Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czesc!
A wiecie co ze mnie za wetka?:cool3: To ja jestem ciocia Nelsona.Sluchajcie z niego jest niezle ziolko i nie uwierzylybyscie jak on juz dawno nie pamieta o swojej przeszlosci.Ten pies tak sie juz rozbisurmanil,rozpuscil,ze trudno uwierzyc,ze 4 miesiace mu na to wystarczyly :) Wiem o tym doskonale,bo Nelson i Beza co 2 tyg zostaja z nami na weekend jak moja siostra jedzie do Olsztyna na zajecia. Zdjecia juz poszly,Ola tak mowila.

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy za informacje o kochanym rozrabiaku. Super, że zdążył jeszcze zaprezentować swoją osobowość / nie umiem go sobie wyobrazić jako rozpuszczone ziółko /. Dobrobyt czyni cuda.
Fotki może dotrą, poczekamy z radością, ważne że Nelson jest szczęśliwy !

Posted

wet_izuszka napisał(a):
Sluchajcie z niego jest niezle ziolko i nie uwierzylybyscie jak on juz dawno nie pamieta o swojej przeszlosci.Ten pies tak sie juz rozbisurmanil,rozpuscil,ze trudno uwierzyc,ze 4 miesiace mu na to wystarczyly :)

Na lepsze wieści nie mogłyśmy liczyć :loveu:
Czekam z niecierpliwością na fotki :)

Posted

Witamy serdecznie ciocie nelsonowa,ktora go wypatrzyla! :multi:

a ja nie wierze,w rozbestwienie pieska.Toż to slodycz niewinna,starszak do tego,ciamajda i ciapa ;):cool3:
bardzo bym chciala aby zapomnial o latach w schronisku i aby nigdy ten czas nie pojawial sie w jego psiej glowie.Bo przeszedl duzo.Nawet bardzo duzo.eee,nie pisze juz o tym :) to przeszlość.

Posted

[quote name='akucha']
Chciałam tylko dodać, że Brązowej psy to wszystkie takiego rozbestwione w nowych domach. Ciekawe dlaczego?
Specjalnie kłamie w ogłoszeniach, że to takie aniołki, żeby się tych kłopotliwych psów ze schronu pozbyć.
Wiem po sobie. Też się dałam nabrać, a teraz mam w domu sznaucerkę typu bull :shake:

Akuszko, moje fotki też do Ciebie zaraz polecą :oops:

Posted

To on???? :crazyeye: :lol:
Przecież to groźny pies, tez jakiś bullowaty się zrobił!
I odmłodniał, rany, jaki przystojniacha.

Słoneczko, ty masz rację kobieto. Moja Pynia już mnie łapą trzaska, gdy coś jej się nie podoba, a jak jęczy...
Dawaj foty.

Posted

Jest ! tylko czy to ten sam pies :-o Hektor był potulnym ciapą, a Nelson jest pewny siebie i żwawy, szczególnie dwa pierwsze zdjęcia : fajna mina i postawa ! SUPER :lol:

Posted

Na ulicę nie wchodzi, bo oczywiście nie odstępuje mnie na krok więc sam z siebie w życiu by się nie wypuścił tak daleko (na drugą stronę ulicy np...)! Poza tym, jak widać na zdjęciach, za Nelsonem jest znak zakazu wjazdu na tą ulicę, gdyż ona jeszcze nie prowadzi donikąd. Tam się budują bloki więc jeżdżą po niej tylko samochody z budowy.

Przesłałam do Brązowej kilka kolejnych fotek, produkcji mojej siostry - cioci wetki, po tym jak odbierałam Nelsona po weekendzie u wujostwa i kuzynostwa ;) Może niedługo się pojawią.

• 2 weeks later...
Posted

Hej!Widze,ze moja siostra nie napisala,ze z Nelsonkiem mamy problemy.Tzn nie my mamy z nim,tylko on ma ze zdrowiem. Od 2 tygodni ma problemy z oczami,najpierw wygladalo jak zawiane ,czerwone ,zwykle zapalenie spojowek ale nie pomagaly jedne krople,nie pomagaly drugie.Ola mowila,ze ma wrazenie,ze on traci wzrok.Widzialam go dzis po tygodniu,od kiedy dostaje silne antybiotyki i leki p/zapalne do oczu i obawiam sie,ze to cos bardzo powaznego.Nie znam sie na oczach az tak dobrze dlatego w przyszlym tyg jedziemy do dr Pikiela ,dobrego okulisty weterynaryjnego.Mam nadzieje,ze uda mi sie z nimi pojechac bo chcialabym wiedziec jak mu pomagac.Nie moge wykluczyc takze ,ze to jaskra,zwazywszy na to,ze Nelson ma chore serce wiec i problemy z cisnieniem.Strasznie mi przykro ale bedziemy robic wszystko co w naszej mocy,zeby mu pomoc.Nawet jesli nie uda sie ratowac wzroku,to,zeby go nie bolaly oczy,glowa itd.Ola mowi tez ,ze stracil apetyt,ze mniej je ale jak go dzis zobaczylam po tygodniowym niewidzeniu to wyglada bardzo dobrze,boczki mu sie nie zapadly,tak jak wtedy gdy nie jadl przy chorych nerkach.
Jak dowiemy sie cos konkretnego obiecuje napisac.

Posted

Kurczę, żeby to była zwykła zaćma z nie jaskra, niedobrze jak ciśnienie podwyższone, wiadomo wiek robi swoje. On jednak ma opiekę, jakiej nigdzie by nie zaznał, no i czuje się bezpiecznie.

Posted

gdyby trzeba było pieniędzy...nie wiem..dajcie znać, nie pozwolimy. Hektor to jedna z najpiękniejszych adopcji w jakich los pozwolił uczestniczyć.
Jesteśmy wszyscy z Hektorem, z Wami i będziemy wspierać jak tlyko da radę!

Posted

Nie ma mowy o zadnych pieniadzach.Przeciez my sie nim nie opiekujemy,my go mamy z pelna odpowiedzialnoscia i swiadomoscia,ze wszystkimi zaletami i wadami.Poza tym nie da sie ukryc,ze tylko koszty lekow sa w przypadku Nelsona brane pod uwage.Z reszta radze sobie sama a i znajomi lek.wet.pomagaja wiec za to nie kasuja.Nie ma o czym mowic,poza tym nie wazne sa pieniadze tylko to,zeby on sie dobrze czul.Napisze po wizycie u dr Pikiela.

Posted

No,my juz po wizycie u dr Pikiela(skadinąd,przemiły facet). Chyba troche spanikowalam i z Neslonkiem nie jest tak źle,tzn i tak pewnie nie bedzie dobrze widzial ale to nie jaskra.Po badaniu wyszlo nam,ze ma zapalenie naczyniowki i "suche oko".Na lewe oko nie widzi w ogole i ma zwichnieta soczewke ale na prawe cos widzi,tylko,ze na prawym,na rogowce zrobil mu sie spory wrzod i przez to ma slaba przejrzystosc.Dlatego wpadal na przedmioty:jedno oko zamglone a na drugie nic nie widzial.Na lewym tez jest wrzod tylko mniejszy.Na razie dostaje 2 rodzaje kropli do oczu i jedna masc,poza tym antybiotyk i leki p/zapalne ogolnie,a ze Ola przeszkolona w robieniu zastrzykow,to sama bedzie go kłuć.Za tydzien sama mu powtorze test z fluoresceina i mam sie telefonicznie kontaktowac z dr Pikielem.
Nelson byl baaardzo grzeczny podczas badania,mimo,ze bardzo sie bal ale kto sie nie boi weterynarza?;)