LILUtosi Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Dzięki Adze za pomoc co do zdjęć. Mam do Was pytanko. Wydaje mi się że nasz chłopak ma coraz bardziej czerwony noc, uszy, jajeczka, a także miedzy palcami w łapach. Podobno do schroniska przyszedł bielusieńki. Czy to może być podłoże nerwowe?? Napiszcie ze swojego doświadczenia, jakie mogą być powody. Quote
ab-agnieszka Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Moje drogie a teraz cos pieknego:loveu: Bialas w biegu:loveu: Quote
Tengusia Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 piekne foteczki i przeslodki ten wasz zwierzyniec :loveu::loveu::loveu: Quote
ab-agnieszka Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Jest boskiiii cioteczka Maciaszkowa napewno sie ze mna zgodzi:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
onek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 LILUtosi napisał(a): Dzięki Adze za pomoc co do zdjęć. Mam do Was pytanko. Wydaje mi się że nasz chłopak ma coraz bardziej czerwony noc, uszy, jajeczka, a także miedzy palcami w łapach. Podobno do schroniska przyszedł bielusieńki. Czy to może być podłoże nerwowe?? Napiszcie ze swojego doświadczenia, jakie mogą być powody. Z mojego doświadczenia białasy, w tym alrlekiny ( tajkie jak mój) maja skłonnośc do alergii i chrób skóry( grzybice itp). Potrzebna jest dobra diagnoza. Niezależnie od tego co je uczula i ewentualnego leczenia proponuję zastosować kurację wzmacniajacą. Ja wspomagajaco przy leczeniu z bardzo dobrym skutkiem stosuję olej z ogórecznika lekarskiego i wiesiołka w kapsułkach. Skutki są widoczne po co najmniej miesiącu regularnego podawania. Na pewno nie zaszkodzi. A kąpanie w Hexodermie :) Quote
maciaszek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 [quote name='ab-agnieszka']Jest boskiiii cioteczka Maciaszkowa napewno sie ze mna zgodzi:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:A jakże by inaczej! I dodam jeszcze: :loveu: :loveu: :loveu: Onek, a jak dawkujesz te "wspomagacze"? Quote
onek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 [quote name='maciaszek']A jakże by inaczej! I dodam jeszcze: :loveu: :loveu: :loveu: Onek, a jak dawkujesz te "wspomagacze"? Zgodnie z "instrukcja" :) Moje dogi to tak 70-80 kg. Czyli jak dorosły człowiek. Dawkowanie:6 kapsułek dziennie, po dwie podczas posiłku 3x dziennie. Moje jedzą dwa razy dziennie. Jak daję oba olejki - to po dwie kapsułki każdego oleju do jednego posiłku.:loveu: Quote
yoszko Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Aha,i 3xtyg. kąpiemy Bubę w szamponie PAXCUTOL:) A Oskarek na zdjęciach ,to taki radosny DA.:lol: Quote
LILUtosi Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 witajcie, dodziu jest strasznie radosny. Pierwszy dzien byl masakryczny, chlopak szalal w amoku, nie zwracajac uwagi na nic. Teraz widac ze psa mozna ulozyc. Z huskim funkcjonuja tylko na spacerze, generalnie husky atakuje jak zostana razem. Ale nie ma tragedii. Po za tym jest jednym wielkim szczesciem. Po nocy na swoim lozku plamy jakby ustapily. Dalam mu rano 2 tabletki wiesiolka, zobaczymy. Jeszcze raz dziekuje Aga za wklejenie fot. Quote
rufusowa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 po pierwsze to kolejny DA w ktorym jestem zakochana :loveu: juz nawet nie oglądam niektorych galerii coby do domu nie sprowadzic :evil_lol: co do opisanych zaczerwienień, to mnie wet powiedział ze to jest typowa alergia...prawdopodobnie pokarmowa ale w sumie to moze byc wszystko... nawet trawa ja bym podawała karme dla alergików lub wersja tansza - karme z jagnięciną - daję ją mojej alergiczce i dopoki nie zje nic innego jest biała :loveu: Quote
ab-agnieszka Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Super strasznie sie ciesze ze mlody tak szaleje:loveu: Quote
yoszko Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Hey,hey:) Taka tu cisza.Lilutosi-zostawiasz Oskarka?:razz: Quote
ab-agnieszka Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Prosimy o zdjecia!!! Chcemy zdjec!!!!:mad: Quote
maciaszek Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Koperek, kontaktowałaś się z ludźmi, do których podałam Ci namiary, a którzy byli chętni na Oskara?! Quote
Koperek Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 [quote name='maciaszek']Koperek, kontaktowałaś się z ludźmi, do których podałam Ci namiary, a którzy byli chętni na Oskara?! Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak! To, że nie ma mnie na dogo nie znaczy, że nie działam ;) Quote
LILUtosi Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Witam. Co do pytania czy zostawiamy Oskara. Ciężko odpowiedzieć. Cały czas analizujemy tą sytuację. Emocje mówią TAK, rozsądek NIE. Niechcielibysmy żeby przechodził z rąk do rąk. Jeśli się zdecydujemy oddać to naprawdę w dobre ręce. Musi byc to ktos kto poświęci mu dużo czasu, a co najważniejsze nigdy go już nie odda. Jest tego wart. To naprawde dobre psisko. Zaczerwienienie ustępuje, jest coraz lepiej. Pozd. Quote
Koperek Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 LILU podam Ci na pw namiary na osobę (ludzi), którzy według mnie są najbardziej odpowiedni na dom dla małego- oczywiście po rozmowie przez fon. Zdanie maciaszek pokrywa się z moim, więc może rzeczywiście coś z tego będzie. Babka ma dzwonić w weekend, ale mnie nie będzie aż do poniedziałku, więc osobiście się za to weźmiesz, OK?;) Niestety terminu kastracji nie dało się przesunąć:shake: Napchane tak, że głowa mała. Pasuje Ci ten 21? Quote
yoszko Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 No to superrr że Oskarek jest w dobrych rękach. A zdjątka jakieś będą nowe:razz:? Quote
maciaszek Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Koperek, napiszę tu, bo masz zapchaną skrzynkę: Mogłabyś mi podać namiary na tych ludzi z dziećmi, którzy chcieli DA lub sama się z nimi skontaktować? (oni byli ze Śląska, tak?) Jest sunia DA do adopcji, w schronisku w Oświęcimiu, tutaj info o niej: http://www.dogomania.pl/forum/11073418-post4195.html Quote
Recommended Posts