Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pozwoliłam sobie na opiś osobowości suni:Moze komuś będzie przydatny(podobny wysłałam do agusiazet)
stosunek do ludzi łagodna łasi sie,jak ja wypuscilam dzis rano po calej nocy to zaczepiała mnie i próbowła na mnie skakac,piszczała, stosunek do obcych-narazie łagodny ,ale wiadomo pies po pewnym czasie przyzwyczaja sie do swojego miejsca i moze inaczej juz reagować na obcych, ale pamietajmy ze to ON(moja siostre widziala pierwszy raz wiec mozna uznacc chyba:smile:,troche niesforna,bo na powitanie skaka na człowieka,
do dzieci jest tez łagodna,tylko trzeba uwazac na male bo moze i wieksze tez-kawał z niej psa,skoczyc i je przewrocic ciezarem, i moze liznąć prosto w twarz,
stosunek do psów:hm do mojej suki najpierw sie łasiła ,merdała ale gdy tamta zaczeła warczeć i ją gryźć, zaczeła sie wciągac ale to trrwało oklo 30sek.potem je rozdzieliłam,wiec trzeba być ostrożnym.
Stosunek do kotów: tu moze być problem bo moje podwórkowe brdzo goni,ze spylają gdzie pieprz rośnie;(
Stosunek do królikówod żadnym pozorem nie moz mieszkac z żadnymi królikami ,bo próbuje je zagryżC!!wiec podejrzewam ze z innymi gryzoniami,świnki morskie ,etc. moze byc podobnie
Stosunek do papuzek i innych małych ptaków;tego nie wiem, ale trzeba uważać ,bo jesli bedzie to samo co z królikami!?
Stosunek do Kur: ok.:p jest to dla niej obojętne, nie goni,nie zwraca uwagi

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I tak dziekuję,ale starajmy sie o dom dla niej -jak najszybciej,Dziewczyny u mnie moze zostać tylko do konca tego tygodnia ,EKSTREMALNIE(JESLI NIE BEDZIE INNEGO WYJSCIA) jeszczy nastepny tydzien(pierwszy tydzien szkoly-wiec bedzie troche mniej nauki).Jezeli chodzi o gmine:rozmawiałam dzis z moją ciotką ,która pracuje w urzedzie gminy i pytałam sie czy jest ktos od bezdomnych zwierząt i co znimie robią,Usłyszałm, ze nie ma nikogo kto by sie zajmował bezdomnymi zwiezrzętami i ze nie maja podpisanej umowy z żadnym schroniskiem(prawdopodobnie) i ze nie robia nic z bezdomnymi zwierzetami bo (niby-moj poglad jest troche inny ze pakuja najwiecej kasy w wies gminną-Raniżów) nie maja na to pieniędzy!!:-(:angryy:I jeszcze zaczeła ze gmina nie ma kasy na pomoc dzieciom i potrzebującym rodzinom,a co dopiero zwierzętom!!:angryy:
Wiec jesli nie pomoże jakas dobra duszyczka:placz: to schronisko w mielcu nie wiem czy sie zgodzi-bo to dla nich tez kolejne obciązenie:shake:
Więc sytuacja jest pilna!!:placz:

Posted

Sunieczka umie chodzic na smyczy,ale napoczątku troszke ciagnie,ale potem gdy ganiłam ja gdy ciągnela i chwaliłam za dobre zachowanie szła b.dobrze, oczywiscie dalej musialam ją chwalic:)
Jeśli chodzi o zachowanie czystosci to jutro sprawdze dokładnie,ale nie widziałam zeby gdzies ,,narobila"wiec raczej ok. nie przygłądłam sie bardzo dokładnie.
Jesli chodzi o dowóż to ja nie ma prawa jazdy ale przy blizszej trasie(wojewodztwo podkarpackie/ do okolo 50 km) moze uda sie namówic mame:)- wiec to moze uda mi sie skombinowac.
Z wetem zobaczymy jutro musze niestety jechac do Rzeszowa(wiec okolo pól dnia , do wczesnego popołudnia-stracone)

Posted

Agusizet niestety ale chyba nie bedzie wyjscia:shake: gonia rozmawiala z kierownikiem-mogli by ja przyjac, nie kontaktowałam sie z nia dzis wiec jeszcze musi mi podac szczegolowe info moze jeszcze ten najblizszy tydzien bedzie byc u mnie ,ale dla mnie najwazniejszcze jest ze narazie ma jakoś dalej zapewniona sytuacje!I mniejwięcej narazie wiadomo co z nia dalej bedzie:roll:

Posted

Rany, nie oddawaj jej do schroniska, bo takie miejsca potrafia zniszczyc psa na zawsze (wiem, ze nie masz wyjscia, tak tylko sie zale). Ja mam 2 psy (psa i suke), ale tymczasowo, jesli nie ma innego wyjscia, moge ja wziac. Mam spore mieszkanie, ale dozywotnie zostac nie bedzie mogla, wiec dalej trzeba byloby jej szukac domu. Tylko z Rzeszowa do Warszawy jest kawal drogi, a ja jestem niedzielnym kierowca i nie ma mowy o pojechaniu w trase...

Posted

Dziewczyny odnalazła sie włascicielka suczki, dzis spróbuje z nią porozmawiać,
Agusiazet czy mogła bys zakonczyc licytacje, bo jesli odnajdzie sie dobra włascicielka to nie ma sensu,jesli suka by nie poszla do włascicielki to i tak pomoc zaoferowała mimoza:loveu:, a z allegro dzwonił dzis pan z biłgoraju z zapytaniem o suczke,wiec zaoferowłam mu mieleckie schronisko i dogo:p, wiec co by sie dzialo zanim aukcja by się zakończyła:cool3:.Prosze czy mogła byś to uczynić??;)

Posted

Agusiazet przepraszam sunia dalej do wziecia bylam dzis u tej pani to jednak nie jej piesek!!:crazyeye:czy mozliwe zeby aukcja została dzwonildzis juz jeden pan za nią ale wtedy jeszcze nie rozmawiałam z panią!!więc zobaczymy moze jakis dobry domek nam allegro odnajdzie:cool3:
Przepraszam wiem okropna jestem:evil_lol: