Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słonko to 6-miesięczna kicia w ciężkim stanie . Walczy o życie w lecznicy. Jest bardzo słabiutka i odwodniona, do tego chudziutka jak szkielecik :(
Nie chce jeśc ani pić, ma żółtaczke i jest poważnie zarobaczona tasiemcem. Do tego 2 dni temu prawdopodobnie poroniła.
Słonko ma też problemy z oddychaniem . Dostaje leki, kroplówki i leży słabiutka na termoforku, z przymkniętymi oczkami . My możemy tylko czekać..
Prosimy o wsparcie dla kici - aby opłacać jej leczenie , potrzebne są bazarki.

• Replies 506
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

biedulka :-(
na zdjęciach tego nie widać, ale ona jest okropnie chudziutka, a do tego taka malutka, jeszcze nic dobrego jej w życiu nie spotkało :-(
jak w takim maleńkim ciałku mogło się zmieścić tyle nieszczęść :placz:
Słonko, słodziaczku nie poddawaj się! walcz dzielnie!

Posted

Kicia nie chce jeść :( dostaje kroplówki .... Pinczerka ale zbieraj jedzenie jeśli możesz zawsze się przyda, mam nadzieję że kicia po pozbyciu się tasiemca zacznie jeść i apetety wróci.

Posted

myślę, że można ją odwiedzić,
ja byłam u niej wczoraj i dzisiaj, ale przez kolejne 4 dni mnie nie będzie, bo wyjeżdżam i myślę, że bubu nie miała by nic przeciwko, żeby ktoś jeszcze odwiedził Słonko :lol:
co do jedzenia to chyba ma jakąś dietę, ale i tak nic nie je, ani nie pije :shake:
dzisiaj dawałyśmy jej specjalny budyń dla rekonwalescentów i prawie nic nie tknęła :-(
nadal jest na kroplówkach ..
i nadal brzydko kaszle i ma zatkany nosek :-(
ale wszyscy zgodnie stwierdzili, że dzisiaj czuje się troszeczkę lepiej
(tzn. weci, bubu i ja)
dlatego trzymajcie za kicię kciuki bardzo, bardzo mocno i odwiedzajcie ją,
jak zobaczy, że komuś na niej zależy to na pewno się nie podda!
przynajmniej taką mam nadzieję ..

Posted

kicia napewno polubi odwiedziny pinczerki ;) peate a czy bubu wpominaŁa Ci o incydencie wczoraj w nocy pod lecznicą ?? ...
Ja też kiciusię odwiedzam, narazie nie paŁa entuzjazmem ;) ale mam nadzieję że się otworzy na ludzi. teraz pewnie ją wszystko boli.

Posted

Hund napisał(a):
kicia napewno polubi odwiedziny pinczerki ;) peate a czy bubu wpominaŁa Ci o incydencie wczoraj w nocy pod lecznicą ?? ...
Ja też kiciusię odwiedzam, narazie nie paŁa entuzjazmem ;) ale mam nadzieję że się otworzy na ludzi. teraz pewnie ją wszystko boli.

tak wspominała, jakaś głupia ta baba :stupid:, ale słyszałam, że ona często ma jakieś problemy z niczego ;)

a co do kici to nawet nie śmiałabym pomyśleć, że Ty - Mama Wszystkich Zwierzaków do niej nie zaglądasz ;)
super, niech widzi, że ludzie się nią interesują, że nie żyje na marne :-(

Posted

Biedna ta kiciunia.
Dziewczyny przepraszam, jeżeli zabrzmi to jak wymądrzanie, ale czy kicia miała zrobione prześwietlenie? Może po porodzie jej jeszcze coś zostało i dlatego ma problemy z oddychaniem? Kiedyś tak miała jedna z moich koteczek i dopiero za pomocą leków się oczyściła i później zaczęla dochodzić do siebie.

Trzymam mocno kciuki za malutką. Faktycznie podobna jest do mojej Arii.

Posted

Słonko dzisiaj czuje sie troche lepiej, zaczyna jeść :sweetCyb:
Miała powtarzane USG i bedzie też powtarzane RTG klatki piersiowej bo problemy z oddychaniem są niepokojace. Musi też być jak najszybciej wysterylizowana bo coś tam się dzieje niedobrego , ale musi najpierw nabrać troszke sił bo jest za słabiutka na zabieg.

Posted

SŁonko zjadŁa wszystko co do ostatniej kropelki :) potem drapaŁa dość dŁugo w kuwecie aż wreszcie zrobiŁa co miaŁa do zrobienia :) a na koniec przy gŁaskaniu zamruczaŁa przymilnie. To już nie ta sama kicia :) jest dużo dużo lepiej.

J. obiecaŁa doglądać podkŁadów co by ligliny nie wcisnęli co poniektórzy....

Posted

Słonko czuje się coraz lepiej. Zajada już suchą karmę i bardzo nie podoba jej sie że musi siedziec w klatce . Najchętniej pieszczoszka siedziałaby na kolanach :loveu: