Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WOW! świetna wiadomość! :cool3: Oby jej dobrze było w nowym domku =)

[quote name='Darianna']To świetnie! Gratuluję!

Tylko w domu za spokojnie teraz nie będzie? :diabloti:[/quote]

Pewnie bonsai juz w tajemnicy szykuje mieszkanie na przyjecie nowego psa :razz::razz:

OOT: dzieki dogomanii dowiedziałam się, że tak naprawdę jest 7:55, kiedy moje wszystkie zegarki pokazują 7:38 :diabloti::diabloti:

Posted

Niestety muszę was zawieść - nie szykuję mieszkania na 2 psiaka... najprawdopodobniej przed przeprowadzką nie będę już żadnego brała, a po przeprowadzce mogę na razie nie mieć czasu na wyciągnie psów z problemów :roll:

Najbardziej mnie cieszy to, że Bianeczka trafiła do naprawdę cierpliwego domku, gdzie wszystkich zachwyciła swoim zachowaniem [np. pana ojca tym, że potrafi sie przytulić i całkowicie odpłynąć :loveu:, a całą resztą swoją delikatnością - bo Bianka to DAMA :eviltong:]... Na 8-osobową rodzinę [bo liczę też TZ Ewy :evil_lol:] tylko jedna osoba jest za energiczna do Bianki - 9-letnia dziewczynka... na szczęście wszyscy pozostali ją stopują ;)

Posted

Ciesże się, że tak suni się udało!!

A z drugiej strony - szkoda, że nie bedziesz juz miała czasu na psiaki tymczasowe. Ale może się jeszcze cos odmieni...?

pzdr.

Posted

[B]Asiaczek[/B] grunt, ze 4 psiakom pomogłam... niby kropla w morzu potrzeb, ale zawsze to 4 niechciane zwierzaki, które teraz grzeją tyłeczki w ciepłych domkach :multi:...
A czy będę miała czas czy nie... to się jeszcze zobaczy ;). Zwłaszcza, ze mam problem z kredytami - jeśli nie uda nam się żadnego dostać to jeszcze parę lat poczekam :placz:. Takie radosne informacje dzisiaj rano dostałam :placz:

Posted

[quote name='bonsai_88']...
A czy będę miała czas czy nie... to się jeszcze zobaczy ;). Zwłaszcza, ze mam problem z kredytami - jeśli nie uda nam się żadnego dostać to jeszcze parę lat poczekam :placz:. Takie radosne informacje dzisiaj rano dostałam :placz:[/quote]

...szlag z tymi bankami:angryy::angryy::angryy:

A.

Posted

Przyszłam pomachać łapką :) [IMG]http://www.gifownia.info/libs/3rdparty/phpThumb/images/Postacie/Częsci%20ciała/machająca_dłoń.gif[/IMG]

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Asiaczek[/B] grunt, ze 4 psiakom pomogłam... niby kropla w morzu potrzeb, ale zawsze to 4 niechciane zwierzaki, które teraz grzeją tyłeczki w ciepłych domkach :multi:...
A czy będę miała czas czy nie... to się jeszcze zobaczy ;). Zwłaszcza, ze mam problem z kredytami - jeśli nie uda nam się żadnego dostać to jeszcze parę lat poczekam :placz:. Takie radosne informacje dzisiaj rano dostałam :placz:[/quote]
Fakt.
Cztery uratowane psie istnienia!:lol:

Pzdr.

Posted

Tak, a jedno z tych psich istnień właśnie mi choruje :placz:

Birmulka biedna się rozchorowała... miała bardzo silną biegunkę i wymioty [już nie ma - pusty brzuszek]. Odwodniła się w tempie rekordowym [jak na moje kaprawe oko już koło 8-9 rano nadawała się na kroplówkę, a zaczęło się ok. 2 w nocy :roll:], wymiotowała nawet po małej łyżeczce wody :shake:. Na szczęście ok. 13.00 żołądek jej się uspokoił i mogłam zacząć podawać jej wodę [najpierw tylko zwilżając pysk mokrą szmatką, a po jakimś czasie nawet dając niewielkie ilości do picie] - powstrzymało to dalsze odwodnienie, ale bez kroplówki i tak się nie obyło :roll:. Teraz lezy sobie zdechła dziewczynka w domu i nawet nie ma siły rozrabiać... mam nadzieję, że od jutra bedzie się już czuła lepiej.
Za to obiecałam sobie, że na razie kończymy z BARFem - młoda najprawdopodobniej zatruła się nieświeżym mięsem prosto ze sklepu :angryy:. Niestety do pierwszego będziemy musiały wtrztmać, bo 200 zł na karmę przed końcem miesiąca nie wytrzasnę :placz:.

