Miśka84 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Śliczna jest :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Saphira Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Ona jest śliczna, milusia i bezproblemowa. To co jej pozostało ze złych czasów to strach przed mężczyznami. Nigdy nie widzialam u niej agresji. Ogródek przekopuje tak jak każdy inny psiak i nie jest juz obżartuchem. Je tylko wtedy kiedy potrzebuje. Gdyby nie sześć psów w domu to nie oglaszałabym jej bo naprawdę nie sprawia żadnych problemów. Quote
Miśka84 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Rzeczywiście cudna suczka :loveu: Troszkę podobna jest do orzechowskiej Dianki :p A jak Frytka? Quote
Saphira Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Frytka rzeczywiście trochę dominująca, ale przytulaśna.:eviltong: Quote
Saphira Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 A Dineczka śpi smacznie:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
sdal2 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Saphirko to dianka jest u Ciebie? Szkoda żejeszcze nie znalazła domku, ale może jest za mało ogłaszana, pamiętasz jak Piorunek długo szukał domku, a teraz jest szczęśliwy, niektóre psiaki nie maja tyle szczęścia do tego żeby szybciutko znaleźć domek , muszą dłużej poczekać. Quote
Saphira Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 sdal2 napisał(a):Saphirko to dianka jest u Ciebie? Szkoda żejeszcze nie znalazła domku, ale może jest za mało ogłaszana, pamiętasz jak Piorunek długo szukał domku, a teraz jest szczęśliwy, niektóre psiaki nie maja tyle szczęścia do tego żeby szybciutko znaleźć domek , muszą dłużej poczekać. O Diankę pyta dużo osób. Problem w tym, że ona ze wzgledu na wiek i poprzednie doświadczenia życiowe nie nadaje sie do każdego domku. U mnie też ta ilość psów ją przerasta. Musi sie im podporządkować bo nie jest dominantką. Ona porzebuje spokojnej pańci a nie rozkrzyczanej dzieciarni. Nie sprawdzi sie też w roli psa stróżującego bo jest łagodna. Nie atakuje ludzi i nie obszczekuje. Quote
Saphira Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Bardzo idealna. Tylko strasznie pokorna i zalękniona. Nieźle musiała obrywać od meneli:angryy: Quote
Miśka84 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Saphira napisał(a):Bardzo idealna. Tylko strasznie pokorna i zalękniona. Nieźle musiała obrywać od meneli:angryy: :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Miśka84 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Jakieś takie smutne ma oczka, a może zamyślone... Quote
Miśka84 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Jakbym tego "właściciela" w d...........:angryy::angryy::angryy::angryy: :angryy: Ale mała niejest agresywna? Quote
Saphira Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ona jest taka strasznie pokorna i smutna jakby ciągle się bała, że robi coś nie tak i zostanie za to ukarana. Musiała być bita bez powodu i ślad pozostanie w psychice do końca życia. Dlatego potrzebna jest wyjątkowa osoba do opieki nad Dianką. Jej adopcja jest naprawdę trudna:shake::shake::shake: Quote
estote Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 tak, to prawda, że jej adopcja jest trudna. Szukamy jej domu już od tak dawna i nic... A ona już tak bardzo przyzwyczaiła się do DT, choć nie wie, że to DT... poszukujemy ludzi o wielkich sercach, którzy pokochają ten cud psi :) Quote
Agata69 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Miśka84 napisał(a):Jakieś takie smutne ma oczka, a może zamyślone... Pies zawsze czuje że to nie na zawsze. Widziałam to juz kilka razy.Ja mam ciągle nadzieję, że Diana jednak zostanie w swoim pierwszym psim raju... Quote
Erazm Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Trudno znalezc te domy dla doroslych, wiekszych psiakow...W naszym spoleczenstwie pokutuje mit szczeniaka, jak szczeniak to go sobie wychowam:shake:. Quote
bigosik Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Erazm napisał(a):Trudno znalezc te domy dla doroslych, wiekszych psiakow...W naszym spoleczenstwie pokutuje mit szczeniaka, jak szczeniak to go sobie wychowam:shake:. Nam przychodzi opłakiwać ofiary tego tępogłowego myślenia. :-( Nam przychodzi patrzeć im w oczy, pytające niejednokrotnie... Przecież Dianka psiak w kwiecie wieku, łagodny, generalnie bezproblemowy, chcący kochać na śmierć i życie..z wzajemnością. Quote
Saphira Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 No, no :shake: taka bezproblemowa to ona nie jest:cool3: Dzisiaj musiałam ją siłą do ogródka na siusku wyrzucić bo za zimno damie było:evil_lol: Taka rafinowana się zrobiła:evil_lol: Quote
Saphira Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Cóż jeszcze mogę zrobić:shake:podnoszę:multi: Quote
Miśka84 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Saphira napisał(a):No, no :shake: taka bezproblemowa to ona nie jest:cool3: Dzisiaj musiałam ją siłą do ogródka na siusku wyrzucić bo za zimno damie było:evil_lol: Taka rafinowana się zrobiła:evil_lol: No ładnie ;):lol: Quote
Recommended Posts