asinek5 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Zabierzcie od AlinyS swoje psy jak najszybciej, póki się jej nie "zgubią" jak mały Korek-dziewczyny go szukają!-albo nie zostaną wydane komuś obcemu Quote
eloise Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Agusia- napisz w 1 poście co sie dzieje- zmiana tytułu to za mało- przyda sie wytłuszczone na czerwono info o nagłej sytuacji Quote
agusiazet Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Hotelik w Brzyściu przyjmie Agusia, ale szukam może uda się znaleźć hotelik w okolicach Warszawy! Quote
agusiazet Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Jeszcze mam nadzieję, że hotelik Owieczki przyjmie Agusia, za rozsądną opłatę i jest zdecydowanie bliżej, mogę zaoszczędzić na transporcie! Ale to jest piesek z problemami, więc na początku być ciężko! Quote
agusiazet Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Niestety Owieczka nie ma tak dobrze zabezpieczonych kojców, aby mogła podjąć się opieki nad Agusiem, więc pozostaje tylko Brzyście!!! Na razie jestem w trakcie ugadywania z Kasią, czy będzie mogła we środę pojechać! Tzn, czy Aśka się zgodzi.na jej wyjazd! Agato, jeśli mój hotelowy Foksik pojedzie do domu, to podołam:) Jeśli Foksik przejdzie pod opiekę wolontariuszy opłacających Zuzkę też będzie ok, a to drugie wyjście jest bardzo prawdopodobne. Pan zainteresowany Foksem da jeszcze znać! Deklaracja mile widziana na Foksika, jakby nie poszedł do domku:) Quote
eloise Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Dziewczyny, Melisa od Murki ma zaklepany DS w Warszawie! może udałoby się połączyć transporty Aguska i Meliski? Quote
yoko100 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 halcia napisał(a):Tragedia za tragedia,ogólne i nasze psie.Ja juz chwile wiem,ze ludziom nie mozna ufac.To jest cholernie traumatyczne.Trzeba przycisnac tez Yoko,ma mnóstwo rzeczy na bazarek,chocby ode mnie.Teraz zapowiedzieli ulewy i nowa fale powodzi.... Mam duzo rzeczy ale niestety brak czasu mam sesje, prace zaczelam calymi dniami mnie nie ma, Kasia mowila ze nie ma czasu wystawic a wiec rzeczy czzekaja az sesja mi sie skonczy. Jeszcze APARAT MI SIE ZEPSUL:( Quote
eloise Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 dziewczyny, gdyby Kasia jechała do Wawy po Aguska, to ja mogę przejąć rzeczy i zrobić bazarek, znajdę czas, dajcie znać ;) Quote
agusiazet Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Kasia nie jedzie! Dzisiaj Aguś, dzięki wielkiej pomocy Mariusza od Murki, przyjedzie do Brzyścia. Przynajmniej takie są ustalenia!!! Jak zwykle Murkowie niezawodni i pomocni:) Quote
Ulka18 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Czyli Mariusz bedzie pod Mielcem dzisiaj? Tak sie zastanawiam czy nie wziac jakiegos psiaka dzisiaj do hoteliku na miejsce Manki. Quote
agusiazet Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Ulka byłoby świetnie, ale zadzwoń do Murki, czy wszystko ze schroniskiem dograne w tej kwestii! Quote
Ulka18 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Dzwonilam do Murki, Mariusz znalazl jakas bide w lesie pod Lublinem i wzial do auta. Jesli chodzi o nasze miejsce mieleckie to poczekamy 1-3 tygodnie na ta suczke niskopodwoziowa. Quote
agusiazet Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Też zadzwoniłam do Murki i usłyszałam o tym znalezionym piesku, widać, że czas wakacji nadchodzi:( Dobrze, że choć jeden biedak na Mariusza trafił! A kudłata suczka ponoć jeszcze karmi, więc niech siedzi z dzieciaczkami! Ona jest ładna i fajny charakter ma, więc pewnie szyko pójdzie do własnego domku! A Agusia to pewnie Mariusz już odbiera!!! Denerwuję się trochę! Quote
kaskadaffik Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Agusia nie ma się co denerwować , poradzimy sobie :) Przygotowałam mu miejsce w stodółce ( tam gdzie Mars i Koni i Szopen teraz), tam jest 2,5 m bramy, a oprócz drzwi do boksu są drugie drzwi do stodółki, więc uciec nie ma szans, a drugie miejsce jest przygotowane w pokoiku koło karm, więc wybór ma :) może nie będzie tak źle i Psina się otworzy do nas za jakis czas :) Quote
agusiazet Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Kasiu, Aguś to bardzo nietypowy pies, on tylko toleruje człowieka, niespecjalnie potrzebuje jego bliskości. Może kiedyś to się zmieni, choć u Aliny był półtora roku i nadal taki, choć jakby odrobinę lepiej! Quote
anciaahk Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Grunt, że udało się go odebrać, teraz będzie już tylko lepiej :). Quote
Ulka18 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Agus musi miec wg mnie porzadne szelki, takie z tych fundacyjnych. Zobaczcie o jakie mi chodzi: Agusiu, moze w UK znalazlabys takie. Quote
supergoga Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 To czekamy na wieści jak z Agusiem i przejęciem. W dobrych rękach jedzie i do dobrych rąk trafi. A u nas - zaczynają się wakacje. Mam prawie welsh terierke - mixa sunię młodą - do totalnie przepełnionego schronus. Ludzie - co się dzieje. Oby już Aguś bezpieczny. Agusiazet - pisz na PM lub meil - jak będzie trzeba się sprężyć finansowo - to się będę rewanżować - i wydłubię. Tylko śmiało pisz, proszę! Quote
agusiazet Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='Ulka18']Agus musi miec wg mnie porzadne szelki, takie z tych fundacyjnych. Zobaczcie o jakie mi chodzi: Agusiu, moze w UK znalazlabys takie. Może, musiałabym popatrzeć w jakimś specjalistycznym sklepie.U Agusia problem nie polega na wyłażeniu z obroży czy szelek, ale na usilnych próbach forsowania wszelkich płotów, siatek i ogrodzeń! Quote
agusiazet Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Aguś już w hoteliku! Niestety bez książeczki zdrowia, więc nie wiemy, czy szczepiony, czy kastrowany - a na to dawałam AlinieS. pieniądze! Jutro będę w hoteliku, może coś się uda sprawdzić! Może jakieś fotki:) Wielkie podziękowania dla Murków za transport!!! Quote
anciaahk Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Najważniejsze, że już bezpieczny :), czekamy na fotki. Quote
agusiazet Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 U nas niesamowita burza, aż strach wyjrzeć przez okno, a co dopiero wyjść z domu! Mam nadzieję, że Aguś nie boi się burzy!!! Trzymaj się mały, u Asi i Kasi nie będzie Ci najgorzej!!! Quote
agusiazet Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Byłam, Aguś jest strasznie przerażony, aż trzęsie się ze strachu. Jest wykastrowany. Ze względu na zagrożenie powodziowe w Brzyściu, Aśka przenosi się na wyższe piętro, jeździli i ogłaszali, że tak trzeba! Aguś siedzi z Lusią w ramach aklimatyzacji, wygląda na zdrowego, tylko przestraszonego! Mam zdjęcia, ale wkleję dopiero jutro! Quote
yoko100 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Agusiu ty sie juz niendenerwuj teraz jestes bezpieczny Quote
Recommended Posts