A z wselszych wiadomości - dzwoniłam do Bianeczki... już zaczęła się sama tulić do Ewy i Mariusza :multi:, do reszty rodziny jeszcze się nie przekonała :roll:

Posted

[SIZE=3][FONT=Georgia][B]19. maja (wtorek) w katowickim Parku Kościuszki zaginęła 6. miesięczna suczka - Misza.
Jest bardzo przyjacielska. Na zdjęciu widać jak wygląda, dodam jednak, że jedno oko ma niebieskie, drugie brązowe.
[/B][/FONT][/SIZE]

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images6.fotosik.pl/472/b73755658a98e969.jpg[/IMG][/URL]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f96/katowice-zaginela-6-miesieczna-sunia-138104/#post12324828[/url]

Posted

[quote name='bonsai_88']Tak, a jedno z tych psich istnień właśnie mi choruje :placz:

Birmulka biedna się rozchorowała... miała bardzo silną biegunkę i wymioty [już nie ma - pusty brzuszek]. Odwodniła się w tempie rekordowym [jak na moje kaprawe oko już koło 8-9 rano nadawała się na kroplówkę, a zaczęło się ok. 2 w nocy :roll:], wymiotowała nawet po małej łyżeczce wody :shake:. Na szczęście ok. 13.00 żołądek jej się uspokoił i mogłam zacząć podawać jej wodę [najpierw tylko zwilżając pysk mokrą szmatką, a po jakimś czasie nawet dając niewielkie ilości do picie] - powstrzymało to dalsze odwodnienie, ale bez kroplówki i tak się nie obyło :roll:. Teraz lezy sobie zdechła dziewczynka w domu i nawet nie ma siły rozrabiać... mam nadzieję, że od jutra bedzie się już czuła lepiej.
Za to obiecałam sobie, że na razie kończymy z BARFem - młoda najprawdopodobniej zatruła się nieświeżym mięsem prosto ze sklepu :angryy:. Niestety do pierwszego będziemy musiały wtrztmać, bo 200 zł na karmę przed końcem miesiąca nie wytrzasnę :placz:.

A z wselszych wiadomości - dzwoniłam do Bianeczki... już zaczęła się sama tulić do Ewy i Mariusza :multi:, do reszty rodziny jeszcze się nie przekonała :roll:[/quote]

Biedna Birma, wygłaszcz ją od nas....

A.

Posted

Młoda ma się już lepiej, nawet zaczyna pokazywać [typowe dla niej] rogi :cool3::multi:...
A ja, żeby mi się nie nudziło, właśnie wypowiedziałam wojnę mszycom [to JA będę jeść moje nasturcje, a nie one :mad:] i robię za eksperta w sprawach psiogryzowych :diabloti:. Akurat w tym jednym doświadczenie mam :evil_lol:...

Posted

[quote name='bonsai_88']Młoda ma się już lepiej, nawet zaczyna pokazywać [typowe dla niej] rogi :cool3::multi:...
A ja, żeby mi się nie nudziło, właśnie wypowiedziałam wojnę mszycom [to JA będę jeść moje nasturcje, a nie one :mad:] i robię za eksperta w sprawach psiogryzowych :diabloti:. Akurat w tym jednym doświadczenie mam :evil_lol:...[/quote]

To dobrze, że ma się lepiej:lol:

Powodzenia w walce z mszycami.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A.

Posted

[B]Birma[/B] już skacze i szaleje... co prawda jest diabelsko głodna, ale do jutra musi wytrzymać... za to może normalnie pić wodę.
Teraz mi się zaczęło - wymiotuję i mam biegunkę :placz:

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Birma[/B] już skacze i szaleje... co prawda jest diabelsko głodna, ale do jutra musi wytrzymać... za to może normalnie pić wodę.
Teraz mi się zaczęło - wymiotuję i mam biegunkę :placz:[/quote]

To dobrze, że Birma szaleje, ale co z Tobą:-o, zatrucie, czy grypa....?

A.

Posted

Co ze mną? Ano przypuszczalnie lecząc kochanego pieseczka sama się od niej zaraziłam :diabloti:.. chociaż przyznam, że rzadko spotyka się choroby odzwierzęce :roll:

Posted

[quote name='bonsai_88']Co ze mną? Ano przypuszczalnie lecząc kochanego pieseczka sama się od niej zaraziłam :diabloti:.. chociaż przyznam, że rzadko spotyka się choroby odzwierzęce :roll:[/quote]

...no właśnie, biedna jesteś, wspólczuję

A.

Posted

[quote name='bonsai_88']Co ze mną? Ano przypuszczalnie lecząc kochanego pieseczka sama się od niej zaraziłam :diabloti:.. chociaż przyznam, że rzadko spotyka się choroby odzwierzęce :roll:[/quote]
Razem na barfffie jesteście?? :razz:

A jak Ci bez Bianci?? Odpoczywasz, tęsknisz??

Posted

Jej. Wygląda na to, że wszyscy teraz choruja :-( Kuruj sie, bonsai, nie wyzeraj piesku jedzonka (:razz:) i wyzdrowiej szybko, coby piesek mial z kim na spacerki chodzicc ;>

Posted

Proszę się ze mnie nie nabijać :placz:...

Dzisiaj w nocy doszłam do wniosku, że KOCHAM mój kibelek :loveu::evil_lol:.

Bez Bianki mi dobrze, mogę trochę odpocząć od dwóch wariatek... zwłaszcza, że jakby Bianeczka tutaj była, to na 90% też by się zaraziła i miałabym duuużo więcej zabawy :roll:. Pomijam już fakt, że mała by się męczyła :shake: