Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaga zabieg zniosła lepiej niż Birma... co prawda jest obolała i nie chce sie za bardzo ruszać, ale doskonale wie GDZIE jest, co się z nią dzieje, a do mnie stała się o niebo bardziej miziasta :loveu:. Birma po zabiegu lepiej znosiła ból [jakie ból? to mnie coś boli :crazyeye:], ale była kompletnie oszołomiona, nie wiedziałą co się z nią dzieje, cały czas chciała być obok, mnie, bo tytlko wtedy sie pewnie czuła [przez co musiała w czerwcu spać z młodą w kojcu :evil_lol:]
Swoją droga wczoraj tak bardzo zajmowałam się Jagą, że Birma jest zazdrosna... objawiło się to mn. rzuceniem mi na szyję tak tylko wstałam :lol:. Przez 15 minut sie ze mną witała z samego rana... pół godziny temu.. :evil_lol:

[B]Orpha[/B] z panem popisałam trochę, na rzie stanęło na tym, że jak sie dowiemy czegoś nowego [np. nowe szczeniaki, adres itp.] to mam mu dać znać... jednak sama Jaga i 2 mioty [husky z listopada i amstafki z wakacji] to troche mało :roll:. Im więcej dowodów bedziemy milei tym łatwiej bedzie zabrać pozostałę psy :razz:.

Posted

[quote name='bonsai_88']Jaga zabieg zniosła lepiej niż Birma... co prawda jest obolała i nie chce sie za bardzo ruszać, ale doskonale wie GDZIE jest, co się z nią dzieje, a do mnie stała się o niebo bardziej miziasta :loveu:. Birma po zabiegu lepiej znosiła ból [jakie ból? to mnie coś boli :crazyeye:], ale była kompletnie oszołomiona, nie wiedziałą co się z nią dzieje, cały czas chciała być obok, mnie, bo tytlko wtedy sie pewnie czuła [przez co musiała w czerwcu spać z młodą w kojcu :evil_lol:]
Swoją droga wczoraj tak bardzo zajmowałam się Jagą, że Birma jest zazdrosna... objawiło się to mn. rzuceniem mi na szyję tak tylko wstałam :lol:. Przez 15 minut sie ze mną witała z samego rana... pół godziny temu.. :evil_lol:

[B]Orpha[/B] z panem popisałam trochę, na rzie stanęło na tym, że jak sie dowiemy czegoś nowego [np. nowe szczeniaki, adres itp.] to mam mu dać znać... jednak sama Jaga i 2 mioty [husky z listopada i amstafki z wakacji] to troche mało :roll:. Im więcej dowodów bedziemy milei tym łatwiej bedzie zabrać pozostałę psy :razz:.[/quote]
no to trzeba w necie sledzic co sie dzieje , telefony mamy wiec nie bedzie trudno

Posted

[B]Aina[/B] na szczęście ci umknęło :eviltong:... bo akurat jeśli chodzi o pana to prawie cała rozmowa z Orphą odbyła się na PW i jakby inni o tym wiedzieli to zastanawiałabym się komu się włamali na konto :lol:.
Chodzi o poprzednią właścicielkę Jagi - 17-letnią dziewczynę, Martę... Orpha odkryła, że Martusia na wakacje miała szczeniaki amstaffów, na pewno hoduje też husky [szczeniaki były w listopadzie], pekiny i chyba szitsu :razz:... no i w listopadzie miała też szczeniaka bostona, ale og "oddała" [coś mi sie nie chce wierzyć, żeby ktoś oddał rodowodową sukę :roll:]... Całość została zgłoszona pewnemu bardzo miłemu panu, który zajmuje sie pseudohodowlami.

Posted

[B]Aina[/B] na szczęście ci umknęło :eviltong:... bo akurat jeśli chodzi o pana to prawie cała rozmowa z Orphą odbyła się na PW i jakby inni o tym wiedzieli to zastanawiałabym się komu się włamali na konto :lol:.

