gagata Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Psy cierpia wszędzie - to bolesna prawda, ale decyzje, kto chce i może pomóc psom u EB lepiej jest pozostawić każdemu do indywidualnegp rozstrzygniecia. Jesli ktoś bierze stamtąd psy, musi mieć świadomośc, że bedzie potrzebował i finansów na ich utrzymanie... [B][U]Pragne tylko poinformować wszystkich, że Fundacja Emir nie jest w żaden sposób zaangazowana w odbieranie psów z tego miejsca. Osoby, które to czynia proszone sa o niepowoływanie sie na nasza fundacje. [/U][/B] Dla nas jest wazne, by ratowany pies nie trafiał spod deszczu pod rynnę, nie cierpimy ratować juz raz uratowane....Nino, jesli to Ty podszywasz sie pod Emira, to lepiej uważaj....bo spytamy Cie, dokąd te psy trafiaja i czy na pewno w lepsze warunki... Quote
Zofia.Sasza Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='bastet1972']ale moi są niedaleko... a na jej nieszczęście pokazałam im już zdjęcia :diabloti:[/QUOTE] Dziewczyny - to sa grożby karalne. Na to są paragrafy! Wyhamujcie troszkę, pliz... Quote
Aska25 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja napisalam, ze to sa marzenia .... Nietsety wiem, ze za cos takiego spotkala by mnie surowa kara ... Boli jeszcze bardziej, bo kreatura jest bezkrana w tym co robi :( Quote
bastet1972 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Zofia.Sasza']Dziewczyny - to sa grożby karalne. Na to są paragrafy! Wyhamujcie troszkę, pliz...[/QUOTE] To nie jest groźba karalna powiedziałam, że są niedaleko, i że pokazałam im zdjęcia...obrzucą ją śnieżkami bo zima jest nie... Groźba karalna jest wtedu groźbą karalną, jeśli istnieje uzasadnona obawa, że takowa zostanie spełniona. Dostawałam kilkadziesiąt smsów z wyraźnym tekstem "zabiję cię" itd, 2 razy byłam na policji i za każdym razem prokurator umarzał dochodzenie. Stad wiem, że zbyt wiele nie moga w tym kierunku zrobić....Polskie kochane prawo. Że też nie ma na tą gnidę jakiegoś sposobu... Quote
Kar0la Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Czy wiadomo coś więcej o tej suni ze szczeniakami i tym jamniku? [IMG]http://lh3.ggpht.com/_RW8WZFzEyhY/S1toiVMyiMI/AAAAAAAAFTU/QDmWcwaiMbQ/s512/DSC04660.JPG[/IMG] [IMG]http://lh6.ggpht.com/_RW8WZFzEyhY/S1toYxOjJDI/AAAAAAAAFRM/z-r4WYKJWmQ/s512/DSC04603.JPG[/IMG] Quote
Neris Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Była próba wykupienia tej jamnisi, niestety nieudana Quote
Kar0la Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Neris']Była próba wykupienia tej jamnisi, niestety nieudana[/QUOTE] Kurcze taka śliczna sunia szybko by znalazła domek. Ta sunia ze szczeniakami wygląda jak kopia kieleckiej Sarenki. Quote
Isadora7 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Mam informacje, ze jamnisia jest już w domu stałym. Quote
gagata Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Suk na łańcuchach ze szczeniakami to tam było wiecej... Quote
Kar0la Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='gagata']Suk na łańcuchach ze szczeniakami to tam było wiecej...[/QUOTE] Tak widziałam, ale mnie chodziło konkretnie o tą rudą z białymi znaczeniami. Dobrze, że chociaż jamnisia bezpieczna. Matko ile tam tego nieszczęścia. Myślałam, że ten wątek już dawno niekatualny. Quote
Ewa i flatki Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Ten watek będzie aktualny dopóki jej nie posadzą do kryminału - o ile tak się kiedyś stanie ... Quote
UBOCZE Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Ewa i flatki']Ten watek będzie aktualny dopóki jej nie posadzą do kryminału - o ile tak się kiedyś stanie ...[/QUOTE] Myślę, że nawet dłużej, bo ta Pani ma najwyraźniej skłonność do recydywy........ Quote
gameta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='UBOCZE']Myślę, że nawet dłużej, bo ta Pani ma najwyraźniej skłonność do recydywy........[/QUOTE] oj, bo zaraz przyjdzie E-S i Ci "recydywę" przetłumaczy ;) A tak na poważnie - w cuda wierzycie? Skoro smalec z psów można legalnie robić to myślicie, że ją posadzą? Ja przestałam się łudzić ... Quote
UBOCZE Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Nie wierzę w takie cuda, ale pomarzyć zawsze można... Ech.... Quote
kahoona Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 a ja się łudzę, co więcej, nawet jestem prawie pewna, że kara będzie - EMIR jest oskarżycielem posiłkowym w toczącej się sprawie i w mojej ocenie jej sytuacja procesowa jest bardzo niekorzystna Quote
