Jump to content
Dogomania

Pixie - Pit bull - Sweet bull - nasz SKARB ma DOM!!!

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://images26.fotosik.pl/277/85a9f8d81e42e33bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images31.fotosik.pl/365/062a2a9e2c10690dmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images45.fotosik.pl/12/1d434691395b1be8med.jpg[/IMG]

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To niesamowite, że w takim morzu zła i ludzkiego okrucieństwa znaleźc można jeszcze takie "psie anioły" jak panie zajmujące się sunieczką...
które dla obcego psa podporządkowały bezwarunkowo swoje życie, ja wiem że ktoś oburzy się na to, że napisałam "obcy pies" , bo ona jak widzę obca już nie jest ...jest bliska komuś i kochana...
przepraszam za te wynurzenia, ale nie mogłam sie opanować po obejrzeniu fotek
Jesteście wielkimi ludzmi!!!

Posted

wszystkie osoby, które wygrały na moim bazarku już się odnalazły w listach podawanych przez GoniaP, tak wiec dziekuję wszystkim wpłacającym i agitującym.

Z moich bazarków uzbierało sie ok.1100, wielu userów z naszego amstaffowego forum również się dołozyło-wnioskuję, że wspólnie uzbieraliśmy ok.2000.

Podarowałam userowi Osho 9 nowych t-shirtów, na których zobowiązał się nadrukować świetne loga;dochód ze sprzedaży tych koszulek też ma pójść na leczenie pixie..

pozdrawiam i życze pixie nowego odpowiedzialnego domu.
Liczę także, że osoby odwiedzające ten wątek pomoga propagować w społeczeństwie prawdziwy wizerunek psow ttb-nie jako "mordercę", ale jako psa rodzinnego.

monika

Posted

[quote name='Helga&Ares'][FONT=Trebuchet MS][COLOR=Black][B][SIZE=4]Ostatnie podliczenie [/SIZE][SIZE=4]4970,73zł

[SIZE=5][COLOR=Red]Razem 5470,23 zł[/COLOR][/SIZE]
[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][/quote] Dziękuję Domi za podliczenie salda i za wklejenie reszty zdjęć :Rose:

[quote name='Inez de Villaro']To niesamowite, że w takim morzu zła i ludzkiego okrucieństwa znaleźc można jeszcze takie "psie anioły" jak panie zajmujące się sunieczką...
które dla obcego psa podporządkowały bezwarunkowo swoje życie, ja wiem że ktoś oburzy się na to, że napisałam "obcy pies" , bo ona jak widzę obca już nie jest ...jest bliska komuś i kochana...
przepraszam za te wynurzenia, ale nie mogłam sie opanować po obejrzeniu fotek
Jesteście wielkimi ludzmi!!![/quote] Oburzam się za słowa "obcy pies" :angryy: ;)
Niunia jest bardzo swoja, czyli nasza :loveu: i bardzo ją kochamy, co z resztą wiadomo wszem i wobec. I dziękujemy za te słowa, bardzo wiele dla nas znaczą...

[quote name='arjuna']wszystkie osoby, które wygrały na moim bazarku już się odnalazły w listach podawanych przez GoniaP, tak wiec dziekuję wszystkim wpłacającym i agitującym.

Z moich bazarków uzbierało sie ok.1100, wielu userów z naszego amstaffowego forum również się dołozyło-wnioskuję, że wspólnie uzbieraliśmy ok.2000.

Podarowałam userowi Osho 9 nowych t-shirtów, na których zobowiązał się nadrukować świetne loga;dochód ze sprzedaży tych koszulek też ma pójść na leczenie pixie..

pozdrawiam i życze pixie nowego odpowiedzialnego domu.
Liczę także, że osoby odwiedzające ten wątek pomoga propagować w społeczeństwie prawdziwy wizerunek psow ttb-nie jako "mordercę", ale jako psa rodzinnego.

monika[/quote]
Arjuna, jestem pełna podziwu dla Waszego zaangażowania i sprawnie przeprowadzonej akcji. Bardzo TOBIE dziękuję za WSZYSTKO, co zrobiłaś dla Pixie :buzi::buzi::buzi:
Jako nowicjusz w sprawach TTB przysięgam solennie, że będę obalać ich [B]niesłuszny wizurunek[/B] jako morderców i będę propagować ideę [B]przemyślanych [/B]adopcji Pixie podobnych, jako niezwykle oddanych, inteligentnych i wspaniałych przyjaciół człowieka. Po prawie miesiącu spędzonym z Pixie śmiem twierdzić, że TTB są wyjątkowe, a odpowiednio prowadzone, nie zrobią krzywdy nawet myszce. One po prostu zrobią [U]wszystko[/U] dla człowieka...

Posted

[quote name='GoniaP']
Jako nowicjusz w sprawach TTB przysięgam solennie, że będę obalać ich [B]niesłuszny wizurunek[/B] jako morderców i będę propagować ideę [B]przemyślanych [/B]adopcji Pixie podobnych, jako niezwykle oddanych, inteligentnych i wspaniałych przyjaciół człowieka. Po prawie miesiącu spędzonym z Pixie [COLOR=Red]śmiem twierdzić, że TTB są wyjątkowe, a odpowiednio prowadzone, nie zrobią krzywdy nawet myszce[/COLOR]. One po prostu zrobią [U]wszystko[/U] dla człowieka...[/quote]

bo to są naprawdę wyjątkowe psy:loveu::loveu::loveu:jedyne w swoim rodzaju:p - tylko ludzie robią z nich potwory:-(

Posted

C.d. wpływów...
Lucyna S - Chełm - 200,-
Monika M - Poznań - 10,-
Marian H - Bytom - 50,-
Bożena S - 25,-
Krzysztof j - Lublin 15,-
Paulina P - CZerwonak - 50,-
Anna S - Gniezno - 5,-
Barbara Z - Kłodzko - 150,-
Ula G - Warszawa - 50,-
Kajetan P - Grudziądz - 15,-
Anita N - Kielce - 100,-
Daria Z - Rypin - 5,-
Joanna P - Wąsocz k. Góry Śląskiej (ze zlotu dgm) 300,-

Po stokroć dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='GoniaP']C.d. wpływów...
Lucyna S - Chełm - 200,-
Monika M - Poznań - 10,-
Marian H - Bytom - 50,-
Bożena S - 25,-
Krzysztof j - Lublin 15,-
Paulina P - CZerwonak - 50,-
Anna S - Gniezno - 5,-
Barbara Z - Kłodzko - 150,-
Ula G - Warszawa - 50,-
Kajetan P - Grudziądz - 15,-
Anita N - Kielce - 100,-
Daria Z - Rypin - 5,-
Joanna P - Wąsocz k. Góry Śląskiej (ze zlotu dgm) 300,-

Po stokroć dziękujemy :loveu::loveu::loveu:[/quote]

[B]975zł.....[/B]

[B]Razem [COLOR=red]6445,23zł.[/COLOR][/B]

Posted

Co do Pixie, to znów się martwię...:shake:
Widzę definitywną zmianę na gorsze jeśli chodzi o radzenie sobie z chodzeniem... Uwolniona z gipsu i usztywniaczy łapa (ta ze złamanym nadgarstkiem) jest słaba... Pixie, owszem, używa jej, ale szybko się męczy... Tę drugą, świeżo zoperowaną mocno oszczędza (i dobrze) tyle tylko, że ta kombinacja, nawet z naszym podtrzymywaniem, uniemożliwia jej wypróżnianie się... Siusiu robimy teraz ... leżąc, i bynajmniej nie w kojcu. Pixie tak długo ściska, aż ją się wyprowadzi na trawnik, co i tak wcale nie jest gwarancją sukcesu... Od operacji, czyli od 8 dni, nie zrobiła samodzielnie qooopy, chyba, że po głupim jasiu, i to zawsze w gabinecie. Ostatni raz zatem wypróżniła się w środę. Wczoraj i dziś - nic :shake::shake::shake: Co robić?

Posted

Sytuacja z łapką to norma. Zanik mięśni. Zapytaj weta, czy nie podać jej na przyrost masy mięśniowej HMB (zakładając, że łapinkę rozćwiczacie).
Kupka - czopki glicerynowe, a do picia odrobinkę parafinki.

Posted

[quote name='majqa']Sytuacja z łapką to norma. Zanik mięśni. Zapytaj weta, czy nie podać jej na przyrost masy mięśniowej HMB (zakładając, że łapinkę rozćwiczacie).[/quote] A co to znaczy rozćwiczamy? Masujemy i wyginamy??
[quote name='majqa']Kupka - czopki glicerynowe, a do picia odrobinkę parafinki.[/quote]a czy po tych specyfikach nie będzie biegunki?

Posted

[quote name='andzia69']bo to są naprawdę wyjątkowe psy:loveu::loveu::loveu:jedyne w swoim rodzaju:p - tylko ludzie robią z nich potwory:-([/quote]

Dokladnie, :loveu::loveu::loveu:

Pixuniu i Goniu trzymajcie sie :loveu::loveu::loveu:

Posted

Cd. wpływów :loveu:
Grzegorz S - Legnica - 10,-
Tomasz Sz - Wiślica - 20,-
Tomasz Sz - Wiślica - 50,-
Sebastan S - Słupsk - 100,-
Justyna P - Góra - 10,-
Grzegorz S - Gdańsk - 25,-
Paulina K - Stargard Szcz. - 10,-
Renata K - Rzeszów - 100,-
Ewelina CZ - Siechnice - 10,-
Lidia D - Piotrków Tryb - 100,-
Krzysztof J - Lublin - 20,-
Marcin O - Mysłowice - 5,-
Agnieszka Sz - Oborniki - 5,-
Edyta P - 5,-
Agnieszka S - Płock - 30,-

Jeszcze raz dzięęękuuujeeeemyyyyyy:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:

Posted

Goniu, a co Pixie teraz dostaje do jedzenia? Kurczaka itp. , puszki czy suche? Od gliceryny nie będzie biegunki, tylko łatwiej jej będzie się wypróżnić.