[B]A ja juz myslałam ze cos przoeczylam na watku Birmy.[/B]

Chodzi o poprzednią właścicielkę Jagi - 17-letnią dziewczynę, Martę... Orpha odkryła, że Martusia na wakacje miała szczeniaki amstaffów, na pewno hoduje też husky [szczeniaki były w listopadzie], pekiny i chyba szitsu :razz:... no i w listopadzie miała też szczeniaka bostona, ale og "oddała" [coś mi sie nie chce wierzyć, żeby ktoś oddał rodowodową sukę :roll:]...

[B]O matko, 17- letnia dziewczyna? Co sie z tym swiatem dzieje. Mi tez sie w to nie chce wierzyc, niestety... [/B]

[B]A tak w ogole to sie ciesze, ze Jaga sie czuje dobrze.[/B]

Posted

Moja mama właśnie się o Jadze dowiedziała :evil_lol:... najpierw zebrałam opr, że wszystkie psy z okolicy do domu ściągam [odpowiedziałam, że nie prawda, tylko niektóre :evil_lol:], później były zachwyty nad biedną, śliczną, kochaną Jagunia :lol:

Posted

Jagunia ślicznie dała sobie wyciągnąć wenflon i ściągnąć 2 szwy [był nimi przyszyty opatrunek]. Co prawda mogłam jechać do weterynarza to zrobić, ale tyle rzeczy już robiłam przy psach [głównie moich], że to też mi wyszło :p. W sumie tylko ściągnięcie opatrunku było nowym przeżyciem [z Birmą musiałam jechać do weta na ściągnięcie - opatrunek jej się przykleił, bo trochę ranka sączyła, a ja bałam się cokolwiek mocniej zrobić]. Swoją drogą to Jaga ma maluteńką rankę - tylko 4 szwy. Pamiętam, że Birma miała paręnaście szwów [12 albo 13]... już wiem, czemu mnie wtedy weterynarz tak przepraszał, za "taką dużą ranę" :lol:... tylko Birma miała przy okazji przepuklinę usuwaną, więc nie mogła mieć mniejszej rany :razz:

Posted

[quote name='bonsai_88']Angel na szczęście już z górki :multi:...

Pochwalę się wam jeszcze - Jaga zaczęła już jeść :cool3:. Bo wczoraj nie chciała [dałam jej troszkę wieczorem], dzisiaj rano nie chciała... w sumie ponad 48 godzin nic nie jadła :mad:...
A, na dzień przed wyjazdem weterynarz kazał mi koniecznie przyjść pokazać Jagę [między innymi dlatego, że Jaga będzie ze szwami jechać]. Jeśli coś mu się nie podoba, to uprzedzam uczciwie, że żadna siła mnie do jazdy nie zmusi :razz:. Swojego weterynarza znam i wiem, że dla niego najważniejsze jest dobro zwierzaka ;)[/quote]

dla haszczaka nie jesc 2 dni to nic takiego , one sa energooszczedne :D
Niya czasem trzy dni nie je , nie je bo nie i juz :cool1:
Pewnie najwazniejsze zeby nic jej nie bylo

Posted

Angel na szczęście już z górki :multi:...

Pochwalę się wam jeszcze - Jaga zaczęła już jeść :cool3:. Bo wczoraj nie chciała [dałam jej troszkę wieczorem], dzisiaj rano nie chciała... w sumie ponad 48 godzin nic nie jadła :mad:...
A, na dzień przed wyjazdem weterynarz kazał mi koniecznie przyjść pokazać Jagę [między innymi dlatego, że Jaga będzie ze szwami jechać]. Jeśli coś mu się nie podoba, to uprzedzam uczciwie, że żadna siła mnie do jazdy nie zmusi :razz:. Swojego weterynarza znam i wiem, że dla niego najważniejsze jest dobro zwierzaka ;)

Posted

MOja suka po sterylce ktora przeszla w zeszlym roku ma caly brzuch rozcharatany- tzn ma blizne chyba z 12 centymetrowa (przynajmniej tak mi sie na oko wydaje). Zastanwaim sie tylko co oni jej robili ze ma taki wielki slad po operacji, ale chyba nie chce wiedziec.

Posted

U ras pierwotnych niejedzenie jest normalne. Wczoraj się dowiedziałam, że powinnam w jeden dzień w tygodniu robić Samkom głodówkę....

