Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas w schronisku nie lepiej, w sobotę przywiezione dwa psy (sąsiedzi przywieźli, gdyż ich Pan wyprowadzał sie, a psy na ulicę wyrzucił) w niedzielę do domu poszedł jeden.

Aguś będzie dobrze;)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Umówiłam się:) Kupiłam witaminy na sierść i skórę dla Agusia i kabanoski w prezencie. A Agusiowi dokupię jeszcze kiełbaskę. Tylko na jutro znowu deszcz u nas zapowiadają, ale trudno, jeśli nawet będzie padać, przecież się nie rozpuszczę!

Posted

I biedaka zestresuję, bo nie będzie miał gdzie uciec:) Może mogłabym go potem, jak już nie będzie taki dziki wziąć na spacer, żeby się trochę oswoił z ludźmi i chodzeniem na smyczy. Jedna starsza Pani chciałaby go wziąć do siebie, ale raczej się nie nadaje, bo starsza, mało sprawna ruchowo i samotna. Mówi, że mu to obiecała, jak koczował pod blokiem i go dokarmiała, choć jak ją nagabywałam o to, to twierdziła, że nie. Może dałaby się namówić na jakąś starszą, małą suczkę:)

Posted

Ważne, że bezpieczny będzie. Stopsniowo cierpliwie, może zaufa. Trzymam kciuki, bo co innego z tej odległości moge zrobić.
Trzymaj się psiaku. Ciotka agusiazet się za ciebie weźmie i musi być dobrze.

Posted

Byłam i Aguś jest totalnie przerażony zaistniałą sytuacją. Na mój widok wbił się w kącik pomieszczenia i udawał, że go nie ma. Zostawiłam dla niego witaminy na sierść i skórę oraz smakołyki. Na razie w ogóle nie nadaje się do adopcji, jest bowiem leczony, potem trzeba by go wykastrować i dopiero szukać domku. Ale jest mądry, brudzi tylko w jednym kąciku, ładnie je i masz szansę w przyszłości być pięknym psem! Oby tylko oswoił się i polubił człowieka, a to może potrwać:(

Posted

Jest pewnie taka możliwość, ale tak wstępnie został oceniony na 3 lata, w mieście nie udałoby mu się ich przeżyć w odosobnieniu. Mógłby być faktycznie psem Cyganów, bo oni nie traktują zwierząt zbyt dobrze, ale na pewno widziałabym go wcześniej, bo chodzę ze swoim psem na spacery w pobliżu cygańskiego osiedla, a nigdy go nie widziałam. A uważnie ich obserwuję, bo wiem do czego są zdolni. Jednak mimo jego obecnego wycofania wierzę, że się mu uda i bedzie z niego super pies!!! Już ja się o to postaram:)

Posted

Zaległe zdjęcia:

Budka pod śmietnikiem:

Budka w zbliżeniu:

Prośba o nieniszczenie budki:

Aguś obszczekuje moją córkę Alę:

Aguś z przyjacielem Borysrm. Żebyście widzieli jak on się garnął do tego jamnika:

Posted

Bęzie z psiulem sporo pracy, ale to takie ważne, żema Ciebie, że Ci na nim zależy.Może to zrozumie. To dlaniego szansa. TYlko chyba nie w schronisku, w każdym razie takim dużym. Mysmy w przytulisku mieli takiego psa. Paweł go zabierał z interwencji z ulicy, został na dzień dobry użarty. Pies - nie tylko bał sie ludzi, ale był furiat - chciał zeżreć wszystkich,mnie także.
Ale Paweł się nie poddał. Nie chciał postawić na nim kreski.
No i teraz wchodzi spokojnie doniego, głaszcza. A na dodatek stróże na noc wypuszczają go z kojca - bo on ma taki osobny kojec poza terenem samego wybiegu dla psów - i on sobie biega, a rano przychodzi. Inny pies. Cierpliwość i bezpieczeństwo. To powinno zadziałać.

Posted

Witaminki mu kupiłam i takie tam smakołyki, jedzenia mu w schronisku nie zabraknie. Jak tylko będzie się nadawał i będzie miejsce pojedzie do hoteliku u Murki, więc potrzebne będą finanse, pewnie ok 300 zł na miesiąc na utrzymanie + koszty leczenia, przewozu i wszystko inne. Bardzo ważna będzie też pomoc przy ogłaszaniu pieska:) Tylko musimy poczekać, aż się zaaklimatyzyje i oswoi z nową sytuacją!!! A to pewnie troszkę potrwa!

Posted

Ok. jakiś grosik na utrzymanie wytrzasnę.
Dopóki mój Griso u Wiosny w hoteliku to niewiele, później mam nadzieję, ze więcej.
Jak mu kibicuję to do szczęśliwego finału;)

Posted

Dzięki, dziewczyny wspomagające mieleckie psiaki, i panowie, na pewno też pomogą! Żeby tylko Agusiowi udało wyjść się z tej traumy w jakiej teraz tkwi, a z resztą jakoś kupą sobie poradzimy!!!