Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OGŁASZAM ALARM! ALARM DLA PSA HEKTORA!

Hektorowi świat zawalał się już kilka raz. Porzucony i przywiązany w kagańcu pod bramą schroniska 7 lat temu, chorował i otarł się o śmierć. Dziś jest zdrowym staruszkiem, któremu znów wszystko runęło na głowę.
Hektor do tej pory walczył ze smutnym losem jak tylko potrafił. Przystosował się do schroniskowego życia, zaprzyjaźnił z innymi psami. Jego najukochańszą towarzyszką z boksu była Kama- owczarkowata suczka. Tak poczciwie razem wyglądały…
Hektor to przytulasek, misiek, który za łakocie przecisnąłby się przez kratki. Uwielbia pyszności, prosi o nie, wdzięczy się jak potrafi. Kama była spokojna, tak smutna, kilka dni temu odeszła niczyja, bezdomna…
Okazuje się, że dla Hektora był to przepotężny cios. Ktoś pomyśli- przecież to tylko pies. Tak, TYLKO pies ma rozdarte wnętrze, bo zniknęła jego jedyna pociecha i ostoja – najlepsza przyjaciółka Kama.
Niestety nieszczęścia piętrzą się. Do niedawna Hektor był w boksie, z którego wolontariusze mogli zabierać go na spacery. Sytuacja schroniskowa sprawiła jednak, że obecnie jest w kojcu niedostępnym i niewidocznym. Niewiele na to można poradzić, gdyż nasze schroniska toną w psach, a kolejnych porzuconych przybywa.

Hektor gaśnie. Jedyne chwile radości to były te, gdy ktoś podszedł z łakociami, albo zabrał go z Kamą na spacer. W jednej chwili zniknęło wszystko.
Nie ma Kamy. Nie ma spacerów. Nie ma łakoci. Za ile nie będzie Hektora?

Jeśli masz kawałek podwórka lub kawałek podłogi i jesteś w stanie podjąć się zabrania Hektora do siebie – to prosimy zrób to. On już nie może czekać.
Wolontariusze udzielą Ci wszystkich potrzebnych informacji, pomogą jeśli będzie taka potrzeba. Ten kto zaadoptuje Hektora nie zostanie sam.

Hektor znajduje się w Trójmieście, ale zrobimy wszystko by znalazł dom nawet na drugim końcu Polski.

Kontakt w sprawie Hektora:
wolontariuszka Wiola 605325725

Oto Allegro Hektora:
Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro

Hektor wersja spacerowa...Tak radosny, ale spacerów już NIE MA...

Wersja zimowa, gdy spacerów mniej...Hektor smutniejszy...Jaki jest gdy nie ma ich WCALE?

Dziś miałam spotkanie. Takie spotkania mam co jakiś czas i ciągle przesuwam datę ślubu;)Wesoła ze mnie kobietka nie ma co. Uwielbiam odwlekać w nieskończoność i rzucać hasła: a może kiedyś... Cholera jasna, niech ten pies znajdzie dom, a będzie to znak, że jeśli nastąpią poważne oświadczyny od pewnego człowieka to ja je przyjmę...

Love me tender, love me so:

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ponka nie jestem pewna czy takie szczęście...no ale najwazniejsze teraz, żeby Hektor nie zniknął nam z tego świata zupełnie opuszczony w oddalonych boksach...

Posted

Hektor, Hektor ciebie może zabrac albo jakis dogomaniak albo osoba wytrwale ratująca starsze psy, bo reszta może sie obawiac...że stary, że too że tamto:(

Posted

Jest trochę osób na tym świecie,a nawet w Polsce,które biorą właśnie staruszki,aby mogły godnie dokonać żywota!
U nas w Krakowie jest taka pani Ania-złota kobieta!:loveu:
Mam pomysł-napisz może do AniaG-ona z tą pania ściśle współpracuje,a wiem,że ostatnio odeszły chyba nawet 2 psy-może zlituje sie nad Hektorem?