Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mru']

przypomina mi mojego loverboya, podobny troche pyszczek, mojego psiaka pyszczek jest tylko troche dluzszy, mam cholerna slabosc do takich starych psiakow:shake:

Posted

niestety schroniska pelne sa takich staruszkow (o ile nie sa usypiane, jak w niektorych schroniskach), stare psy nie maja prawie zadnych szans, dlatego sama wzielam starego, ktory wtedy mial okolo 15-17 lat i byl bardzo slaby, bo nie radzil sobie w klatce z innymi mlodszymi psami; tak, jak niektorzy zachwycaja sie szczeniakami, tak ja zachwycam sie staruszkami i jesli bede adoptowac jeszcze jakiegos psiaka ze schronu, wezme najstarszego, bo one szczegolnie zasluguja na opieke, duzo macie takich staruszkow?

Posted

patch75 napisał(a):
tak, jak niektorzy zachwycaja sie szczeniakami, tak ja zachwycam sie staruszkami i jesli bede adoptowac jeszcze jakiegos psiaka ze schronu, wezme najstarszego, bo one szczegolnie zasluguja na opieke,

no mnie np szczeniaki mało kręca :)

za to staruszki są super :D

Posted

ja tez mam takie sklonnosci do starszych
moze to przez swiadomosc, ze na mlode i ladne chetni sie znajda a taka bida bedzie siedziec do smierci w schronie...

Posted

moze to rzeczywiscie i ta swiadomosc tak nas nakreca, a moze ten pierwszy staruszek, ktorego kazda z nas gdzies na swojej drodze spotkala; moj pierwszy staruszek to byl owczarek niemiecki bardzo stary, w ktorym sie zakofalam od pierwszego wejzrenia, mial szczescie-znalazl dom; mam nadzieje, ze i temu staruszkowi sie poszczesci-jedno bedzie wkrotce mial za soba, schroniksowe kraty, jak pojdzie do czarnej andy

Posted

mnie osobiscie staruszki kręcą, bo są mądre, sporo przeżyły. Zawsze jak patrze w oczy starszaka widzę i po części swoje własne życie....Taka bratnia dusza....
No i staruszki są bardzo interesujące, ich zachowanie i to dla mnie pozytywne i to do dopracowania:) jest jak ksiązka, w której można czytać. Natomiast młode psiaki są..no jak małe dzieci...jeszcze puste, hałaśliwe wszędobylskie i kofane;)

Posted

patch75 napisał(a):
(...)jesli bede adoptowac jeszcze jakiegos psiaka ze schronu, wezme najstarszego, bo one szczegolnie zasluguja na opieke, duzo macie takich staruszkow?

A nie szukasz może ? :)
Jest kilka takich starutkich biedulek... ludzie przychodzą do schroniska najczęściej po szczeniaki, albo dorosłe psy w sile wieku. Takie starusie mają maleńkie szanse znaleźć dom w schronisku...
Chaplin, o którym pisała Albiemu jest naprawdę prześwietny. I ma tak uśmiechniętego pysia... mimo tylu długich lat za kratami...:shake:

Posted

chcialabym moc szukac...:shake:ale niestety zapsiona jestem totalnie:shake:moj dziadek wytrzymal w schronie 3 lata, ale zaczal slabnac, po pol roku opieki nad nim nie moglam na to patrzec, zalatwilam mu hotel na zime, gdzie nigdy nie dotarl, no teraz siedzi w hotelu, bo mnie nie ma, staruszki sa najlepsze i tak najmocniej chwytaja za serce...

Posted

musimy klub założyć ;)

staruszki sa kochane
my celowo wzielismy Mojzesza - starszego sznaucera olbrzyma (z mniejszych haha)
był cudowny...

chyba po tym, jak nasz Atosek sie u nas zestarzał po 18 latach :)
kochany...

no i teraz miał być tylko Gacek (3 lata)
ale nie moglismy sie oprzeć Dymkowi (10 lat)

no i mamy :diabloti::evil_lol: młyn :evil_lol:
ale jaki fajny...

Posted

Czekamy na wiadomości :) Dolarku może już niedługo ułożysz głowę na kolanach i poczujesz kochającą dłoń na grzbiecie... i to nie będzie na chwilę... to będzie już na zawsze...

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Czekamy na wiadomości :) Dolarku może już niedługo ułożysz głowę na kolanach i poczujesz kochającą dłoń na grzbiecie... i to nie będzie na chwilę... to będzie już na zawsze...

no i obys stwierdził wtedy, ze TM moze jeszcze poczekać :D

Olena, ja tez jestem wstrzasnieta :-o:evil_lol: