Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuje Andziu za wklejenie fotek Szakal przytył u TZ-ta 6 kg w tydzień jest kochany i ciezko go było oddać ale mam nadzieje, ze będzie szczęśliwy i dobrze się dogada z kotkami

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, został w Płocku. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Jeśli Magda posłucha tego co wczoraj jej wkładaliśmy do głowy to naszym zdaniem nie będzie najmniejszych problemów z Szakalem i kotami. Pytanie tylko, czy Magda podoła. ;)
My mamy wyczucie i po prostu biegiem lat doświadczenie w sytuacjach z psami. Magda widać wyczucia nie ma. Ma za to serce i ogrom miłości w sobie. Mam więc nadaje, że i cierpliwości jej wystarczy.
Na razie bacznie obserwujemy całą sytuację.

Posted

fioneczka napisał(a):
no to pozostaje trzymać kciuki za naszego podtuczonego sucharka :loveu: ... mam nadzieję, że wszyscy razem się dogadają bo z tego co słyszę DOMEK idealny

:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:Powodzenia słodziutki!

Posted

wieści z nowego - próbnego domku:p

"Mija dokładnie tydzień jak mamy Barsia (przyjechał do nas w niedzielę wieczorem).

Kwestia ma się następująco:

Bars wczoraj dostał pierwszy gotowany posiłek. Serca drobiowe na rosołku z marchewką i ryżem.

Podaję mu hepatil.

Efaderm-e dopiero niestety po wypłacie.

Dzisiaj skończyliśmy też antybiotyk, ostatnia porcja cefaleksyny podaliśmy po śniadanku.

Kagańca nie używamy, smycz wyłącznie na spacerze a klatka złożona stoi w rogu pokoju.
Satelitę zakładamy jak zostaje na dłużej sam i nie mamy możliwości go obserwować.

Egzamin pt. „Zwierzaki same w domu” został dziś zdany. Wszyscy żyją, rannych brak. A i nawet mieszkanie w stanie nienaruszonym.

Barsio jest wyjątkowo kochanym psiakiem. Bardziej moim niż Tomka [IMG]http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG] Chodzimy razem wszędzie gdzie tylko możemy, nawet do sklepu czy wyrzucić śmieci.

Niestety niewiele razy byliśmy na naprawdę długim spacerze. Ogranicza nas głównie pogoda.
O ile ja mogę się ciepło ubrać, tak nie chce by psina marzła zbyt długo- co by mi się psina nie zaziębiła [IMG]http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/images/smiles/icon_redface.gif[/IMG]

Na spacerkach jest znośny, choć kilkakrotnie prawie lądowałam w krzakach jak coś go zainteresowało. [IMG]http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/images/smiles/icon_lol.gif[/IMG]

Podsumowując: Pies zaaklimatyzowany, idealny bo drobne niedociągnięcia dodają mu tylko uroku czyniąc go absolutnie wyjątkowym. I cudownym. Jak woda z Lichenia... [IMG]http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG]
"

Posted

[quote name='fioneczka']spytam tak nieśmiało :oops: czy nasz sucharek na tysiąc % zostaje z kiciusiami ?[/quote]

ano zostaje, bo to pies idealny. Miło, że tak fajnie zakończyła się ta paskudna historia.

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: tylko tańczyć i śpiewać i płakać ze szczęścia i modlić się żeby wszystkie sierotki domki znalazły

alllle .... jest sprawa :)
były deklaracje ... może przekazujemy dalej ??? na inne sierotki - jak myślicie cioteczki :)

Posted

Jak jutro Magda będzie mieć chwilę czasu to pewnie pojedziemy do niej do Płocka i podpiszemy umowe adopcyjną. Wtedy Szakal będzie pełnoprawnym członkiem kocio - ludzkiej rodziny.

Posted

[quote name='doddy']My byliśmy dziś na żywo obejrzeć Barsa. Jeszcze przytył, wyładniał. Po ranach na łapach nie ma śladu.

Andzia, możesz zmienić tytuł.[/quote]

no - czekałam kiedy to powiesz;):multi::multi::multi::multi:

zadzieram kiece i lece! zmieniać tytuł:p