LILUtosi Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 He, he. Dzięki niemu pozbyliśmy się odwiedzin rodziców. Wszyscy zgodnie oznajmili że cztery psy to drobna przesada już nie mówiąc o wielkości. A co do naszej decyzji, to zakochac zakochalismy się od razu, ale moj rozsadek mowił - badz madra. Ale przecież musi mieć dom (nikt go za bardzo nie chciał), no i bylby to kolejny dom. Widocznie tak miało być. Quote
LILUtosi Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 a i prosze o wklejenie 9 linków z fotkami :evil_lol: Bo fotki są fajne.:multi: Quote
ab-agnieszka Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Fotki sa piekne :loveu: Ja niestety nie moge ich dzisiaj wkleic bo siedze na nie swoim kom i tylko chwilke ale napewno ktoras z cioteczek to zrobi:loveu: Quote
ab-agnieszka Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 W takim razie jak cudny bialas ma swoj domek to znika z mojego podpisu. Jak sie strasznie ciesze:loveu::multi::loveu: Quote
andzia69 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 super:loveu::loveu::loveu::loveu: a moze chcesz do kolekcji dla odmiany czarną sunię:razz: Quote
ab-agnieszka Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 andzia69 napisał(a):super:loveu::loveu::loveu::loveu: a moze chcesz do kolekcji dla odmiany czarną sunię:razz: pewnie ze chce. dodam ja jutro Quote
LILUtosi Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Mówisz o tej molosowatej. Wiesz ja bym chetnie wszystkie psy przygarneła, ale trzeba na nie zarobić, a co za tym idzie trzeba chodzic do pracy, a to skraca czas poświecany zwierzakom. A one wszystkie chca być jedyne:razz: Ha, ha ale to chyba nie było do mnie i nie o to chodziło!!!!:oops: Quote
Koperek Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Lepszego zakończenia bym sobie nie wymarzyła LILU!:multi: Rozumiem, że mogę zmienić tytuł...?:cool3: Czy nie zapeszać i jeszcze kilka dni pociągnąć...?:evil_lol: Quote
LILUtosi Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 mozesz zmienic, teraz tylko jakies nieszczescie mogloby zmienic decyzje. Quote
Koperek Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 [quote name='LILUtosi']mozesz zmienic, teraz tylko jakies nieszczescie mogloby zmienic decyzje. Ja ci dam "nieszczęście"! To wszystko jest "NA SZCZĘŚCIE"!!!;) Quote
Paola06 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 No i superrrrrrrrr:multi::multi::multi::multi: że zostaje u was:multi::multi: życzę jak naj- w kontakcie z argentynem:):calus: Quote
rufusowa Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 [quote name='LILUtosi']dog9.JPG | ingatide | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl dog8.JPG | ingatide | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl dog7.JPG | ingatide | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl dog6.JPG | ingatide | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl dog5.JPG | ingatide | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl ciotka - jak wchodze na fotke, to na dole jest napis "pobierz pozostałe linki" - wchodzisz tam i bierzesz "bezpośredni link do zdjęcia" - tak jest nazwany i jest na dole :mad: :evil_lol: ostatni raz :eviltong: Quote
rufusowa Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 foty rzeczywiście super :loveu: http://images33.fotosik.pl/404/19c1ed36877de36cmed.jpg Toudie :evil_lol: Quote
Koperek Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Foty cudne! A jakie dziecko szczęśliwe- aż oczki zamyka:loveu: No BOMBA!:loveu: p.s. LILU ta Wasza owczarka to strasznie duża:crazyeye: Wielkości dziecka to musi być wieeelka, jak na tę rasę:roll: Quote
andzia69 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 LILUtosi napisał(a):Mówisz o tej molosowatej. Wiesz ja bym chetnie wszystkie psy przygarneła, ale trzeba na nie zarobić, a co za tym idzie trzeba chodzic do pracy, a to skraca czas poświecany zwierzakom. A one wszystkie chca być jedyne:razz: Ha, ha ale to chyba nie było do mnie i nie o to chodziło!!!!:oops: o ciebie, o ciebie:eviltong: miałabys taki przekrój piesów - od białego po czarny:evil_lol: Quote
