olekg89 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 JBK-ja mam wrażenie ,że w temacie psów dopiero raczkujesz:diabloti: Bo wiele rzeczy na które się dziwisz dla mnie w wieku 10lat były oczywistością. Quote
zaba14 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 olekg89 napisał(a):JBK-ja mam wrażenie ,że w temacie psów dopiero raczkujesz:diabloti: Bo wiele rzeczy na które się dziwisz dla mnie w wieku 10lat były oczywistością. Twoje psy to głodują dzień w dzień :diabloti: ja tam sumienia bym nie miała ab y psu w jeden dzień nie dac jeść, no chyba że biedny miałby jakieś ekscesy zołądkowe.. ale raz w tygodniu bez jedzenia.. toż to już nie wilk .. jakieś małe, rude ... gdzie to wilka przypomina.. :evil_lol: Quote
olekg89 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Nie oni tylko na zlocie głodują:diabloti:Bo nie chcą żreć z powodu zbyt wielu wrażeń;)Ale kradną za to innym zlotowiczom kiełbaski prosto z talerza:evil_lol:A ponoć wychowane...:loveu: Quote
jbk Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 olekg89 napisał(a):JBK-ja mam wrażenie ,że w temacie psów dopiero raczkujesz:diabloti: Bo wiele rzeczy na które się dziwisz dla mnie w wieku 10lat były oczywistością. Pierwszy raz w życiu mam do czynienia z rasowymi psami, więc wcześniej tego typu informacje nie były mi potrzebne. Pierwszy raz też mam SWOJE psy. Może Ty miałeś więcej szczęścia w życiu. Swoją drogą, jest zapewne wiele tematów, które dla mnie są oczywiste, a o których Ty nie masz pojęcia :diabloti: Quote
olekg89 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Rasowy czy kundel to to samo:)A jeśli rozgraniczasz ,że opieka nad psem rasowym wygląda inaczej niż nad kundlem to przykro mi z tego powodu. No ciekawe na jaki temat nie mam pojęcia:cool3: Quote
bonsai_88 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Olek ja mam wrażenie, że Jbk chodziło o "przynależność" niektórych typów psów :lol:... Np. wszyscy wiedzą, że rasy pierwotne jedzą mało [Jaga je 1/4 tego co Birma, a jest od niej cięższa :evil_lol:], wszystkie charty lubią biegać itp ;) Quote
orpha Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f28/bij-mnie-mocno-tak-dlugo-jak-chcesz-nie-karm-obiecaj-ze-kiedys-pokochasz-126872/ zajrzyjcie tu PLIZZZZZZZZZZZZ Quote
jbk Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [quote name='bonsai_88']Olek ja mam wrażenie, że Jbk chodziło o "przynależność" niektórych typów psów :lol:... Np. wszyscy wiedzą, że rasy pierwotne jedzą mało [Jaga je 1/4 tego co Birma, a jest od niej cięższa :evil_lol:], wszystkie charty lubią biegać itp ;) Dokładnie o to :) Przy mieszańcu nikt nie powie, żeby go przegłodzić raz w tygodniu ;) Różne rasy mają swoje cechy charakterystyczne :) Co do kochania - każdy pies jest taki sam :) Na przykład moja mama ma wielorasowego Kilusia, który jest najmądrzejszym psem, jakiego znam. Quote
jbk Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 olekg89 napisał(a):Rasowy czy kundel to to samo:)A jeśli rozgraniczasz ,że opieka nad psem rasowym wygląda inaczej niż nad kundlem to przykro mi z tego powodu. No ciekawe na jaki temat nie mam pojęcia:cool3: Pogadamy o VATcie? :evil_lol: Quote
zerduszko Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 jbk napisał(a):Dokładnie o to :) Przy mieszańcu nikt nie powie, żeby go przegłodzić raz w tygodniu ;) Nie wiem gdzie Ty się uchowałaś, ale to jest stary ludowy zwyczaj, a lud na wsiach ma w większości mieszańce ;) Jeszcze sobie do tego dośpiewali, ze wówczas pies lepiej pilnuje :eviltong: Quote
jbk Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 zerduszko napisał(a):Nie wiem gdzie Ty się uchowałaś, ale to jest stary ludowy zwyczaj, a lud na wsiach ma w większości mieszańce ;) Jeszcze sobie do tego dośpiewali, ze wówczas pies lepiej pilnuje :eviltong: Uchowałam się w mieście ;) Na wieś jeździłam jako dziecko, psów było multum, wszystkie jadły ciągle ;) Bez przerw żadnych :evil_lol: Może to zależy od regionu? :diabloti: Quote
Rinuś Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [quote name='zaba14']Twoje psy to głodują dzień w dzień :diabloti: ja tam sumienia bym nie miała ab y psu w jeden dzień nie dac jeść, no chyba że biedny miałby jakieś ekscesy zołądkowe.. ale raz w tygodniu bez jedzenia.. toż to już nie wilk .. jakieś małe, rude ... gdzie to wilka przypomina.. :evil_lol: eee mój Bruti też czasem nic nie zje w ciągu dnia bo zapomnę go nakarmić :evil_lol: ale jemu to akurat wyjdzie na zdrowie :eviltong:a na zlocie też bardzo mało jadł...puszkę wywaliłam do śmietnika :cool1: Quote
groszek83 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Witanko:multi: Ciesze sie że z Jagnięcinką wszystko dobrze kamień z serca;) Quote
bonsai_88 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Z nowości to mam prezenty :grins:. Smokusiowi kupiłam sanki [takie fajne, drewniane] i samochodzik [taki duży, żeby mały mógł go pchać na stojącą - che potworka do chodzenia zachęcić]... mam nadzieję, że się spodoba łobuziakowi, w końcu to będzie jego 1 świadoma gwiazdka :p Quote
groszek83 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Ale ci dobrze ja jeszcze nie mam prezentów:placz: I nic kompletnie mi do głowy nie przychodzi:placz: Quote
orpha Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 zajrzyjcie prosze do tej biedniej psiny plizzzzzzzz :( http://www.dogomania.pl/forum/f28/czarna-malenka-nana-dlaczego-nikt-jej-nie-zauwaza-ogloszenia-126019/ Quote
bonsai_88 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Orpha ja za tobą będę chyba biegać i ciebie prosić - wklej poprawny link, bo nas do Nany [tej co dzisiaj dom znalazła] odsyłasz :evil_lol: Quote
groszek83 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 A ja będe biegać za tobą i prosić wklej jakieś zdjęcie bo to fotoblog ma być:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
orpha Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 kurcze no pokicialo mi sie teraz juz ten wlasciwy http://www.dogomania.pl/forum/f28/bij-mnie-mocno-tak-dlugo-jak-chcesz-nie-karm-obiecaj-ze-kiedys-pokochasz-126872/ zagldnijcie do tej bidy i chociaz go podnoscie prosze :roll: Quote
bonsai_88 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Orpha tam już byłam, na razie u psiaka jest na tyle dużo osób, że go jeszcze nie podrzucam... poczekam, aż będzie spadał na dłużej niż 5 minut :eviltong: Groszek udam, że nie słyszałam :cool3: Quote
groszek83 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Ale przecież ja głośno w klawisze stukałam specjalnie żebyś usłyszała:roll: :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 No dobra, Groszek... specjalnie dla ciebie zdjęcie Birmy :cool3: Slalomik :loveu: "Stół" :razz: Reszta zdjęć za chwilę, jak się wgra ;) Quote
Recommended Posts