Posted

[quote name='olekg89']JBK-ja mam wrażenie ,że w temacie psów dopiero raczkujesz:diabloti: Bo wiele rzeczy na które się dziwisz dla mnie w wieku 10lat były oczywistością.[/quote]

Twoje psy to głodują dzień w dzień :diabloti: ja tam sumienia bym nie miała ab y psu w jeden dzień nie dac jeść, no chyba że biedny miałby jakieś ekscesy zołądkowe.. ale raz w tygodniu bez jedzenia.. toż to już nie wilk .. jakieś małe, rude ... gdzie to wilka przypomina.. :evil_lol:

Posted

Nie oni tylko na zlocie głodują:diabloti:Bo nie chcą żreć z powodu zbyt wielu wrażeń;)Ale kradną za to innym zlotowiczom kiełbaski prosto z talerza:evil_lol:A ponoć wychowane...:loveu:

Posted

[quote name='olekg89']JBK-ja mam wrażenie ,że w temacie psów dopiero raczkujesz:diabloti: Bo wiele rzeczy na które się dziwisz dla mnie w wieku 10lat były oczywistością.[/quote]

Pierwszy raz w życiu mam do czynienia z rasowymi psami, więc wcześniej tego typu informacje nie były mi potrzebne. Pierwszy raz też mam SWOJE psy. Może Ty miałeś więcej szczęścia w życiu. Swoją drogą, jest zapewne wiele tematów, które dla mnie są oczywiste, a o których Ty nie masz pojęcia :diabloti:

Posted

Rasowy czy kundel to to samo:)A jeśli rozgraniczasz ,że opieka nad psem rasowym wygląda inaczej niż nad kundlem to przykro mi z tego powodu.
No ciekawe na jaki temat nie mam pojęcia:cool3:

Posted

[B]Olek[/B] ja mam wrażenie, że Jbk chodziło o "przynależność" niektórych typów psów :lol:... Np. wszyscy wiedzą, że rasy pierwotne jedzą mało [Jaga je 1/4 tego co Birma, a jest od niej cięższa :evil_lol:], wszystkie charty lubią biegać itp ;)

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bij-mnie-mocno-tak-dlugo-jak-chcesz-nie-karm-obiecaj-ze-kiedys-pokochasz-126872/[/URL]

zajrzyjcie tu PLIZZZZZZZZZZZZ

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Olek[/B] ja mam wrażenie, że Jbk chodziło o "przynależność" niektórych typów psów :lol:... Np. wszyscy wiedzą, że rasy pierwotne jedzą mało [Jaga je 1/4 tego co Birma, a jest od niej cięższa :evil_lol:], wszystkie charty lubią biegać itp ;)[/quote]

Dokładnie o to :) Przy mieszańcu nikt nie powie, żeby go przegłodzić raz w tygodniu ;) Różne rasy mają swoje cechy charakterystyczne :) Co do kochania - każdy pies jest taki sam :) Na przykład moja mama ma wielorasowego Kilusia, który jest najmądrzejszym psem, jakiego znam.

Posted

[quote name='olekg89']Rasowy czy kundel to to samo:)A jeśli rozgraniczasz ,że opieka nad psem rasowym wygląda inaczej niż nad kundlem to przykro mi z tego powodu.
No ciekawe na jaki temat nie mam pojęcia:cool3:[/quote]

Pogadamy o VATcie? :evil_lol:

Posted

[quote name='jbk']Dokładnie o to :) Przy mieszańcu nikt nie powie, żeby go przegłodzić raz w tygodniu ;) [/quote]
Nie wiem gdzie Ty się uchowałaś, ale to jest stary ludowy zwyczaj, a lud na wsiach ma w większości mieszańce ;) Jeszcze sobie do tego dośpiewali, ze wówczas pies lepiej pilnuje :eviltong:

Posted

[quote name='zerduszko']Nie wiem gdzie Ty się uchowałaś, ale to jest stary ludowy zwyczaj, a lud na wsiach ma w większości mieszańce ;) Jeszcze sobie do tego dośpiewali, ze wówczas pies lepiej pilnuje :eviltong:[/quote]

Uchowałam się w mieście ;) Na wieś jeździłam jako dziecko, psów było multum, wszystkie jadły ciągle ;) Bez przerw żadnych :evil_lol:

Może to zależy od regionu? :diabloti: