aganela Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Pozwoliłam sobie na opiś osobowości suni:Moze komuś będzie przydatny(podobny wysłałam do agusiazet) stosunek do ludzi łagodna łasi sie,jak ja wypuscilam dzis rano po calej nocy to zaczepiała mnie i próbowła na mnie skakac,piszczała, stosunek do obcych-narazie łagodny ,ale wiadomo pies po pewnym czasie przyzwyczaja sie do swojego miejsca i moze inaczej juz reagować na obcych, ale pamietajmy ze to ON(moja siostre widziala pierwszy raz wiec mozna uznacc chyba:smile:,troche niesforna,bo na powitanie skaka na człowieka, do dzieci jest tez łagodna,tylko trzeba uwazac na male bo moze i wieksze tez-kawał z niej psa,skoczyc i je przewrocic ciezarem, i moze liznąć prosto w twarz, stosunek do psów:hm do mojej suki najpierw sie łasiła ,merdała ale gdy tamta zaczeła warczeć i ją gryźć, zaczeła sie wciągac ale to trrwało oklo 30sek.potem je rozdzieliłam,wiec trzeba być ostrożnym. Stosunek do kotów: tu moze być problem bo moje podwórkowe brdzo goni,ze spylają gdzie pieprz rośnie;( Stosunek do królikówod żadnym pozorem nie moz mieszkac z żadnymi królikami ,bo próbuje je zagryżC!!wiec podejrzewam ze z innymi gryzoniami,świnki morskie ,etc. moze byc podobnie Stosunek do papuzek i innych małych ptaków;tego nie wiem, ale trzeba uważać ,bo jesli bedzie to samo co z królikami!? Stosunek do Kur: ok.:p jest to dla niej obojętne, nie goni,nie zwraca uwagi Quote
nika28 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Naprawdę jest prześliczna :loveu: :loveu: :loveu: Quote
aganela Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Agusiazet czy moge wiedzieć czy już zrobiłas jej ogłoszenia na alllegro i innych??Z góry dziękuje:*:lol: Quote
agusiazet Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Angelo, przepraszam, ale padła mi myszka i dopiero teraz pożyczyłam, i robię Allegro i dzisiaj więcej nie zdążę:( Jutro dołożę resztę. Link do Allegro wkleję za chwilę. Quote
aganela Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 I tak dziekuję,ale starajmy sie o dom dla niej -jak najszybciej,Dziewczyny u mnie moze zostać tylko do konca tego tygodnia ,EKSTREMALNIE(JESLI NIE BEDZIE INNEGO WYJSCIA) jeszczy nastepny tydzien(pierwszy tydzien szkoly-wiec bedzie troche mniej nauki).Jezeli chodzi o gmine:rozmawiałam dzis z moją ciotką ,która pracuje w urzedzie gminy i pytałam sie czy jest ktos od bezdomnych zwierząt i co znimie robią,Usłyszałm, ze nie ma nikogo kto by sie zajmował bezdomnymi zwiezrzętami i ze nie maja podpisanej umowy z żadnym schroniskiem(prawdopodobnie) i ze nie robia nic z bezdomnymi zwierzetami bo (niby-moj poglad jest troche inny ze pakuja najwiecej kasy w wies gminną-Raniżów) nie maja na to pieniędzy!!:-(:angryy:I jeszcze zaczeła ze gmina nie ma kasy na pomoc dzieciom i potrzebującym rodzinom,a co dopiero zwierzętom!!:angryy: Wiec jesli nie pomoże jakas dobra duszyczka:placz: to schronisko w mielcu nie wiem czy sie zgodzi-bo to dla nich tez kolejne obciązenie:shake: Więc sytuacja jest pilna!!:placz: Quote
agusiazet Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Link do Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=427873408 Czy jesteś w stanie sprawdzić, czy suczka zachowuje czystość w domu, czy umie chodzić na smyczy i wziąć ją do weta? A dowóz zaoferujesz? Quote
