Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Maluszki są słodkie :lilangel: , a mama Smuga wygląda na szczęśliwą i czułą :P , wielkie gratulacje dla Was! Niech się zdrowo chowają :drinking:

Posted

mmbbaj napisał(a):
03.04.2005r już po raz drugi byliśmy na szkoleniu tropowym zorganizowanym przez Hanię i Jurka. Dzięki Wam za wspaniałe przygody. Poza obcowaniem z pięknem przyrody, poznaliśmy innewspaniałe ogarki i gończe. Mamy nadzieję, że Hania zamieści więcej zdjęć wszystkich uczestników.

Zamieściłam parę zdjęć w temacie "Tropienie w Warszawie"

Posted

Hej

Muszę się pochwalić bo pęknę.....
Wczoraj miałam pełne ręce roboty - myziałam i całowałam na zmianę 3 futrzaki - jednego azjatę i dwa ogarki....chyba wiecie już gdzie byłam.

Bej to już nie malusi psiaczek - to dostojny pan.Na powitanie dostałam łapkę do potrzymania i lekko jęknęłam.A później super nosek Duńki i oczywiście myzianko.
A między nimi ...fantastyczna malusia dziewczynka.Ona powinna mieć na imię Iskierka...wszędzie jej pełno.Upolować ją z aparatem to nie lada sztuka.
Nie mogłam się napatrzeć jak to maleństwo tupta za Beą albo wtula się w Beja - tego żadne zdjęcia nie są w stanie pokazać.

A tak niedawno moje były takie malusie.....ech....czas tak szybko leci...

Posted

Psiara: GRATULUJĘ :new-bday:

Tym bardziej, że u mnie ogóreczki będą , ale ...w innym terminie (byłam na USG bo to połówka i niestety :( ).

Zdjęcia Harmonii przesłałam do cioci Piki ( z prośbą o zamieszczenie) :P

Guest Kamcia_14
Posted

Bea dzięki , a co się u Ciebie stało, że nie wyszło :( może USG kiepskie?

Zdjęcia z azjatą piękne oba psiaki cudowne :D

Posted

Bea malutka jest piekna , paczka w drodze na adres mamy z podarkami dla stada :lol:

A co do innego terminu Duni , nie przejmuj sie tak natura wybrała

Posted

Psiara napisał(a):
Bea dzięki , a co się u Ciebie stało, że nie wyszło :(
...

Nie tylko w mojej hodowli tak ,,nie wyszło", oby w ogarach się nie powtórzył fatalny (prawie same puste krycia :roll: ) rok 2003 :(

Puz: :loveu:

Posted

Harmonia zapoznawała się dzisiaj z nowymi ciociami :lol::

"Najpierw zaatakował mnie straszny potwór i potem udawałam , ze jestem grzeczna (przez 7 minut ) :evilbat: "

"Ciocia Gawra ma duże zęby :roll: "

"I ciekawy brzuszek"

"Ja chyba też ..."

"I można ja walnąć w nos :-? "

"Ciocia Lotka też jest miła, chociaż czarna"

Posted

Bea serdecznie gratuluje kolejnego ogorka.
A jako,ze ja kompletny lajkonik w ogorkach moge prosic o to po kim,skad i insze takie informacje ? 8)
A teraz mowie dobranoc i lece z Malenstwem,bo sie chlopak przebudzil.

Posted

Ja już gdzieś około Wielkanocy tego potwora widziałam i chciałam się o niego dopytać, ale to nie na temat byłoby. Teraz jednak ciekawość moja jest silniejsza niż przyzwoitość i nie wytrzymam: błagam o słóweczko! Widzę, że papuga, ale co dalej ? Naprawdę tulipany już są takie duże? Nie widać takiej wiosny na Chomiczówce.

Posted

Witaj Szantinko!
Nie widziałam nigdy samojedka na spacerach (wnioskuje z awatarka).
Mieszkam na Conrada przy Reymonta, a chodzę najczęściej Księżycową w stronę puszczy. W zależności od czasu . W sobotę i niedzielę dobijam do puszczy i tam sobie spacerujemy, zajmuje to ze trzy godz.

Posted

Sabina - to przechodzisz ''prawie ''obok mnie.Ja mieszkam na Bogusławskiego przy Conrada.A do lasku bardzo często chodzimy.

Ps.Ja mam 2 białasy Szantę i jej syna Astra.

