Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bonsai_88, Ty się nie oszukuj, ona po prostu jest pracoholiczką :evil_lol:
Prawdziwa satysfakcję, to się ma jak się wyszkoli troszku bardziej niezależną bestyję :eviltong:

[quote name='Rinuś']Ale tak szczerze....jak ktoś nie wychowa Labradora to ta 35 kg masa może zrobić naprawdę dużo szkody :shake:
... przykładowa szkoda: właściciel takowego może dostać wpierd** ode mnie :p

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zerduszko']

... przykładowa szkoda: właściciel takowego może dostać wpierd** ode mnie :p
Akurat na miejscu osoby posiadającej takiego psa bym się nie bała za bardzo :p tzn gdybym ja takowego posiadała...kto by dostał to by się okazało na końcu...Często miałaś złamany nos ? :cool3:

Posted

Nigdy w życiu :razz: Mój nos nie do zdarcia :eviltong:

A od zajmowania się labami, to jest moja mała czarna, jeszcze żaden się jej nie oparł :eviltong: a ja dzieki temu jeszcz nigdy nie byłam pobrudzona prez laba :multi:

Posted

Byłam dzisiaj z dziewczynami w lesie i spotkała mnie dość dziwna [dla mnie] sytuacja...
Szłam sobie spokojnie, aż tu nagle zobaczyłam przed sobą babkę z psem [mieszaniec goldena albo havka :hmmmm:] na smyczy. Kobieta była jakieś 100m ode mnie, więc nie wołałam dziewczyn, bo wiedziałam, że je upilnuję [Jaga ładnie się odwołuje :grins:]. Jak wariatki podeszły ok 50 m od pani to je zawołałam, że mają stanąć. W tym momencie kobieta odwróciła się i zobaczyła moje 2 potwory. Szłam jeszcze w stronę tej pani, ale wiedziałam, że za ok. 5 m skręcam w bok, więc dziewczyny polecą za mną... Birma przyleciała do mnie, a Jaga podeszła może 5-10 m bliżej pani z psem. W tym momencie kobieta zaczeła do mnie wołać, żebym łaskawie zapieła swoje pieseczki [już byłam na boczej ścierzce, a Jaga się juz odrwacała co by do mnie przybiec]. Na jedno gwizdnięcie Jaga ruszyła do mnie pełnym tempem, a ja z daleka widziałam jak kobieta burczy pod nosem :razz:...

Powiedzcie mi, czy to naprawdę takie straszne, jak obcy pies podejdzie jakieś 40-50 m od was? I to mówimy o lesie, gdzie mogę spuścić psy :roll:... bo dla mnie to juz była lekka przesada :roll:...
Swoją droga to żal mi tego psiaka, bo on nie może normalnie pobiegać. Po osiedlu chodzi prowadzony za psyk [dosłownie - ma smycz przypiętą do kantarka, trzymaną przy zapięciu], w lesie zawsze jest na smyczy... kontaktu z innymi psiakami tez nigdy nie ma :roll:. Akurat u niego o tym wiem, bo jest tak piekny, że od długiego czasu go obserwuję :razz:

Posted

AngelsDream napisał(a):
Ja się wkurzam od 5 metrów w dół.

No i to jest całkowicie normalne... ale jak na moje oko to kobieta przegięła porządnie - ja i moje psice byłyśmy naprawdę daleko :roll:. Ba, na widok wariatek kobieta z psem zamiast pójść przed siebie to stała i się gapiła. Przecież jeśli jej tak bardzo nie zależało [swoją droga też wolałam, żeby pieski się nie spotkały :diabloti:] na uniknięciu kontaktów z psiacmi to chyba norlane jest pójści i co najwyżej oglądanie sie co robią psy... no, chyba że ja jakaś dziwna jestem i dziwne teorei propaguję :evil_lol:

Posted

a ilu ja takich panikarzy spotykam ... moje towarzystwo chadza bez smyczy , Senior i tak chadza przy samej nodze bo jako niedowidzacy zdecydowanie bezpieczniej sie czuje jak jestem na wyciagniecie reki i z natury psami sie wogole nie interesuje a czasem mam wrazenie ze jak jakis pies podejdzie to wrecz sie go boi. Setka rozmiar jamniczy i chodzacy spokój na zasadzie jestem cicho to mnie nie widac i Niya ktora jest pacyfistką ,jak podchodzi do psa to albo a) sprawdzic ktoz to , b) chetnie bym sie pobawila , a ty? c) podchodzi na 10 metrow po czym dostojnie sie odwraca bo albo pies jest nie godny jej uwagi albo moze byc agresywny.
A ile razy z odleglosci ponad 100 metrow slysze wrzask PROSZE ZABRAC TE PSY ! sie pytam ktore psy ?!:crazyeye: skoro senior i setka kolo moich nog a Niya owszem psa zauwazy , ale zeby 100 metrow biec co to to nie , czeka az podejda blizej

Posted

Ja się też wkurzam, jak pies jest nie przypięty i nieodwoływalny, idę z moimi na smyczy, a tu takie coś przylatuje i skacze mi po nich, zabiłabym.

Posted

Jbk nie dziwię ci się, że sie wkurzasz, jak obcy psiór ci po twoich białasach skacze... Ale Jaga by musiała wykonać największy psi skok w historii - co najmniej 40 m, żeby tamtego psa dopaść :evil_lol:....

A ja w ogóle jest po kolejnym miłym spacerku z Gają i Ania :p

Posted

Groszek może pokrzycz na policję, że psy bez opieki ganiają :evil_lol:...