gameta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='kahoona']a ja się łudzę, co więcej, nawet jestem prawie pewna, że kara będzie - EMIR jest oskarżycielem posiłkowym w toczącej się sprawie i w mojej ocenie jej sytuacja procesowa jest bardzo niekorzystna[/QUOTE] Kara tak (tylko jak współmierna do winy?) odsiadka według mnie nie ... Quote
Ada-jeje Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 A po coz miala by dostac odsiadke, :shake: i jeszcze na nasz koszt zryc jej dawac, :angryy: malo to jest roboty u Emir, pod jej kuratela. Jestem przekonana ze Emir dobrze by wagarbowala skore E.B poprzez prace przy psach.:mad::mad::mad: Quote
Kinia1984 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 przepraszam za off ale kolejny pseudoschron w stylu Wiesławy... [url]http://www.dogomania.pl/threads/179244-ZdAE-A-yAE-na-czas-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie-Ponad-100psA-w-czeka[/url] Quote
E-S Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='kahoona']a ja się łudzę, co więcej, nawet jestem prawie pewna, że kara będzie - EMIR jest oskarżycielem posiłkowym w toczącej się sprawie i w mojej ocenie jej sytuacja procesowa jest bardzo niekorzystna[/QUOTE] Tylko same wiecie, że jeśli dotychczas była niekarana to 1 kara zazwyczaj jest w zawieszeniu. Natomiast jak ja czytam, w branżowych takich różnych, że utrzymanie 1 więźnia to koszt 2500 zł miesięcznie z naszych podatków, to mnie szlag jasny trafia i życzę nam (nie jej), wobec tego, żeby nie siedziała i żeby Skarb Państwa nie szukał w naszych kieszeniach kasy na kolejnego więźnia. Środki karne i okres próby wystarczą i dla psów będzie lepiej, jak nam w kieszeniach więcej zostanie i jeszcze od niej Sąd zasadzi co nieco na zwierzaki. Emir, nie wnoście o bezwzględną (tylko proszę to co powyżej napisałam przeczytać ze zrozumieniem i nie atakować mnie za ubzduraną "obronę"). Odpowiedzieć i ponieść karę za Krężel powinna, bez dwóch zdań, widziałam tylko zdjęcia i filmy - ale w zupełności mi to wystarczy do wyrobienia sobie zdania na temat zapewnionej tym zwierzętom "opieki". Ale niech to będzie taka kara, żeby nie tyle głupio dokopać i niczego oprócz satysfakcji zemsty nie mieć - ale taka, żeby dawała kosztem sprawcy zadośćuczynienie potrzebującym. Finansowe kary też bardzo bolą, płaciłyście pewnie kiedyś mandat, to powinnyście wiedzieć. Ewa Quote
gagata Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='E-S']T Odpowiedzieć i ponieść karę za Krężel powinna, bez dwóch zdań, widziałam tylko zdjęcia i filmy - ale w zupełności mi to wystarczy do wyrobienia sobie zdania na temat zapewnionej tym zwierzętom "opieki". Ale niech to będzie taka kara, żeby nie tyle głupio dokopać i niczego oprócz satysfakcji zemsty nie mieć - ale taka, żeby dawała kosztem sprawcy zadośćuczynienie potrzebującym. Finansowe kary też bardzo bolą, płaciłyście pewnie kiedyś mandat, to powinnyście wiedzieć. Ewa[/QUOTE]Niech sie tak stanie.................. Quote
Ada-jeje Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Zawsze bylam i jestem za kara w postaci nawiazki dla fundacji, mozliwosc odpracowania na rzecz zwierzat lub robot publicznych, podanie wyroku do publicznej wiadomosci. Oczywiscie o tym decyduje sad. Quote
zula131 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Przede wszystkim powinno jej się zabronić jakiejkolwiek styczności ze zwierzętami :angryy:. [COLOR=SandyBrown][SIZE=1]Ale to pewnie nierealne...[/SIZE][/COLOR] Quote
Aska25 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Powinna miec zakaz zblizania sie na 100 metrow do zwierzat .... A ona to dobrze wyglada na zdjeciach ostatnich, sama zre, a psom nie daje .... normalnie nienawidze tej kreatury .... Quote
Borówka16 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Weszłam w ten temat przez przypadek,z tego co wyczytałam ta baba jest okropna ,powinna dożywocie dostać:angryy:.I w takich przypadkach żałuję ,że w Polsce nie ma kary śmierci ,dałabym jej !!!:mad::angryy: Wkurza mnie jeszcze fakt ,że jakby tak się działo w np. domu dziecka to na każdym kanale w telewizji by o tym mówili,a jak zwierzęta to zrobią jeden program i mają w dupie !!!:angryy: Oby ona się na 1000 km od zwierząt trzymała !!!:mad: [URL="http://tiny.pl/hm5qv"][U][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/7259/widmo4.png[/IMG][/U][/URL] Quote
kahoona Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [CENTER][B][SIZE=4][COLOR=red]Jutro na 100% emisja reportażu o mordowniach Wiesławy Ewy B. Magazyn Ekspresu Reporterów, TVP2 godz. 21.45 Powiadomcie kogo się da. [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] Quote
Recommended Posts