Pamiętaj,że mam tę książkę o rehabilitacji, pożyczę Ci ją, ale przyszło mi jeszcze coś na myśl, tylko,że chyba do realizacji dopiero w poniedziałek. W klinice jeden z asystentów chyba jest też fizykoterapeutą - pogadam z nim o Pixie.

Posted

Gonia, nie desperuj. Sama jestem po operacji (jednej!!!!) kostki (w marcu 2008 ) i do dzis sapie i kuleje, bo boli jak diabli (wkrecili mi 3 sruby).
Mloda na pewno wylize sie z tego, ale niestety potrzeba duuuzo czasu i wielu godzin rehabilitacji.... Na szczescie jest w Twoich rekach!!!!!!

Posted

[quote name='MonikaP']Goniu, a co Pixie teraz dostaje do jedzenia? Kurczaka itp. , puszki czy suche? Od gliceryny nie będzie biegunki, tylko łatwiej jej będzie się wypróżnić.[/quote] Na zmianę: kurczaka z ryżem, kurczaka z eukanubą, albo puszkę z eukanubą (teraz w zmniejszonych racjach) i smaczki.

[quote name='MonikaP']Pamiętaj,że mam tę książkę o rehabilitacji, pożyczę Ci ją, ale przyszło mi jeszcze coś na myśl, tylko,że chyba do realizacji dopiero w poniedziałek. W klinice jeden z asystentów chyba jest też fizykoterapeutą - pogadam z nim o Pixie.[/quote] No to szybko, bo rehabilitacja trwa...
A o fizykoterapeucie wprost marzę... bo jam miękkie jajo jest, i np. w gabinecie wymiękkam, jak dr wygina tę biedną łapkę we wsze strony :roll:

Posted

[quote name='Atira']Gonia, nie desperuj. Sama jestem po operacji (jednej!!!!) kostki (w marcu 2008 ) i do dzis sapie i kuleje, bo boli jak diabli (wkrecili mi 3 sruby).
Mloda na pewno wylize sie z tego, ale niestety potrzeba duuuzo czasu i wielu godzin rehabilitacji.... Na szczescie jest w Twoich rekach!!!!!![/quote] Nie desperuj, nie desperuj :shake: A możesz mi napisać jak "to" boli i co trzeba robić by bolało mniej? I na czym polega Twoja rehabilitacja? Bo ja bym jej chciała nieba przychylić, a nie umiem :placz:

Posted

[quote name='ab-agnieszka']Gonia nie martw sie!!! Piexie jest rowniez oslabiona tymi ciaglymi [B]glupimi jaskami. jej cialo sie regeneruje a to pochlania strasznie duzo energii!!! Wszystko bedzie dobrze zobaczysz:loveu:[/B][/quote]

[quote name='DuDziaczek']Dokladnie, :loveu::loveu::loveu:

Pixuniu i Goniu trzymajcie sie :loveu::loveu::loveu:[/quote] Optymistki kochane :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='GoniaP']A co to znaczy rozćwiczamy? Masujemy i wyginamy??
a czy po tych specyfikach nie będzie biegunki?[/quote]
Tak, dokładnie to znaczy.
Po jednym czopku i łyżeczce parafiny nawet niemowlę jeża nie dostanie biegunki. ;)

Posted

[COLOR=black]Uregulujcie dietę, ja odstawiałby puszki, smaczki i suche żarcie ,w tej diecie nie ma błonnika, który jest bardzo ważny przy perystaltyce jelit. Ogólnie to nie jest dobra dieta, utuczy się bez potrzeby, im będzie lżejsza tym szybciej stanie na nogi. Można wprowadzić jakiś preparat na regenerację masy kostnej tu jest ich kilka. Co do diety ja dawałbym kurczaka, rozgotowany ryż i marchewkę w najbardziej znanych proporcjach.[/COLOR]

Posted

[quote name='GoniaP']Na zmianę: kurczaka z ryżem, kurczaka z eukanubą, albo puszkę z eukanubą (teraz w zmniejszonych racjach) i smaczki.

No to szybko, bo rehabilitacja trwa...
A o fizykoterapeucie wprost marzę... bo jam miękkie jajo jest, i np. w gabinecie wymiękkam, jak dr wygina tę biedną łapkę we wsze strony :roll:[/quote]

To ja Ci tę książkę podrzucę w czasie weekendu, a z tym chłopakiem pogadam w poniedziałek, chyba, że będzie na dyżurze w niedzielę, bo wtedy i ja tam będę.

Posted

[quote name='majqa']
Po jednym czopku i łyżeczce parafiny nawet niemowlę jeża nie dostanie biegunki. ;)[/quote] Uspokoiłaś mnie, bo jutro mam dyżur prawie cały dzień, a sprzątanie po biegunce do najprzyjemniejszych nie należy ;)
A czy te czopki i parafinę dostanę w aptece bez recepty? No i proszę o instrukcję podania... Dokładną :eviltong:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...