Właśnie wróciłam z roweru z Birmą... młoda najpierw dała mi popalić [spuściłam ją, o tej porze na "osiedlu domków" nikogo nie ma, więc mogła spokojnie śmigać], później jak już się trochę zmęczyła, to... ja weszłam w rytm i dałam jej popalić :evil_lol:. Ogólnie Birma śmigała pięęęęknym galopem cały czas, a raz jak na jednej prostej poszła pełnym pędem to za nic nie mogłam jej dogonić :crazyeye:. W każdym razie po prawie godzinnej jeździe ja ledwie dojechałam do domu, a młoda teraz szuka frajera, który się z nią pobawi :mdleje:

Posted

Eeeeee nie to małe kundelki są takie mi nie przeszkadzają bo wiem że nic nie zrobią najwyżej podziamgają nie będe na nie policji nasyłać :evil_lol:
Spraw Birmie bieżnie:evil_lol:

Posted

Phi.. tak bez celu biegać.. Sama se biegaj bez celu :roll:... Birma musi mieć POWÓD, żeby biegać... a znaleźć dość silny powód dla młodej wcale nie jest tak łatwo :placz:

Posted

Ach... mam ci ja okropne dziecię... Mówię do małego "Smoczkuś, może pójdziesz już spać, jest prawie północ... już prawie 3 godziny powinieneś spać... i mamusia jest zmęczona.... zlituj się nad mamusią"
W odpowiedzi odkryłam, że Smokuś poznał nowe słówko.... całą moja przedmowę zgasił jednym, krótki, uśmiechniętym "Nie :p"

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Phi.. tak bez celu biegać.. Sama se biegaj bez celu :roll:... Birma musi mieć POWÓD, żeby biegać... a znaleźć dość silny powód dla młodej wcale nie jest tak łatwo :placz:

Niech biegnie za Tobą ;)

Posted

Jbk ale na bieżni to nie da rady :eviltong:... młodą jest strasznie ciężko wybiegać :roll:. Niestety ja mogę biegać tylko określoną ilość czasu zanim padnę na zawał, a Birma o tym nie pamięta. Za Jagą teraz biega, więc jest mi trochę łatwiej, ale Jaga ma gorszą kondycję od Birmy... ostatnio dorwałyśmy borderkę, obecnie trwa przyzwyczajanie Gai do Birmy... ale z doświadczenia wiem, że Gaja się zmęczy pierwsza... tak, mój pies miał na koncie zmęczenie BORDERA, po chwili zabrał się do AUSSIE... jak te 2 padły to Birma pośmigała jeszcze pół godzinki na torze agility i... byłam w szoku, że się zmęczyła. Szkoda, że po godzinie była jak nowa :placz:.

Za chwilę będę się wynosić z domu z Jagą - jak tylko Kamil wróci z banku z pieniędzmi to jedziemy na sterylkę :roll:. Niby mam na 12.00 ale chcę maksymalnie dużo przejść pieszo, żeby Jaga połaziła trochę [w końcu teraz przez parę dni nie będzie dużo chodzić :roll:]....

I na koniec, na poprawę humoru... zdjęcia psa-mordercy Najstraszniejszy pies na świecie - Joe Monster :evil_lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Jbk ale na bieżni to nie da rady :eviltong:... młodą jest strasznie ciężko wybiegać :roll:. Niestety ja mogę biegać tylko określoną ilość czasu zanim padnę na zawał, a Birma o tym nie pamięta. Za Jagą teraz biega, więc jest mi trochę łatwiej, ale Jaga ma gorszą kondycję od Birmy... ostatnio dorwałyśmy borderkę, obecnie trwa przyzwyczajanie Gai do Birmy... ale z doświadczenia wiem, że Gaja się zmęczy pierwsza... tak, mój pies miał na koncie zmęczenie BORDERA, po chwili zabrał się do AUSSIE... jak te 2 padły to Birma pośmigała jeszcze pół godzinki na torze agility i... byłam w szoku, że się zmęczyła. Szkoda, że po godzinie była jak nowa :placz:.

Za chwilę będę się wynosić z domu z Jagą - jak tylko Kamil wróci z banku z pieniędzmi to jedziemy na sterylkę :roll:. Niby mam na 12.00 ale chcę maksymalnie dużo przejść pieszo, żeby Jaga połaziła trochę [w końcu teraz przez parę dni nie będzie dużo chodzić :roll:]....

I na koniec, na poprawę humoru... zdjęcia psa-mordercy Najstraszniejszy pies na świecie - Joe Monster :evil_lol:

No wiesz, nie dasz rady z psem pobiegać?? :diabloti: Musicie więcej znajomych zapoznać, żeby na zmianę dotrzymywały Birmie kroku :)

Posted

aina, a da radę zmęczyć bordera :diabloti:...

A ja się zaraz zapłaczę... umówiłam się dzisiaj na sterylkę Jagi. Spóźniłam się pół godziny [godzina mi się pomyliła] :placz:... i o ile normalnie nie byłoby żadnego problemu o tyle dzisiaj wyjątkowo schronisko się "wepchało" tuż po nas, więc niestety sterylkę trzeba już było przełożyć na jutro :roll:

Posted

bonsai_88 napisał(a):

A ja się zaraz zapłaczę... umówiłam się dzisiaj na sterylkę Jagi. Spóźniłam się pół godziny [godzina mi się pomyliła] :placz:... i o ile normalnie nie byłoby żadnego problemu o tyle dzisiaj wyjątkowo schronisko się "wepchało" tuż po nas, więc niestety sterylkę trzeba już było przełożyć na jutro :roll:

ło matko :cool1:

Posted

bonsai_88 napisał(a):

Kurcze, tego nie wiem. Ale to moze dlatego ze u nas nie ma zadnego bordera w miescie. Chcoiaz jakby sie jakis znalazł to go musze przetrenowac z moja suka. Zobaczymy jak to przezyje :diabloti:

bonsai_88 napisał(a):

A nie dalo rady po tym schronisku?