domek, z posrod osob bijacych sie o Perelke, to cieczka wlasnie sie skonczy:evil_lol: Taa...:evil_lol: Quote
Lionees Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Wczoraj jakieś łby robiły sobie trening przed sylwestrem i strzelali petardami z pół dna...Perła raczej nie zwracała uwagi na huk,Feli(jak to Feli)-wsio rybo,natomiast Tosia jakby była bez smyczy,to by poszłaaaa gdzie pieprz rośnie:shake:W sylwestra,to chyba trzeba ją będzie wziąźć do łóżka,bo ze strachu serce jej pęknie.Koniecznie trzeba to napisać w ogłoszeniach,żeby ludzie wiedzieli,że ona panicznie wręcz boi się huku w jakimkolwiek wydaniu Quote
Lionees Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 PROSZĘ PAŃSTWA OTO MIŚ--Fela waży 29 kg:loveu:(przez 2,5m-ca przytyła 7kg) Została dzisiaj zaszczepiona p/wirusówkom Sierść zrobiła się gęsta,błyszcząca(prawie),miękka,że aż wetka nie mogła się nadziwić:lol:Przydałby się jej w dalszym ciągu ten olej na sierść(i na wzmocnienie),oraz prewentix(kilka razy dziennie widzę tą obrożę,a nie wiem czy dobrze napisałam:roll:)Dziewczynkom chyba nie trzeba juz nowych obróżek,co? Tosia ma wpis w książeczce o uczuleniu na nić,antybiotyk przedłużony do czwartku i kontrola Quote
ARKA Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 A Felcia wogole nie mial obrozki, bo juz nie pamietam:oops: Teoretycznie i praktycznie wszystkie psiaki mialy w Kręzelu zlozone obrozki i sa wazne(dzialaja) do konca stycznia;) Obroza dziala 4 m-c i tylko na kleszcze( i nuzenca) a mialy zakladane 3 wrzesnia. Gdyby nie te 2,5 m-c to mozna by powiedziec, ze moze w ciazy Felka?:evil_lol: No to ładnie jej sie przytylo? :multi: No to faktycznie te wystrzaly i Tosia, trzeba by naprawde jej moze i szelki zakladac, podwojne zabezpieczenie. A na sylwestra, moze jakis lek podac uspakajajacy i juz wymyslec jakies przyciemnione miejscez jej legowiskiem..Zreszta, bedzie a moze juz jest na stronie Emier, jak przygotwac psa przed sylwestrem. Na tych obrozach,preventic, flamastrem niezmywalnym, napisz kazdej imie i Twoj nr. tel. Moje mają i serduszka wygrawerowane i obroze wlasnie tak opisane... Quote
Lionees Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ziutka napisał(a):Zdjęcia księżniczek :mad: Tak myślałam,że ktoś się upomni :evil_lol: Quote
ARKA Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Ziutka napisał(a):Zdjęcia księżniczek :mad: :mad:wlasnie, przytytej Felki, przede wszystkim!!! p.s czy weci teraz nie zalecili odchudzania Feli?:evil_lol: "Dobra" Fela powinna wazyc 32 kg(jak moja).:evil_lol: A jaki to olej, kupuj, w styczniu przy..oplacie Ci zworcimy, tylko napisz mi ile wszystko. Quote
Lionees Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Wszystkie dziewczynki mają obróżki,ale chyba 3-go stycznia kończy się ich działanie. A Felcia to ma już fałdy wszędzie z tłuszczyku,Tosia zresztą też się tłuściutka zrobiła(a zabiedzona przecież nie była).Perła najmniej przytyła,bo ona ciągle w ruchu,ale zjada tyle co dziewczyny i jeszcze dokańcza po nich jak nie zjedzą.Gdzie ona to mieści:-o? Tosia pójdzie w sylwestra spać do teściów,dam jej też (po konsultacji z wet) coś na uspokojenie,bo inaczej by po ścianach chodziła:shake: Na każdej z obróżek napiszę imię dziewczynki i swój nr telefonu tak na wszelki wypadek(tfu,tfu) Quote
