ocelot Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 A gdyby w tytule napisać, że pilnie DT dla szczeniaka potrzebny? Może więcej osób zajrzy? Ile on może mieć? Gdyby nie zimno to można by dłużej nad nim popracować. Quote
Kar0la Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Kurcze on taki łysawy, a noce teraz takie zimne. Szkoda, że to tak daleko. Ja mam klatkę łapkę. Zrobiłam specjalnie jak łapałam Figę. I jest jeszcze problem, gdzie go umieścić. Quote
asiamm Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 nieciekawie ta sierść wygląda, może ma uczulenie na pchły... musi cierpieć, cała skóra tak podrapana :-( (nie wiem czemu myślałam że jest mowa o jakimś małym psiaku) Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Myślę, ze pies ma około 8 miesięcy do roku, bo ząbki ma jeszcze rewelacyjnie białe, strasznie chce się bawić z psami i ma respekt do dorosłych psów!!! Quote
ocelot Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 No miejsce jest problemem, a hotelik u Murki nie wchodzi w rachubę? Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Wg mnie on jest raczej średni, a piszę o nim mały jako, że to psie dziecko! Jest możliwość hoteliku w Uciechowie za 350 zł na miesiąc, ale nawet nie miałby go kto zawieść, nie mówiąc, ze nie mam tych 350 złotych. Poza tym zadeklarowałam 300 zł za Amisię w hoteliku u Murki i już z tego mi się ciężko wywiązać, dobrze, że inni wspomagają Amisię pieniężnie, bo byłoby mi bardzo głupio, ze jestem niesłowna!!! Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 ocelot napisał(a):No miejsce jest problemem, a hotelik u Murki nie wchodzi w rachubę? U Murki jest już kolejka i raczej biorą zdrowe psy, a przynajmniej takie zdiagnozowane! Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Błagam, nie próbujcie numerów z Sedalinem ani Rometarem bez koordynacji weterynarza! To są leki, które: a) rożnie działają na różne psy, dlatego w zależności od psa stosuje się konkretny lek. Jeśli ten szczeniak jest sercowcem to może zacząć świrować. Nikt go nie badał! b) Xylazyna działa na OUN, pies może uciec po podaniu i paść np. na jezdni; c) psy często, a koty zawsze praktycznie miewają po nich mdłości. To może młodego zaskoczyć i przestraszyć; d) po tym leku trzeba uważać, psiak nie kontaktuje, może nie rozpoznawać ludzi i zaatakować w obronie własnej, pomimo młodego wieku. A próbowałaś porozmawiać z jakimś rozsądnym weterynarzem? Niech pomoże Ci ktoś, kto ma uprawnienia, by stosować takie opcje. Quote
ocelot Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 W zasadzie główny problem w tej chwili to miejsce dla niego chyba. No rozwiązaniem kiepskim, bo kiepskim ale zawsze jest schonisko. tam można by wirtualnie pod opieka mieć i szukać mu domu. Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Tak jak pisałam schronisko twierdzi, że to nie jest bezpański pies, więc nie chce pomóc. W sobotę przejdę się po wetach, ale wielkiego wyboru u nas nie ma, albo starsi, albo pazerni, ale mogę spróbować, bo to jakieś wyjście, że pomoże ktoś kto ma jakieś pojęcie o lekach dla zwierząt! Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Spróbuj, myślę, że warto. Czasem wśród stad pazernych idiotów znajdują się ludzie o wielkim sercu, sama się o tym przekonałam! Quote
ocelot Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 A on faktycznie ma tych właścicieli? jeśli ma to może porozmawiać? Pomóc? Karma, odpchlenie, itd? Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Czy ktoś umie robić banerki? Poproszę o banerek dla bezdomniaka!!!:) Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 ocelot napisał(a):A on faktycznie ma tych właścicieli? jeśli ma to może porozmawiać? Pomóc? Karma, odpchlenie, itd? Pani ze schroniska po kolejnym telefonie powiedziała, ze pies ma właścicieli w postaci bliżej nieokreślonych Cyganów. Skoro dniem i nocą koczuje pod blokiem i wygląda jak wygląda, to czy na prawdę ich ma? Nie znam Cyganów i nie zamierzam nawiązywać z nimi żadnej bliższej znajomości, powiem szczerze, boję się ich i tam właściciela małego nie będę szukać. Wiem z doświadczenia, ze Cyganie zwierząt nie lubią, nie dbają o nie i raczej je dręczą lub ich się boją niż kochają. Ten powinien znaleźć nowych właścicieli i to jak najszybciej. Teraz to tylko chcę go złapać, potem będę się martwić co z nim zrobię, bo u nas jest zimno i znowu leje. Boję się, ze się rozchoruje, potrąci go auto lub ktoś z "miłośników" zwierząt go pobije i ja bedę się zadręczać, że nic nie zrobiłam. Jakże żałuję, że nie jestem bardziej przebojowa, bogata i przede wszystkim młodsza, żeby sobie z tym wszystkim poradzić! Quote
ocelot Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 No nic kochana będziemy trzymać kciuki, pewnie masz rację, że tacy właściciele to nie właściciele. Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Tego to akurat jestem pewna!!! Quote
basia0607 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Nie podawajcie sadalinu na własna rekę. Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Oto malutki bannerek, może być? Oto kod: [ URL=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120488][ IMG]http://img518.imageshack.us/img518/9295/maluszekzc4.gif[/ IMG][/ URL] (oczywiście, bez spacji). Quote
agusiazet Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 NaamahsChild, dziękuję pięknie za banerek!!! Quote
agusiazet Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Dzisiaj rozmawiałam z kierownikiem schroniska, przyjmą go tylko trzeba go złapać. Karola, czy on zmieści się do tej klatki łapki, którą masz po łapaniu Figi? I jeśli możesz dowiedz się ile kosztowałoby je przesłanie np. Poczteksem. Jeśli, żaden mielecki weterynarz nie ma takiej klatki chyba zdecyduję się na pożyczenie klatki od Ciebie, jeśli się zgodzisz i średni pies do niej wejdzie. A biedak siedzi pod blokiem i moknie, wyglada strasznie, aż litość bierze, ale na mój widok zwiewa, moze dlatego, że szłam ze swoim psem. Ludzie, potrzebny dobry pomysł na złapanie psa!!! Quote
MagYa^^ Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 potrzebny ktos do pomocy przy lapaniu.. Agus trzymam kciuki za Was.. Ciebie, psiaka i cala sytuacje :shake: Pies do pol roku jest slodka, mala kruszynka, ktorej ludzie pozwalaja wejsc sobie nawet na glowe, spac w lozku, jesc z jednego stolu.. a pozniej kiedy pies zaczyna miec swoje potrzeby taki poknie w dupke i koniec milosci -szukaj nowego domku.. :angryy: Quote
agusiazet Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Niestety, polowanie na psiaka nieudane. Jestem przemoczona i zła, bo mimo pomocy Pani z tego bloku i jej suczki psa nie udało się zagonić do klatki. A u nas tak strasznie leje cały dzień. Może jutro się uda! Quote
MagYa^^ Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 szkoda, ze sie nie udalo.. ale trzeba myslec, ze jeszcze wszystko moze sie zdarzyc - w sensie, psiak da sie zlapac.. dobrze by bylo aby zaczął sie przekonywac do 1 osoby.. aby zaczał ufac.. Quote
Recommended Posts