aganela Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Sunieczka umie chodzic na smyczy,ale napoczątku troszke ciagnie,ale potem gdy ganiłam ja gdy ciągnela i chwaliłam za dobre zachowanie szła b.dobrze, oczywiscie dalej musialam ją chwalic:) Jeśli chodzi o zachowanie czystosci to jutro sprawdze dokładnie,ale nie widziałam zeby gdzies ,,narobila"wiec raczej ok. nie przygłądłam sie bardzo dokładnie. Jesli chodzi o dowóż to ja nie ma prawa jazdy ale przy blizszej trasie(wojewodztwo podkarpackie/ do okolo 50 km) moze uda sie namówic mame:)- wiec to moze uda mi sie skombinowac. Z wetem zobaczymy jutro musze niestety jechac do Rzeszowa(wiec okolo pól dnia , do wczesnego popołudnia-stracone) Quote
*Gajowa* Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Sunia przepiękna ! Szkoda, że goni koty ... Quote
aganela Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Potrzebny transport do Mielca:jakies 20- 30 km w jedną strone dla suńki!:placz::placz:Gdyby mozna tylko bylo dzis:placz::placz::-( Quote
aganela Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Bardzo prosimy o transport:placz::-(:placz: Quote
beka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 dopisz w tytule że transport pilnie potrzebny. Ona jest śliczna Quote
aganela Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Agusizet niestety ale chyba nie bedzie wyjscia:shake: gonia rozmawiala z kierownikiem-mogli by ja przyjac, nie kontaktowałam sie z nia dzis wiec jeszcze musi mi podac szczegolowe info moze jeszcze ten najblizszy tydzien bedzie byc u mnie ,ale dla mnie najwazniejszcze jest ze narazie ma jakoś dalej zapewniona sytuacje!I mniejwięcej narazie wiadomo co z nia dalej bedzie:roll: Quote
mimoza Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Rany, nie oddawaj jej do schroniska, bo takie miejsca potrafia zniszczyc psa na zawsze (wiem, ze nie masz wyjscia, tak tylko sie zale). Ja mam 2 psy (psa i suke), ale tymczasowo, jesli nie ma innego wyjscia, moge ja wziac. Mam spore mieszkanie, ale dozywotnie zostac nie bedzie mogla, wiec dalej trzeba byloby jej szukac domu. Tylko z Rzeszowa do Warszawy jest kawal drogi, a ja jestem niedzielnym kierowca i nie ma mowy o pojechaniu w trase... Quote
aganela Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Dziewczyny odnalazła sie włascicielka suczki, dzis spróbuje z nią porozmawiać, Agusiazet czy mogła bys zakonczyc licytacje, bo jesli odnajdzie sie dobra włascicielka to nie ma sensu,jesli suka by nie poszla do włascicielki to i tak pomoc zaoferowała mimoza:loveu:, a z allegro dzwonił dzis pan z biłgoraju z zapytaniem o suczke,wiec zaoferowłam mu mieleckie schronisko i dogo:p, wiec co by sie dzialo zanim aukcja by się zakończyła:cool3:.Prosze czy mogła byś to uczynić??;) Quote
agusiazet Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Nie zakończę aukcji, bo szkoda 15 zł, poszukam podobnej suczki ze schroniska w Mielcu i podmienię. Dobrze, że odnaleźli się właściciele, ale jacy oni są? Quote
aganela Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Agusiazet przepraszam sunia dalej do wziecia bylam dzis u tej pani to jednak nie jej piesek!!:crazyeye:czy mozliwe zeby aukcja została dzwonildzis juz jeden pan za nią ale wtedy jeszcze nie rozmawiałam z panią!!więc zobaczymy moze jakis dobry domek nam allegro odnajdzie:cool3: Przepraszam wiem okropna jestem:evil_lol: Quote
Recommended Posts