Lionees Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Olej już zamówiłam u wetki,kosztuje 15zł i starcza na około 1,5 miesiąca.Felcia już go miała,ale się skończył. Quote
ARKA Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Renata5 napisał(a):Wszystkie dziewczynki mają obróżki,ale chyba 3-go stycznia kończy się ich działanie. Mialy zalozone 3 wrzesnia wiec 4 miesiace to koniec stycznia/poczatek lutego. Renatko, wez te obrozki tak porozciagaj w reku, w kilku miejscach aby uaktywnic preparat. No to musisz tym grubasom poluznic je:evil_lol: Toska, nie powinna tyc:mad: bo jest po sterylce wiec inaczej spala albo ja dobrze przeganiaj albo mniej jedzenia. Czy ona za pileczka biega? Czy one wogole biegają za pileczkami czy sie beda bily, nie powinny? Krzywdy sobie nie zrobia, no ktoras pewnie rzadzi tym stadem, i niech zgadne.....Perla:evil_lol: Quote
Lionees Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Grubasom poluźniłam już i te lecznicze obróżki i te normalne.z tymi leczniczymi to wiem,że trzeba je rozciągać,żeby preparat się wydobywał. Tosi trzeba dawać mniej jedzenia,bo ruszać to ona za bardzo się nie chce... O piłeczkę się nie biją,tylko patrzą:mad:,jak ja se ją turlam,ale żeby któraś dupę ruszyła-to nie. Ale nie zgadłaś-w tym domu rządzi Fela. Quote
ARKA Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Renata5 napisał(a):Ale nie zgadłaś-w tym domu rządzi Fela. :crazyeye:Fela, ją bym jako ostatnią podejrzewala. Czyli co taka ciapa-aniolkowata ale sobie nie da "w kasze dmuchac":evil_lol: Quote
Lionees Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Ano Fela! Tosia trzyma się od nich tak trochę na uboczu,ale złapały się kiedyś z Felą(właśnie o laleczkę) jak dwa niedźwiedzie na stojąco. A dla Perły Fela jest guru...Perła za nią chodzi krok w krok i robi to co ona.Fela się spojrzy i Perła wie o co chodzi.Ale bardzo się kochają.Będą tęsknić za sobą jak się je rozdzieli:-(No ale cóż...takie życie.Raczej nikt nie weźmie dwóch razem:shake: Quote
Rybka_39 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 2 dni niestety nie miałam internetu, ogłoszonka dokoncze jutro. Gruby pies- to "niepelnosprawny pies" im wiecej ruchu tym lepiej:lol:- oczywiscie jesli nie ma przeciwskazan weta.;) Quote
emilia2280 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Jaka tluscioszka z Felki :loveu: To te drozdzówki z budyniem- sama je widzialam! Co ja bym dala za taká drozdzóweczké! Quote
ARKA Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 :razz: no jak na psa w typie rasy przystalo, glowne miejsce zainteresowania Feli to KUCHNIA!:evil_lol: No juz jest wystarczajaco utuczona, drozdzowki do Emilki:evil_lol: A usmiech zwalajacy z nog:loveu:..i te "kikutki" zebow:shake: :shake: nie zapomne jak ja wiozlysmy i ja mowilam, ze chyba dlugo nie pozyje, bo az ma oczy zapadniete, taka chuda, i moze nowotwor ją zzera.. Quote
Rybka_39 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Jaki grubasek:cool3: No, ale wiadomo- mieć chudego labka to jest sztuka:evil_lol: Dawałyście ja na jakieś fora labkowe?? Quote
Rybka_39 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Dałam Felka na alegratkę na labradory: musiałam zmienic tekst bo wywalili by mnie za duplikat.. Felka- suka w typie labradora- nieudany prezent Świąteczny?! Tosia- przeżyła piekło na ziemi...prawie sznaucerka. Quote
Recommended Posts