Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Czy powiadomiłyście doddy? Podajcie jej link do wątku.

Aniu - no pewnie, tylko właśnie brak w fundacji kasy i miejsca :-(:-(:-( , a psów pod opieką jest full:placz:

Posted

Trochę może wyjaśnię pewne fakty. W naszym schronie może nie wszystko działa jak należy , ale obóz zagłady to to nie jest. Nie demonizujmy.
Tego psa nie skatowali ludzie , nie pogryzły psy - on sam się tak zabija. Oczywiście z powodu swoich kochanych opiekunów.
Schroniskowi weci również nie są zbyt pomocni - zresztą widać.

Jestem z doddy w stałym kontakcie i to właśnie Fundacja pomoże , Szakal pojedzie pod Warszawę do hoteliku - tam gdzie Teslę z poderżniętym gardłem leczono.
Na to fundacja nie ma pieniędzy , ale mam nadzieję , że uda nam się zebrać potrzebną kwotę.
Wszystkie wpłaty też kierujmy na konto fundacji bo tam będą szły te wszystkie fakturki.

Posted

[quote name='pędzelopka']Tego psa nie skatowali ludzie , nie pogryzły psy - on sam się tak zabija.

No cos pieknego.... Pies sam sie zabija, buhahaha

Dawno nie slyszalam nic lepszego.

Slow mi brak.

ZABIERZCIE SZAKALA OD TYCH LUDZI!!!!!!!!!!!!! PLEASE!!!!!!

Posted

[quote name='dczn'][quote name='pędzelopka']Tego psa nie skatowali ludzie , nie pogryzły psy - on sam się tak zabija.

Slow mi brak.

[SIZE=3]Może tak bez bez takich komentarzy proszę.Opanuj emocje i nie podjeżdżaj mi tu w ten sposób. Myślisz , że nam nie zależy?że nic nie robimy?
stwierdziłam, że się zabija - tak , poddał się.Jemu już nie zależy , nam tak.

Rozumiem , że oferujesz DT dla niego?Kiedy go przywieźć?

Niby po co zbieramy te pieniądze? Bez funduszy nie mamy gdzie go umieścić , gdzie zabierać od tych ludzi.
Ale nie siedzimy na tyłkach tylko działamy.więc proszę o skupieniu się na psie i na pomocy dla niego. A nie na jechaniu po ludziach , którzy starają się
coś zrobić.

Jeszcze raz przeklejam numer konta do wpłat:

AST - Fundacja na Rzecz Zwierzat Niechcianych
nr konta: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

z dopiskiem SZAKAL

Posted

[quote name='dczn'][quote name='pędzelopka']Tego psa nie skatowali ludzie , nie pogryzły psy - on sam się tak zabija.

Slow mi brak.

On się sam okalecza z powodu pobytu w schronie...rozumiesz to ?????????
Myslisz, że jest tak łatwo wyciągnać psa ze schronu?Dziewczyny go wyciągną i co ?co z nim zrobią? Dasz mu DT? albo najlepiej DS?Muszą być pieniądze na hotelik i leczenie...a pieniądze nie spadają z nieba...niestety...

Posted

Julie napisał(a):
Ja też chętnie dorzucę coś więc proszę o numer konta na pw, jak się teraz czuje piesek?

nr konta, aukcje cegiełkowe - linki w 1 poscie!!!!

Dczn - bardzo duzo psów poddaje się w schronach i się samookalecza - nie wierzysz???? zobacz jak wyglądał mój Zgredek!!!! one się poddają, przestają jeść, wycofuja się , popadaja w depresję - to się nazywa syndrom schroniskowy!!!! więc zamiast biadolić, kląć zrób coś!!!!:shake: znajdź mu dom,daj finanse na ratowanie a nie oskarzaj! Piszesz "zabierzecie psa od tych ludzi" - od jakich ludzi?!!!! on jest w schronisku i jak na razie mamy za mało kasy na jego wyciagnięcie i danie do hotelu z lecznicą!!!! gdzie go mamy zabrac???????? za co???? prosto się mówi, gorzej ze zrobieniem czegos konstruktywnego....:shake::shake::shake:

Posted

trzymaj się maluszku - nie poddawaj się!!!! uda ci się zobaczysz!!!! - dobrzy ludzie pomogą
fioneczka też się dorzuca na leki i hotelik, a jej młodszy pan w swoim gimnazjum "poprosi" młodych o pomoc
w poniedziałek w pracy podrukuję ulotki .... syn rozda dla każdej klasy w gimnazjum .... mam nadzieję że się uda

łepetynka w górę maluszku !!!!!

Posted

dczn napisał(a):
[quote name='pędzelopka']Tego psa nie skatowali ludzie , nie pogryzły psy - on sam się tak zabija.

W takim razie mało słyszałas albo słuchasz nie tam gdzie potrzeba buahaha

Posted

Przecież wiadomo, że to pracownicy podjadają psu jedzenie, a potem własnozębnie wygryzyją mu dziury w łapach :diabloti:

dczn, przejdź się do najbliższego schroniska i troszkę rozejrzyj :roll:.

Posted

[quote name='dczn']No cos pieknego.... Pies sam sie zabija, buhahaha

Slow mi brak.

a ja mam pomysł...Ty przyjedź i go zabierz od tych jak Ty piszesz okropnycvh ludzi...ale wtedy zabierz też ze sobą 100 innych psów z tego samego schroniska...

P O W O D Z E N I A

Posted

O matko swieta! no jak mnie zaatakowali. No pierwszy raz slyszalam, zeby ktos sam sie zabijal! Na prawde.
Co sie tak uparliscie, zebym mu DT dala, ze gadac tylko umiem. A wy co? Czemu wy go nie wezmiecie?

Napisalam- wezcie go... mialam na mysli ten hotel... oby trafil tam jak najszybciej... bo podobno ma miec takowy pod Radomskiem. Kase wplacilam. Wiec o co wam chodzi? Jestescie na miejscu jedna z druga to go zabierzcie- a nie mi tu pisac. Ja jestem zaskoczona takimi schronami- tu na pomorzu sie psami zajmuja :))) Moze jest ich masa, ludzie sa okrutni... ale jesli o schrony chodzi... no to raczej psami sie zajmuja rewelacyjnie. Teraz w koncu to docenie!!! Dzieczyny sa super!

Dosyc daleko od bialegostoku mieszkam... na szczescie :))) I oby jak najdalej. A jesli z psami jest az tak zle- ze chce umrzec.... to czemu na sile chce sie je ratowac? Nikt go nie chce, jest chory, zyc nie chce... hmmmm

A wiec wychodze z tego watku- nie musicie juz atakowac... dla mnie to bylo dziwne i juz....

Nie bede juz wiecej do was wchodzic i z wami dyskutowac... :) oraz was denerwowac... bo przeciez jestescie tacy madrzy, wiekoduszni, wspaniali, najlepsi!!! Nie mam co sie z wami rownac ;)

Trzymam kciuki za Szakala

Seeya :)

Posted

[quote name='dczn']O matko swieta! no jak mnie zaatakowali. No pierwszy raz slyszalam, zeby ktos sam sie zabijal! Na prawde.
Co sie tak uparliscie, zebym mu DT dala, ze gadac tylko umiem. A wy co? Czemu wy go nie wezmiecie?

Napisalam- wezcie go... mialam na mysli ten hotel... oby trafil tam jak najszybciej... bo podobno ma miec takowy pod Radomskiem. Kase wplacilam. Wiec o co wam chodzi? Jestescie na miejscu jedna z druga to go zabierzcie- a nie mi tu pisac. Ja jestem zaskoczona takimi schronami- tu na pomorzu sie psami zajmuja :))) Moze jest ich masa, ludzie sa okrutni... ale jesli o schrony chodzi... no to raczej psami sie zajmuja rewelacyjnie. Teraz w koncu to docenie!!! Dzieczyny sa super!

Dosyc daleko od bialegostoku mieszkam... na szczescie :))) I oby jak najdalej. A jesli z psami jest az tak zle- ze chce umrzec.... to czemu na sile chce sie je ratowac? Nikt go nie chce, jest chory, zyc nie chce... hmmmm

A wiec wychodze z tego watku- nie musicie juz atakowac... dla mnie to bylo dziwne i juz....

Nie bede juz wiecej do was wchodzic i z wami dyskutowac... :) oraz was denerwowac... bo przeciez jestescie tacy madrzy, wiekoduszni, wspaniali, najlepsi!!! Nie mam co sie z wami rownac ;)

Trzymam kciuki za Szakala

Seeya :)
No no jaka Ty wielkoduszna jesteś :crazyeye: normalnie szok:shake:
Powiedz mi gdzie dziewczyny mają go zabrać?większość dziewczyn ma już kilka psów na tymczasie i branie kolejnego nie jest dobrym rozwiązaniem...nikt nie śpi na pieniądzach dlatego właśnie są takie akcje jak ta...
A zeby zabrać go do tego hoteliku jest potrzebne ponad 600zł !!Podejrzewam, że nikomu z rękawa kasa nie leci...a tym bardziej ludziom, którzy poświęcają swoje życie na ratowanie takich psów jak Szakal...

Więc zanim coś napiszesz i klikniesz "zatwierdź odpowiedź" to 100 razy przeczytaj co napisałaś i zastanów się czy warto to wysyłać...

Noo aż chyba z ciekawości przejadę się do Gdyni i zobaczę jakie tam macie wspaniałe schronisko...pewnie psy mają swój pokój i telewizję...:evil_lol:

Schronisko to schronisko...nikt tam nie chce przebywać...
Jedne psy traktują pobyt tam lepiej a inne gorzej...
U nas w Toruniu bokser,który został oddany przez właściciela w ciągu miesiąca schudł ok 10kg...Każdy pies reaguje inaczej na oddanie czy porzucenie...
A Szakal wygryza sobie rany z tego powodu...coś to jednak znaczy.

Żegnaj z tego wątku.

Posted

nie było czasu...wet chciał amputować psu łapę:shake:

od 04.10 pies jest w klinice w W-wie:-(

cytuję doddy;

"Hm... co mogę napisać? Obraz nędzy i rozpaczy jedynie.
Zdjęcia ni jak nie oddają jego rzeczywistego stanu.

Szakal waży 17kg.
Z pewnością jest bardziej mieszanką Pressy Canario, co dodatkowo powinno Wam dać wyobrażenie o jego stanie.

Pomimo stanu jest cudownych charakterologicznie psem.

Co do weterynaryjnego aspektu.
Wagę podałam powyżej.
Dodatkowo Szakal jest mocno odwodniony, więc od razu został podłączony do kroplówki.
Ma całą skórę w ranach, różnych ranach - nie wiadomego pochodzenia.

Jest podejrzenie, że rany są z różnych źródeł, dokładniej się nie dowiemy, pozostają tylko przypuszczenia. Rany są nowe, jak i widocznie starsze.

Niestety skóra jest zaatakowana cała, wszystkie łapy, klatka, szyja itd. Jakby ogolić psiaka byłby cały w wielkiej ranie.

W najgorszym stanie jest przednia łapa. Stan zapalny jest już w stawach. Szakal nie staje na łapę, nie daje się do niej dotykać. Dodatkowo łapa jest bardzo gorąca. Ropa się leje strumieniami.

Zrobiliśmy RTG łapy. Niestety do powtórzenia bo nie jesteśmy pewni złamania w jednym miejscu a Szakal się poruszył. Moim zdaniem na zdjęciu widać widocznie złamanie. To jednak dokładniej do potwierdzenia. Tak czy siak i tak nie można z tym nic zrobić zanim nie wyleczy się łapy.

Na razie Szakal dostał środki przeciwbólowe, kroplówki i silne antybiotyki.

Szakal jest masakrycznie chudy, dużo bardziej niż na zdjęciach niestety..."

Posted

W końcu działa dogo!!!!:multi::multi::multi:
W schronisku w którym pracowałam widziałam wiele psów,które się samookaleczały...:oops: Niestety...
Dobrze,że Szakal jest już poza schroniskiem...Oby tylko udało się uratować i jego i łapkę...:roll:

Posted

Julie napisał(a):
Biedactwo ale tzn. że ma łapkę amputowaną? może zrobimy zbiórkę pieniędzy na niego?

nie, nie! to wet schroniskowy chciał mu amputować łapę....więc nie było czasu siedzieć i czekać, aż zbiorą się finanse i psiak został zabrany ze schronu i przewieziony do W-wy

Julie - cały czas zbieramy pieniążki - leczenie w klinice, w tym stanie na pewno tanie nie będzie:-(:-(:-(