LILUtosi Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 koperek p.s. LILU ta Wasza owczarka to strasznie duża:crazyeye: Wielkości dziecka to musi być wieeelka, jak na tę rasę:roll: Jest wielka jak na suke. To prawda. Jest moim pierwszym psem i łączy nas mocna więź. Jak ją kupiłam to okazało się że ma parwowirozę, wyciągałam szczenie za grobu. Trochę rozpieszczałam ją wtedy. Później szkolenie, wspólna praca, przez pierwszy rok byłyśmy nieodłączne. A teraz musi się dzielić miłością z trzema innymi pieskami. andzia69 Czarna jest cudowna, śledze jej watek od poczatku. Ale piaty pies to już schronisko. A umnie wszystkie luzem chodza. Kojec tylko za karę. Quote
LILUtosi Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kochani, wykrakałam. Zdarzyło się nieszczęście. Wczoraj Oskar pogryzł się z husky. Wyklądało to źle, na szczęście byliśmy razem i udalo się ich rozłączyć. Husky z jedną raną na nosie, po za tym bez szkód, grube zimowe futro uchroniło go od wielkich zębów dodzia. Za to Oskarek cały w ranach, nie małych, choć nie groźnych. Odizolowaliśmy ich od razu. Ale dzisiaj wróciłam z pracy i chcialam z nimi iśc, w razie czego założyłam im kagańce. Nie zdążyłam zamknąć drzwi a tu już słysze zwarcie. Husky od razu ściągnął kaganiec, a Oskar po 5min. Zwarcie trwało około 10min. Wyobraźcie sobie mnie 164cm, 50kilo jak próbuje rozłączyć dwa bysiorki. I jak tazam się z nimi na ziemi. Nie wyglądało to dobrze. A teraz moje psy nie wyglądają dobrze! I nie wiem co teraz robić. Quote
Koperek Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 LILU zapytam wprost- ogłaszać ponownie??:-( Albo poszukam tych telefonów, które do mnie dzowniły w jego sprawie... Quote
maciaszek Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 No i niestety sprawdziło się to, co mówiłam/przewidywałam, zanim jeszcze Oskar trafił do Lilutosi... :-(. Szkoda, że tak się stało, bo to mógł być (i był) wspaniały, kochający dom. No ale trudno. Trzeba działać. Więc powtarzam za Koperek: [quote name='Koperek']LILU zapytam wprost- ogłaszać ponownie??:-(A właściwie nawet bardziej pytam: na kogo podawać namiary? I jakie? Quote
LILUtosi Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Cioteczki, dajcie mi pare dni na zastanowienie. Sygnalizuje problem ale sprobujemy go rozwiazac. W koncu widzieliscie na zdjeciach ze poprzednio biegaly razem i nic sie nie dzialo. Przywiazalismy sie do Oskara i na mysl o oddaniu smutno mi sie robi. Dlatego na razie poczekajmy z ogolnym ruszeniem. Dzisiaj Artur byl z nimi na spacerze, byl czujny i reagowal jak tylko pojawilo sie zagrozenie. I nic sie nie stalo. A nuz sie uda. Quote
ab-agnieszka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 oj to badzo nie fajnie. Niestety cioteczka Maciaszkowa ma racje DA to psy dominujace i one sie nie podstosuja pod innym psem jesli zrobi to Twoj husky bedzie dobrze jesli nie bedzie nieustanna walka kto dominuje i jest szefem w stadzie Quote
maciaszek Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 LILUtosi napisał(a):W koncu widzieliscie na zdjeciach ze poprzednio biegaly razem i nic sie nie dzialo. Zgadza się. Ale Oskar dorasta i coraz bardziej będzie chciał zdominować drugiego samca w stadzie. A więc nie działo się, ale dziać się będzie, niestety. Może nie codziennie, może nie na każdym spacerze, ale do końca życia obu psów nie będziecie mogli byś spokojni :shake:. LILUtosi napisał(a):Cioteczki, dajcie mi pare dni na zastanowienie. Sygnalizuje problem ale sprobujemy go rozwiazac. (...) A nuz sie uda.Nie chcę znowu być złym prorokiem, ale podpisuję się pod tym, co napisała ab-agnieszka. A dodatkowo powiem jeszcze, że husky też ma dominujący charakter (może nie aż tak ja DA, ale jednak) i nie podporządkuje się. Na razie Oskar nie osiągnął jeszcze w pełni swojego charakterku i masy. Kiedy się to stanie i psy się zetną to... wolę sobie tego nie wyobrażać :shake:. DA, który wszedł w konflikt z psem nie odpuści już raczej (nie mówię, że na pewno nie, bo różnie bywa...). Będzie próbował go ustawić. Tak, jak napisałam nie zawsze i nie wszędzie, ale nie będziecie w stanie przewidzieć jaka pierdoła wywoła awanturę. I do końca życia psów będziecie musieli być BARDZO, bardzo czujni. Wiem, że przyzwyczailiście się do białasa, ale przemyślcie to dobrze. Quote
Koperek Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 A ja zapytam jeszcze (może mi gdzieś na wątku umknęło): Ile latek liczy sobie husky LILU? Quote
LILUtosi Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Macie we wszystkim racje. Jeśli się znajdzie dobry dom, no cóż - niech i tak będzie. Quote
Recommended Posts