Posted

Sabina, Szantka: no to do roboty sąsiadki, zmawiajcie się na wiosenne pogaduchy ( ech, jak Wam zazdroszczę :fadein: )
Sabina1: Potfór należy do Hani ( a raczej do samej siebie bo to wielka indywidualistka :lol: ) i zwie się KUMA i jest mądra i zupełnie nieprawdopodobna i wystrzałowa :D (szczegóły może napisze sama Hania, ale to dłuuugo by pisać :P ).
Carry: Harmonię przywiozłam z Rzeszowa z hodowli ,,Z Południowej kniei" (od Kasi Gazdy). Jest po Chimerze (jak nasz Puzon i Pałasz tylko po innym ojcu) i Kmicie ze Stadniny Cisowiec (zero Dusiołka, to młody CH, teraz np w Rzeszowie zdobył NPwR a myślę, że wiele przed nim 8) ). U Hani (czyli w hodowli Olfactus) jest braciszek Harmonii: śliczny Hultaj. Obie z Hanią pojechałysmy do Rzeszowa towarzysko oglądać miot...i oto rezultat, powiększyłyśmy obie nasze hodowle :lol:
W tut. galerii ogara jest i Chimera i Kmita do pooglądania 8)

Posted

U mnie mieszkał przez miesiąc taki potwór - Afrykanka senegalska.
Niestety kupiłam już ciężko zrażonego i po miesiącu trzeba było uśpić.

Do dziś ilekroć widzę senegalka ściska żal po Falconie o czym Hania dobrze wie , gdy czekałyśmy na Kumę. :lol:

Posted

musia napisał(a):
...kupiłam już ciężko zrażonego i po miesiącu trzeba było uśpić.
...

Co to znaczy ,,ciężko zrażony"? Nie rozumiem :-?
Haniu, jak to czytasz to zamieść proszę zdjęcia Kumy po kąpieli (kapitalne :lol: )

Posted

No jak to jednak dobrze, że ja nie jeżdżę towarzysko oglądać miotów :lol: :lol: :lol: , z całą pewnością wbrew zdrowemu rozsądkowi ( w mojej sytuacji) wróciłabym też z przedstawicielem miotu "H".
Szantinko, ja jestem "otwarta" na spacerki, ale Ty pewnie spodziewasz się koleżanki w swojim wieku, a ja młoda jedynie duchem jestem, (jak każdy dogomaniak). Pod koniec przyszłego tyg. wyjeżdżam, bo zachciało mi się "siedliska" 300 km stąd i teraz jest okres robót ogródkowych i polnych. Więc ewentualnie na spacerek po 24-tym.
Beo100 (dobry wołacz?) Po zobaczeniu zdjęcia azjaty na otomanie , stwierdziłam ,że wszystko co piszą , że to takie groźne psy to bzdury. Nie ma groźnych psów, są nieszczęśliwe, samotne ,niekochane, a ten szlachetny i dumny azjata z taką słodyczą pozwala się przytulać tej Harmoszce :D (Kmitównie :lol: )

Posted

[quote name='sabina1']Ja już gdzieś około Wielkanocy tego potwora widziałam i chciałam się o niego dopytać, ale to nie na temat byłoby. Teraz jednak ciekawość moja jest silniejsza niż przyzwoitość i nie wytrzymam: błagam o słóweczko! Widzę, że papuga, ale co dalej ? Naprawdę tulipany już są takie duże? Nie widać takiej wiosny na Chomiczówce.

Tulipany naprawdę duże ( nie podrabiałam! :D ). Wczesne odmiany już kwitną.

Potwór to afrykanka senegalska, 9 miesięcy, płeć jeszcze nieokreślona :wink: . Mój wymarzony papug.
Jak ma dobry humor prezentuje się tak :

A po kapieli ( jeszcze lepszy humor ) tak:

Posted

Sabina1: sama nie wiem, ale chyba ten wołacz dobry :rofl:
Azjata prowadzony sercem jest psem do rany przyłóż. To ludzie robią z tych psów bestie. Bejuś pokochał Monię i jej nie spuszcza z oka i nawet myje jej nie tylko pysio ale i pupę i wogóle ogóreczce matkuje. A bawi się z nią z takim taktem i delikatnością (co przy jego wielkiej paszczy wygląda niesamowicie bo chowa się tam... cała Harmonia :lol:...widziałam np minę Szantiny bo to wygląda no trochę przerażająco jak się domyślacie :lol: )

A nie mówiłam, że Kuma jest ,,nieprawdopodobna"?!? :lol: