Koperek Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 yoszko napisał(a):Dalej trzymam kciukasy-mam przez niego pół nocy nie przespanej:) A ja to już cały tydzień:razz: Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 LILUtosi właśnie dzwoni do schronu- postara się dzisiaj zabrać dzieciaka:multi: Czekam na info. Quote
yoszko Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 To byloby naaaaaaprawdę suuuuuuper.Nadal trzymamy kciukasy,wiadomo:) A pogoda taka sobie:( Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Dodzwonilam się do schronu zamiast LILUtosi i przekazałam, że dzisiaj do 16 powinna przyjechać po małego;) Tak się cieszę niesłychanie, że nie będzie musiał już marznąć w schronie- jakby nie patrzeć to jest bezpodszerstkowe psie...:roll: Quote
maciaszek Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Super :)! No to teraz czekamy na wieści od LILUtosi. Oby się chłopaki dogadały... Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Nie będzie specjalnych wieści:shake: LILUtosi nie zdążyła dojechać do schronu, bo wcześniej zamknęli schron. W każdym razie mam plan awaryjny, żeby małego przetrzymać do piątku (wtedy LILUtosi może chlopaka zabrać) w bezpiecznym miejscu. Głównie teraz chodzi o to, żeby to przeszło w biurze ;) Jutro będę dzwonić, a jak się nie uda tego przeforsować to go zabieram osobiście :) Quote
maciaszek Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 To trzymamy kciuki za to, żeby wszystko poszło ok! Quote
anhan1 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 jeśli jest jakiś problem z transportem... to w okolice Wrocławia mogę pomóc z dojazdem (dowozem) psiaka.. Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 [quote name='anhan1']jeśli jest jakiś problem z transportem... to w okolice Wrocławia mogę pomóc z dojazdem (dowozem) psiaka.. Dziękuję Ci anhan bardzo!;) A jeżeli nie chodziłoby tylko o tego dozia to w przypadkach innych psów też można skorzystać z propozycji??:cool3: Quote
anhan1 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 jak najbardziej oczywiście nie zawszze mogę, ale jak tylko będę miała trochę czasu, to chętnie Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 anhan1 napisał(a):jak najbardziej oczywiście nie zawszze mogę, ale jak tylko będę miała trochę czasu, to chętnie To super!;) Quote
yoszko Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Ciotki,ratujcie małego-póki czas--plisss:modla: Quote
LILUtosi Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Witam, niestety nie udało się dzisiaj zabrać DA. Przebijałam się z Oleśnicy przez cały wrocław przez 2,5 h . Chciałam być wcześniej ale nie udało się. Byłam w schronisku, ale już nie zastałam osoby kompoetentnej. Młody ma dość duże zaczerwienienia wokół pyska, ale zauważyłam też że uczulenie przeniosło się na klejnoty. Cały czas próbuje tam sięgnąć, widać że go tam coś drażni. Po za tym to duże dziecko. Byłam akurat w porze karmienia, więc był zajęty wylizywaniem wszystkich misek, taki pies potrzebuje zjeść. Quote
yoszko Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Ekstemalnie,jeżeli potrzebny jest DT.dla małego,jest taki ,ale w Katowicach.Będzie miał dobre warunki,ale jest pytanie co z transportem Odbieramy. Quote
yoszko Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Maciaszku,działajmy. Biorę na siebie małego. Ale co z transportem? Mam Bubusia,nie toleruje innych zwierząt,ale dam radę.Mieszkanie 90m.Będziemy szukać mu szukać domku,nie chcę żeby trafił w przypadkowe,nieodpowiedzialne ręce. Koperku,to,ja Paola06. Dajcie znać,na nick mojego TZ,yoszko:) Quote
LILUtosi Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Decydujcie. Można to zrobić tak. Ja jutro od rana jestem w Opolu w pracy, później muszę jechać do firmy do Krakowa, dlatego nie moge zabrac psa jutro ze schronu. Jeśli ktoś np anhan1 miałby czas i możliwości przywieźć psa do Opola koło 12 ja go dalej zawioze do Katowic. Troche zamieszania ale jutro troche mam zwiazane rece. Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Paola jesteś!!!:multi::multi::multi: Witaj po dłuuuuugim czasie!!! Tylko czemu się ukrywasz za nickiem TZ'a?????????? Hę??:mad: Słuchajcie spokojnie! To po pierwsze;) Mam plan awaryjny taki, że chcę go przetrzymać u pewnej dogomaniaczki w domciu na te dwa dni, czyli do piątku, kiedy już LILUtosi będzie mogła go zabrać do siebie. Trzeba jej będzie zapłacić za jedzenie na ten czas dla argentynka, ale to przecież niewiele wyjdzie, a chlopak już bezpieczny będzie! Zastanawiam się tylko, jak jutro zacząć w schronie rozmowę, żeby na tym tylko dobrze wyjśc, bo pewne sprawy są niemile slyszane...- no ale moja w tym głowa, żeby dobrze wyszło!;) Gdyby cokolwiek z tego nie wyszlo to najwyżej zabiorę chłopaka do siebie, choć przyznaję że na 2 dni to będzie totalna rozpierducha, bo mam pewne klopoty osobiste (dosyć poważne) i zwierzaczki nie będą wiedziały co się dzieje. W każdym razie damy radę!;) Ktoś ma coś do dodania?? Poproszę yoszko i anhan1 o swóje nr tel. na pw! Quote
LILUtosi Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Słuchajcie, to dobre wyjscie. Zabiore go w piatek i od razu poświęce mu dużo czasu. Sobota i niedziela w domu wiec bedzie czas na dopasowywanie się towarzystwa pod kontrolą. Co do karmy, to damy radę. Jeszcze nikt u mnie za jedzenie nie płacił. Ewentualnie będzie potrzebna pomoc przy załatwianiu rabatu na leczenie laboratoryjne. Pozdrawiam, hehe, lece do pracy. Quote
yoszko Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Zapomniałam swojego hasła:(i dlatego jestem na łasce TZ:) Jakby co,to jestem i pomogę:) Małego trzeba wyrwać poki czas:) Juz wysylam tel.do siebie,Kopereczku:) Quote
maciaszek Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 No to mnie nie pozostaje nic innego jak tylko trzymać kciuki za powodzenie akcji! Quote
Szymonn Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Witam, Jestem zdecydowany na tego chłopaka, właśnie wróciłem z chroniska bez psa poniewaz zrobiona na niego jest ?rezerwacja?, chlopiec ma sie dobrze choc jak moze byc zwierzakowi dobrze w klatce z 6 innymi psami. Zachowuje sie bardzo spokojnie ale rozglada sie wyraznie za czlowiekiem ktory go zabierze do cieplego domu, jestem bardzo zdenerwowany i zawiedziony poniewaz powiedziano mi ze pies ma juz bardzo dobry dom ale nikt nie pytal mnie co moge mu zaoferowac. Mieszkam w willi z ogrodem w dzielnicy domkow jednorodzinnych, mam w pobliżu spory park do ktorego chodzilem na spacery z moja suczka ktora po 11 latach towarzyszenia mi odeszla. Znam ta rase i wiem czego sie moge spodziewac, ile czasu i serca wlozyc w wychowanie go. Wlasnie za DA sie rozgladam od dluzszego czasu, znalazlem pieska, dostalem maila apropo chłopca (white hunter) tylko ze koszt 3500 zł. Nie wstydze sie powiedziec ze az serce boli poniewaz moge zaplacic za takiego psa wlasnie taka sume ale wiem ze lepiej byloby pomoc takiemu zwierzakowi bo na psa z hodowli napewno znajdzie sie dobry dom choc i tu czasem o niczym to nie swiadczy. Mam nadzieje ze ten pies jednak trafi wlasnie do mojego domu, choc jeszcze przed chwila dzwonilem do pani ze schroniska, ktora twierdzi ze napewno nie moge go zabrac bo on juz ma dom a dalej siedzi w klatce, zapytalem jeszcze raz dlaczego nie moge go wziac i uslyszale ze to nie sklep ze zwierzetami tylko adpocja, a na psa jest juz zadatek wiec zachodzi tu jakis absurd bo ktos da wiecej? to nie licytacja na allegro tylko powazna decyzja, moje podejrzenia siegaja bardzo daleko i tak nie moge tego zostawic poniewaz jesli ktos pisze pomocy a ja taka pomoc chce mu zapewnic a nie moge to o co tu chodzi. pozdrawiam wszystkich milosnikow tej rasy i czekam na jakis odzew lub rade co mam z tym wszystkim zrobic. Quote
yoszko Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 A skąd sie o nim dowiedziałes? Pojechałeś w ciemno,czy ktoś ci o nim powiedział? Quote
Szymonn Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 dowiedzialem sie najpierw z ********** a potem trafilem na ta strone. Quote
anhan1 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Koperek napisał(a): Kontakt do mnie: (071)3115586 w godzinach: 19-22:30 ;) Szymon - ja bym zadzwoniła do "koperek" i razem może coś zdziałacie... To najlepsze wyjście, gdyby psiak od razu trafił do swojego stałego domu Quote
Recommended Posts