Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leopold ma naprawdę hipnotyzujące oczyska. Tylko minę ma wciąż albo zatroskaną, albo zasadniczą. ;)
BTW, ile on może mieć lat?
Czy ktoś o niego pytał?

Posted

silke napisał(a):
Leopold ma naprawdę hipnotyzujące oczyska. Tylko minę ma wciąż albo zatroskaną, albo zasadniczą. ;)
BTW, ile on może mieć lat?
Czy ktoś o niego pytał?

Miny różne bywają, uśmiechy też się przydarzają... Latek ma Leo około 12.
No i niestety póki co nikt nie pyta:shake::shake::shake: Ale wszyscy mówią , że jest śliczny:roll:

Posted

Byliśmy dziś u weta na kontroli, Poldi dostał jeszcze jeden zastrzyk antybiotykowy o przedłużonym działaniu i idziemy znów w czwartek.
Dodatkowo zaczynamy od dziś podawanie Luminalu. Wszystkie inne przyczyny ataków drgawkowych wet wykluczył - jednak na 100% jest to padaczka:shake: Wyleczyć się jej nie da, Luminal powinien spowodować , że ataki będa rzadkie. No cóż , trzymajmy kciuki za Poldzia, lekarstwa i dobre fluidy od ciotek na pewno mu pomogą.

Posted

Rita przesyła pozdrowienia dla kolegi. Jaka szkoda, że Leopold nie znalazł jeszcze domku...
Bardzo, bardzo mi go żal... Mam nadzieję i trzymam za niego kciuki. Rita i Rzabka nie mają kciuków, ale na pewno życzą mu jak najlepiej. Kochana Majusko!!! Buziaki za Twoje dobre serduszko.

Posted

majuska, jak często Leopold ma ataki?
Co możesz jeszcze o nim powiedzieć: czy umie zostawać sam w domu? Jak się odnosi do dzieci? Do innych zwierząt? Jakie ma potrzeby "spacerowe" i pracy z człowiekiem (to ostatnie pewnie ledwo, ledwo, co?)?

***Doczytałam co nieco z pierwszej strony.

Posted

Leoś miał ataki regularnie co tydzień ( w okolicach soboty ) trwają one ok. 1 minuty, od poniedziałku czyli 3 dzień bierze Luminal, wet mówi , że powinny być rzadsze, zobaczymy, ja mu wierzę, ma dobrą opinię, oprócz Luminalu Leo bierze Hepatil, w poniedziałek znów będziemy robić badania krwi i zobaczymy czy jest poprawa z wątrobą.
Jaki jest Leo?? Bardzo spokojny i łagodny, trzeba się z nim też łagodnie "obchodzić", trochę się boi jakiś gwałtownych ruchów, czasem się płoszy jak od tyłu się do niego podejdzie i pogłasia. Moja Maja ( mix teriera z ADHD ) czase go molestuje, ale on się po prostu od niej odwraca i daje mu spokój po chwili, zero agresji nie okazuje zniecierpliwienia. Jeżeli chodzi o koty , wogóle nie zwraca na nie uwagi. Do wszystkich dzieci ( nastolatki i przedszkolaki ) też łagodny. On nie zabiega o kontakt, nie napiera, lubi stać obok i się "gapi". Ale wszelkie miziania bardzo chętnie przyjmuje. W domu zostaje sam , u nas nawet ok. 6, 7 godzin i spoko. On dużo śpi. Spaceruje super elegancko na smyczy, jest ogromnym łakomczuchem i tym go chyba można z czasem zdobyć, oczywiście ostrożnie dawkując te smakołyki:lol:

Posted

Szpilka ciiiiii...., nie zapeszamy;)

A tymczasem, pan Poldziasty rozpoczął nowy dzionek, jest po spacerku, jedzonku i lekarstwach i zajmuje się asystowaniem mi w śniadaniu, ach te jego oczyska.... znów mu sie uda coś wysępić:evil_lol:

Posted

Wróciliśmy od weta, jeszcze jeden zastrzyk antybiotykowy o przedłużonym działaniu był i to juz będzie koniec leczenia, za 1,5 tygodnia robimy tylko badania krwi, aby sprawdzić wątrobę. Poldziak dzisiaj kwitnie:loveu::loveu::loveu: Nie odstepuje mnie na krok, nawet dał sie ponosić na rączkach:-o Po raz kolejny widać jak schroniskowy pies sie zmienia przy człowieku....Na spacerku puściłam go ze smyczy a on za mna cały czas elegancko maszerował. Wielkie postępy!!!