Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona jest śliczna, milusia i bezproblemowa. To co jej pozostało ze złych czasów to strach przed mężczyznami. Nigdy nie widzialam u niej agresji. Ogródek przekopuje tak jak każdy inny psiak i nie jest juz obżartuchem. Je tylko wtedy kiedy potrzebuje. Gdyby nie sześć psów w domu to nie oglaszałabym jej bo naprawdę nie sprawia żadnych problemów.

Posted

Saphirko to dianka jest u Ciebie? Szkoda żejeszcze nie znalazła domku, ale może jest za mało ogłaszana, pamiętasz jak Piorunek długo szukał domku, a teraz jest szczęśliwy, niektóre psiaki nie maja tyle szczęścia do tego żeby szybciutko znaleźć domek , muszą dłużej poczekać.

Posted

sdal2 napisał(a):
Saphirko to dianka jest u Ciebie? Szkoda żejeszcze nie znalazła domku, ale może jest za mało ogłaszana, pamiętasz jak Piorunek długo szukał domku, a teraz jest szczęśliwy, niektóre psiaki nie maja tyle szczęścia do tego żeby szybciutko znaleźć domek , muszą dłużej poczekać.

O Diankę pyta dużo osób. Problem w tym, że ona ze wzgledu na wiek i poprzednie doświadczenia życiowe nie nadaje sie do każdego domku. U mnie też ta ilość psów ją przerasta. Musi sie im podporządkować bo nie jest dominantką. Ona porzebuje spokojnej pańci a nie rozkrzyczanej dzieciarni. Nie sprawdzi sie też w roli psa stróżującego bo jest łagodna. Nie atakuje ludzi i nie obszczekuje.

Posted

Ona jest taka strasznie pokorna i smutna jakby ciągle się bała, że robi coś nie tak i zostanie za to ukarana. Musiała być bita bez powodu i ślad pozostanie w psychice do końca życia. Dlatego potrzebna jest wyjątkowa osoba do opieki nad Dianką. Jej adopcja jest naprawdę trudna:shake::shake::shake:

Posted

tak, to prawda, że jej adopcja jest trudna. Szukamy jej domu już od tak dawna i nic... A ona już tak bardzo przyzwyczaiła się do DT, choć nie wie, że to DT...

poszukujemy ludzi o wielkich sercach, którzy pokochają ten cud psi :)

Posted

Miśka84 napisał(a):
Jakieś takie smutne ma oczka, a może zamyślone...

Pies zawsze czuje że to nie na zawsze. Widziałam to juz kilka razy.Ja mam ciągle nadzieję, że Diana jednak zostanie w swoim pierwszym psim raju...

Posted

Trudno znalezc te domy dla doroslych, wiekszych psiakow...W naszym spoleczenstwie pokutuje mit szczeniaka, jak szczeniak to go sobie wychowam:shake:.

Posted

Erazm napisał(a):
Trudno znalezc te domy dla doroslych, wiekszych psiakow...W naszym spoleczenstwie pokutuje mit szczeniaka, jak szczeniak to go sobie wychowam:shake:.

Nam przychodzi opłakiwać ofiary tego tępogłowego myślenia. :-(
Nam przychodzi patrzeć im w oczy, pytające niejednokrotnie...
Przecież Dianka psiak w kwiecie wieku, łagodny, generalnie bezproblemowy, chcący kochać na śmierć i życie..z wzajemnością.

Posted

No, no :shake: taka bezproblemowa to ona nie jest:cool3: Dzisiaj musiałam ją siłą do ogródka na siusku wyrzucić bo za zimno damie było:evil_lol: Taka rafinowana się zrobiła:evil_lol:

Posted

Saphira napisał(a):
No, no :shake: taka bezproblemowa to ona nie jest:cool3: Dzisiaj musiałam ją siłą do ogródka na siusku wyrzucić bo za zimno damie było:evil_lol: Taka rafinowana się zrobiła:evil_lol:

No ładnie ;):lol: