Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

co to jest???????????CO TO JEEEEESSST????????????????????????????????

"Wziełam brata i zjezdzilismy pół Krosna za lekarzem. Dostała jeszcze dwie kroplówki i witaminy na wzmocnienie organizmu.... To mój num. tel 518.. Nie dawałam nic takiego co by jej zaszkodziło sama karme sucha i mokrą. Ryż z marchewka.terazmam dawcsuchary , herbatniki, biszkopty więc daje ale nie je nic. Wet. proponował uśpienie suni bo stwierdzil ze sie męczy nie wyraziłam zgody.... Będe walczyc do kąca..."

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

I jak tu nie panikować przecież to jakaś masakra:shake: Próbowałam zadz.ale jest zajęte jak ktoś się już dodzwonił i ma jakieś inf. to niech napiszę, bo ta niepewność jest straszna:mdleje:

Posted

Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale wisiałam na telefonie pomiędzy Albiemu, kierownikiem schroniska, wetem i na gg z Sabiną. Do tego dogo mi nie chce działać.
Po pierwsze szukamy dobrego weta w Krośnie, takiego z polecenia. Jeżeli macie jakieś namiary lub miejsca gdzie można się o to popytac to bardzo prosimy o pomoc. Nie jestem pewna diagnozy - zapalenie jelit. Chciałyśmy Sabinę wysłać do całodobowej lecznicy, niestety okazało się, że przyjmuje tam wet u którego była wcześniej tz dzisiaj ok. 17. Więc bez sensu. W tej chwili Śnieżka jest po kroplówkach, antybiotyku i nifuroksazitcie. I nie ma oczywiście mowy o usypianiu. Jest osowiała, ale w miarę przytomna. Nie je. Sabina poi ją wodą ze strzykawki.
Wszystkie jesteśmy w kontakcie, żeby nie było wątpliwości ;). Po prostu na dogo czasami brakuje czasu. Wiem, że się martwicie. Ale prosimy o trochę cierpliwości.
Zdecydowaliśmy, że czekamy do rana i zobaczymy, czy jest poprawa. Chcemy diagnozy innego weta tylko chcielibyśmy, aby to był dobry wet :roll:. I tu problem. Jest koncepcja, abu zawieźć ją do weta do Przemyśla, ale to 100 km w jedną stronę. I nie mamy jej gdzie podziać, bo chyba nie w schronisku... Nie wiem. Najbardziej boimy się, że mogłaby to być parwowiroza... Niestety nie miałam z parwo styczności i nie wiem do końca jakie ma objawy. Nasz wet rzeszowski po konsultacji stwierdził, że raczej nie ale... Może tylko panikuję.
Albiemu będzie z samego rana dzwonić do Sabiny, pytać się co i jak, będą decydować co dalej. Ja niestety jestem niedostępna jutro do wieczora, Albiemu nie ma internetu. Nie wiem jak Was zawiadomić. Więc możliwe, że nie będzie informacji do wieczora. Ale postaram się jakoś przekazać wieści.

Posted

Jestes cudowna. Dziekujemy. Mnie wiecej nie trzeba wiedziec. Wazne ze jestescie w kontakcie z Sabina. Tylko teraz trzeba myslec co z mala. czy tam zostanie, a jesli nie to gdzie pojdzie. Ach Sniezko

No i pieniedzy pewnie trzeba na weta na te jezdzenie. co nie? moze to wpisac w tytul. co myslicie?

Posted

[quote name='Charly'] Tylko teraz trzeba myslec co z mala. czy tam zostanie, a jesli nie to gdzie pojdzie. quote]
Sabina nie myśli o oddaniu Śnieżki, wspomniałam o Przemyślu, bo tam znam jedną dobrą lecznicę, no i kierownik na miejscu. Po prostu nie znam wetów w Krośnie... Nie wiem, czy ufać diagnozom i to jest najgorsze.
Pieniądze na pewno tak, rozmawiałam z Albiemu, mamy trochę schroniskowych zaskórniaków i na pewno Sabinie pomożemy. To trudne zaadoptować niewidomego psa ze schroniska i od razu na starcie dostać coś takiego :-(.

Posted

Mru, mam prośbę - napisz moze w tytule, że szukamy weta w Krośnie. Może ktoś zauważy.
Bo zastanawiam się co zrobić jutro jeżeli nie będzie poprawy u Śnieżki. Wet, którego polecono Sabinie to ten u którego była.
Nie wiecie, czy jest możliwość przeszukania użytkowników dogomanii pod kątem miejsca zamieszkania?

Posted

wlasnie tez o czyms takim myslalam, ale nie ma. jedyne to mapa, a tam jak mowilas nic. moze pixie bedzie wiedziala wiecej. zajme sie tym.
edit: nie ma pixie. ale takiej opcji i tak nie ma.

Posted

Kochani poniewaz na chwilke mam mozliwosc wejscia na neta szybciutko pisze. To co napisalam po poludniu bylo cytatem z wypowiedzi Sabiny na szansie, chcialam zebyscie wiedzialy co sie dzieje. Jesli chodzi o weta jesli Sabinka byla u dr. Anny Pigoń to ona jest dobrym wetem, i jeszcze dr. Wąsala z Krosna. Pani Ania sterylizowala mi Bajeczkę i jest bardzo dobrym wetem. Mozecie poczytac na watku Bajeczki. Poza tym jak jutro dr. Wąsala odbierze (bo dzis próbowałam ale nie odbieral, mozliwe ze mial zabiegi) to poprosze go o wizyte u Sabinki. Jest świetny, i fachowy. Kochani musze konczyc jak mi sie uda to jutro napisze co zalatwilam. Nie ma mnie w Krośnie do niedzieli w nocy :/:/:/ ale jak tylko wrócę lecę do Sabinki!!!!!

Posted

Charly widzę, że szukałyśmy w tych samych miejscach ;). Ja nawet zapędziłam się na forum świnek morskich...
Dziękujemy Mru za baczną opiekę nad wątkiem i ekspresowe zmiany tematu :Rose:.

Posted

Jak będzie potrzebna pomoc finansowa to na mnie możecie liczyć, a do wieczora chyba dam radę żeby się nie denerwować jak już ma tylu aniołów. Trzymaj się Śnieżko tylko nam się nie poddawaj.

Posted

Są pierwsze wieści o Śnieżce, Albiemu nie wytrzymała i obudziła Sabinę. Jest lepiej :lol:. W nocy Śnieżka zjadła troszkę i zrobiła normalną koopę :lol:. Nie jest już tak osowiała. Sabina pojedzie z nią do weta na kontrolę jak tylko troszkę się ogarnie. Trzymajcie kciuki.
Nietety ja wychodzę z domu, a Albiemu nie ma netu, więc możliwe, że dalsze wieści wieczorem. Miejmy nadzieję, że już będzie tylko lepiej.

Posted

uff:) Dzieki za wiesci. Nie chce mi się w glowie miescic, co to za wet proponował uspienie psa. Tak czy siak jesli chodzi o wizyte, z Krosna jest Irmkap (czy jakos tak musze dokladnie sprawdzic).