albiemu Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 patch75 pomoże mu Czarna Anda tylko czekamy na badanie i jego wyniki aby więcej wiedzieć o stanie zdrowia Czarnuszka ... Quote
patch75 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='mru'] przypomina mi mojego loverboya, podobny troche pyszczek, mojego psiaka pyszczek jest tylko troche dluzszy, mam cholerna slabosc do takich starych psiakow:shake: Quote
albiemu Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 patch a widziałaś naszego Chaplina? Quote
patch75 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 albiemu napisał(a):patch a widziałaś naszego Chaplina? nie, a co to za psiak? Quote
albiemu Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 kolejny fantastyczny orzechowski staruszek ... i przepraszam za offa ... Siedzi razem z Czarnuszkiem naszym z tego własnie wątku ... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10644729#post10644729 Quote
patch75 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 fajny psiak, troche weselszy z pyska, choc, moze mi sie tylko tak wydaje Quote
albiemu Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 jest inny ... ale każdy staruszek powinien mieć godną starość i dom a nie tak ... inaczej to powinno wyglądać ... Quote
patch75 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 niestety schroniska pelne sa takich staruszkow (o ile nie sa usypiane, jak w niektorych schroniskach), stare psy nie maja prawie zadnych szans, dlatego sama wzielam starego, ktory wtedy mial okolo 15-17 lat i byl bardzo slaby, bo nie radzil sobie w klatce z innymi mlodszymi psami; tak, jak niektorzy zachwycaja sie szczeniakami, tak ja zachwycam sie staruszkami i jesli bede adoptowac jeszcze jakiegos psiaka ze schronu, wezme najstarszego, bo one szczegolnie zasluguja na opieke, duzo macie takich staruszkow? Quote
mru Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 patch75 napisał(a): tak, jak niektorzy zachwycaja sie szczeniakami, tak ja zachwycam sie staruszkami i jesli bede adoptowac jeszcze jakiegos psiaka ze schronu, wezme najstarszego, bo one szczegolnie zasluguja na opieke, no mnie np szczeniaki mało kręca :) za to staruszki są super :D Quote
j3nny Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 ja tez mam takie sklonnosci do starszych moze to przez swiadomosc, ze na mlode i ladne chetni sie znajda a taka bida bedzie siedziec do smierci w schronie... Quote
patch75 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 moze to rzeczywiscie i ta swiadomosc tak nas nakreca, a moze ten pierwszy staruszek, ktorego kazda z nas gdzies na swojej drodze spotkala; moj pierwszy staruszek to byl owczarek niemiecki bardzo stary, w ktorym sie zakofalam od pierwszego wejzrenia, mial szczescie-znalazl dom; mam nadzieje, ze i temu staruszkowi sie poszczesci-jedno bedzie wkrotce mial za soba, schroniksowe kraty, jak pojdzie do czarnej andy Quote
Charly Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 mnie osobiscie staruszki kręcą, bo są mądre, sporo przeżyły. Zawsze jak patrze w oczy starszaka widzę i po części swoje własne życie....Taka bratnia dusza.... No i staruszki są bardzo interesujące, ich zachowanie i to dla mnie pozytywne i to do dopracowania:) jest jak ksiązka, w której można czytać. Natomiast młode psiaki są..no jak małe dzieci...jeszcze puste, hałaśliwe wszędobylskie i kofane;) Quote
Neczka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 patch75 napisał(a):(...)jesli bede adoptowac jeszcze jakiegos psiaka ze schronu, wezme najstarszego, bo one szczegolnie zasluguja na opieke, duzo macie takich staruszkow? A nie szukasz może ? :) Jest kilka takich starutkich biedulek... ludzie przychodzą do schroniska najczęściej po szczeniaki, albo dorosłe psy w sile wieku. Takie starusie mają maleńkie szanse znaleźć dom w schronisku... Chaplin, o którym pisała Albiemu jest naprawdę prześwietny. I ma tak uśmiechniętego pysia... mimo tylu długich lat za kratami...:shake: Quote
patch75 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 chcialabym moc szukac...:shake:ale niestety zapsiona jestem totalnie:shake:moj dziadek wytrzymal w schronie 3 lata, ale zaczal slabnac, po pol roku opieki nad nim nie moglam na to patrzec, zalatwilam mu hotel na zime, gdzie nigdy nie dotarl, no teraz siedzi w hotelu, bo mnie nie ma, staruszki sa najlepsze i tak najmocniej chwytaja za serce... Quote
Olena84 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Widze, ze wszyscy kochamy starszaki;). Niestety sa i szczeniaki sa potraktowane okrutnie przez los:( Quote
mru Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 musimy klub założyć ;) staruszki sa kochane my celowo wzielismy Mojzesza - starszego sznaucera olbrzyma (z mniejszych haha) był cudowny... chyba po tym, jak nasz Atosek sie u nas zestarzał po 18 latach :) kochany... no i teraz miał być tylko Gacek (3 lata) ale nie moglismy sie oprzeć Dymkowi (10 lat) no i mamy :diabloti::evil_lol: młyn :evil_lol: ale jaki fajny... Quote
Neczka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Spokojnie, my nie jeździmy do schroniska po nocach :evil_lol::evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Czekamy na wiadomości :) Dolarku może już niedługo ułożysz głowę na kolanach i poczujesz kochającą dłoń na grzbiecie... i to nie będzie na chwilę... to będzie już na zawsze... Quote
Olena84 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Jak to nie jeździcie po nocach? A co Wy nocami robicie? Śpicie może? Skandal! Quote
mru Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ra_dunia napisał(a):Czekamy na wiadomości :) Dolarku może już niedługo ułożysz głowę na kolanach i poczujesz kochającą dłoń na grzbiecie... i to nie będzie na chwilę... to będzie już na zawsze... no i obys stwierdził wtedy, ze TM moze jeszcze poczekać :D Olena, ja tez jestem wstrzasnieta :-o:evil_lol: Quote
Recommended Posts