Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leo jest pod opieka weta, więc myślę, że będzie dobrze, on wcale, aż tak nie sapie, potrafi mnie nawet czasem nieźle na spacerku przegonić, on tak sapał na początku, było wtedy trochę gorąco, a u niego jeszcze zimowe futro, więc pewnie dlatego.....mówiłam wetowi ile pije, więc powiedział, że całkiem w normie i nie ma co panikować, w poniedziałek robimy krew i potem się zobaczy...
Niestety telefonów ani maili nie miałam w jego sprawie, pocieszające jest to , że wszyscy sąsiedzi i znajomi na jego widok mówią : ale śliczny pies!!!!!

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neczka!
Szkoda domków- trzeba je pilnie zagospodarować:evil_lol:
Tylko sprawdzić porządnie,czy napewno dobrze zaopiekują się psem trochę starszym!

Posted

Niestety niezbyt dobre wieści dziś mam:-(
Leo miał atak typu padaczkowego, trwał około 1 minuty, drgawki i cała reszta...., nie wyglądało to dobrze:shake: Wychodzi szydło z worka.....Zresztą już kiedyś raz w nocy ( około tydzień temu ) obudził mnie Leo chodzący po domu w szybkim tępie i sapiący, i załatwił się wtedy pod siebie, nie bardzo wtedy wiedziałam do końca co się stało, ale dziś już wiem. Zabieramy sie za chłopaka ostro!! Zapowiada się leczenie i troskliwa opieka, trzeba też zastanowić się , czy jest to pies do adopcji:shake: ( chociaż podobno nie ma psów nieadopcyjnych... ) Nie ukrywam , że nie wiem czy dam radę zapewnić mu odpowiednią opiekę ( pracujemy i nie ma nas po te 7-8 godzin w domu ) Ale zobaczymy, na razie po Leosiu nie widać , że wogóle coś się stało, ma apetyt, odbyliśmy spacer, ogólnie wyglada nieźle. W poniedziałek zdam relacje z wizyty u weta, mam nadzieję , że leczenie przyniesie efekty ( obawiam się też kosztów ). No cóż, trzymajcie kciuki.

Posted

o kurcze:angryy::angryy::angryy::angryy: wieki tutaj nie zaglądałam, dzisiaj patrzę i nie wierzę w to co widzę.
zadusiłabym gościa gołymi rękami chyba :angryy::angryy:
wybacz Leosiu głupim ludziom

Posted

becia66 napisał(a):
majuska , a może to pokleszczowe ?....zdarza się.....:roll:

Może Beciu.... Postaramy się Leośce pomóc, jak tylko możemy.... po południu będę pisać po wizycie u weta...

Posted

Mam wyniki krwi.
Podwyższony jest jeden z wskaźników wątrobowych ( ALP ), więc coś jest nie tak z watrobą, stąd może być ospałość i apatyczność, a nawet drgawki, dostał Leoś 2xdziennie po tabletce Hepatilu przez 2 tygodnie, potem będziemy powtarzać badanie, jeżeli w międzyczasie powtórzy sie atak drgawkowy, będzie musiał brać też Luminal ( ale na razie obserwujemy się ) Jeżeli chodzi o koszty na razie sobie radzę , ale dziękuję za pamięć. Pozostaje trzymać kciuki!!!

Posted

elmira napisał(a):
A jak on sie biedulek czuje?

Myślę, że tak jak wyglada, czyli nieźle prawda???
Ale tak na poważnie, bierze Hepatil, apetyt ma, na spacerki chodzi ładnie, dużo leży i śpi, ale to chyba dobrze, lubi łazić za mną po domu i się gapić ( nie patrzy - tylko się gapi ) na to co robię....

Posted

I znowu niedobre wiadomości. Leo dostał w nocy kilku napadów kaszlu , duszącego, widać , że go to męczyło, z tego co zdążyłam się zorientować, może to pochodzić od serca, po południu idę do weta, wszystko się skumulowało...:shake::shake::-(

Posted

Jesteśmy! Najprawdopodobniej z sercem wszystko ok, osłuchowo jest w porządku, kaszel wziął się prawdopodobnie z przeziębienia ( nasz dziadzio może być wrażliwy na zmiany temperatur) dostał antybiotyk i środki przeciwbólowe, antybiotyk przy okazji wyleczy stany zapalne w stawach ( mogą takie być u Leo ) oraz ewentualnie infekcje układu moczowego ( zdarza mu sie siknąć w domu ) w poniedziałek kontrola i będziemy też robić badanie moczu

Posted

Leo dostał u weta zastrzyk i okazało się , że nasz dziadzio jest strasznym histerykiem;), płacz był okropny..... Trzeba go dużo miziać i uspokajać, podoba mu się to, że jest głasiany i chrobotany po szyjce. Gdzie jest człowiek , który zechce dać Leopoldowi dużo czułości ???