Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

w pracy wariatkowo i jeszcze przynosimy pracke do domu - aparat zakurzony z braku czasu, ale postaramy się poprawić...

tydzień temu ważyliśmy Watke u weta - schudła 25 dkg :multi: mało, ale ważne, że coś się ruszyło i zamiast do góry waga poszła w dół :multi:
niech pogoda dopisuje, bo trzeba uskuteczniać nasze marsze, a tu co wolny dzień to leje :angryy:
dobrym skutkiem Wacinego odchudzania jest to, że zaczęła ładnie jeść chrupki, już nie dla zabawy czy na deser, ale normalnie jako posiłek...

• 4 weeks later...
Posted

Wacina wcale nie jest gruba,jest po prostu okragla,a wrazenie tuszy może byc przze puszyste futerko.Jest w sam raz,a sami wiecie,jak jestem uczulona na zatuczone psy.
Na sloncu pieknie wybarwily sie jej ciemne plamki na skorze (wyrastaja z nich biale wlosy,smiesznie to wyglada),sama Wacia kwitnie i z wlasciwym sobie urokiem daje sie rozpieszczac.Za kazdym razem,przy podcieciu moge sie zachwycac jej slodkim i dobrym charakterem.

a to....PREZENTY od Waci dla schroniskowcow!Zapas witamin na kolejne trzy miesiace dla sporej gromady.Dostaja trzy razy w tygodniu,ale dobre i to.Flawitol pojdzie tylko dla Smutasa,tran w blistrze tylko dla Maxa -łupieża,reszta-do podziału.
DZIEKI!!!!!!!

Posted

niech idzie na zdrowie i urode schroniskowych milusińskich - oby szybko znalazły domy ;)

a mi nareszcie udało się zgrać foty, więc wstawiam z pozdrowieniami dla naszej kochanej akuchy

na początek nasza wczasowiczka, która jutro wraca do domu - chomik - cały dzień śpi w swoim domku, a jak zgasimy światło do spania to się uaktywnia i zasypiamy przy dzwiękach kołowrotka :-)

Wacia przed wizytą cioteczki Brązowej - jeszcze raz dziękujemy!!! :lol:

Posted

i po strzyżeniu

stylowa grzyweczka

buntowniczka z wyboru :evil_lol:

plaskacz - zdecydowanie odrzucamy ten image

przedziałek na boku - do zastosowania w innym wcieleniu :diabloti:

i nasza codzienna najpiękniejsza :loveu:

Posted

teraz widać waciulkowe plameczki na skórze - prawie jak dalmatynka :evil_lol:

i ulubione pozy Waci

za tydzień dostajemy na wczasy świnkę morską (bardzo Watke lubi, ale nasza psina udaje, że jej nie widzi) i papuga, którą Wacia uwielbia, niestety bez wzajemności :lol:

Posted

O mamuniu, Markofix, jak ja wam dziekować!!!! :loveu::multi::loveu:
I prawda to, Waciula z każdą sesją młodsza jest.
Oczy!!! Zobaczcie, ma ślepka jak szczeniak; mlode, figlarne, kokieteryjne. Błyszczą radością życia. Cudowne stworzonko nasze :lol:

Brązowa, jesteś w dechę! Zostawiłas jej czuprynke, która uwielbiam.
:evil_lol:Wybieram stylizację na buntowniczkę.... ale stylowa grzyweczka też mi sie podoba.
A brązowe łatki to Waci rodzone czy pospacerkowa inwencja własna?

Jaka to kokietka jest, zamęczyłabym :lol: Całować brzuszek!

Chomiczatko-tłuściątko ma klateczkę jak Wersal.

Posted

No co?! co mi pałką machasz? Malo się akucha tych brązowości namyła i nawycierała u swoich białasów? To zapytałam :roll:
Czytałam, że Wacia perfumeryję też lubi od czasu do czasu.

Posted

coś mi się zdaje, że Waciulka była wcześniej w domu pełnym ludzi, bo bardzo dobrze czuje się wśród większej ilości domowników - biega od jednego do drugiego na mizianko, by dotrzymać towarzystwa i cały czas dogląda "swoje stado" :lol:

Posted

Wacia - jak wszyscy wiemy to super grzeczna i dobrze wychowana psinka. Jak my z markofixem jemy, to ona od razu pod nogami domaga się pysznych kąsków, ale jak goście siadają do stołu, to Wacia w ogóle się nie interesuje jedzeniem. Nic ją nie interesuje i zwykle wylegije sie na kanapie, albo grzeje kuper na słońcu.

Od dziś mamy mały zwierzyniec w domu - dwie śliczne czarne myszki, świnkę morską i papugę :). Póki co Wacia trochę zdezorientowana i niestety zazdrosna :(, ale może się przyzwyczai, a przynajmniej mamy taką nadzieję :)

Posted

Wacia nie lubi tłoku. To tak jak ja :lol: Z Pańciostwem wszystko smaczniejsze i lepsze.

Nic nie piszcie o świnece, nawet gdy Wacia ja pokocha, bo zaraz ciocia Brązowa postara sie, żeby wacia nie była samotna :evil_lol:

Posted

Wacia lubi mieć nas na wyłaczność :loveu:
świnkę obchodzi szerokim łukiem, chociaż ta chętnie by się z Waciulką bliżej poznała...
myszolki śliczne i strasznie ciekawskie, ruchliwe, śmieszniarskie i wbrew ostrzeżeniom właścicielki w nocy grzeczne i cichutkie - spały jak myszki :lol:
papuga żyje w swoim własnym świecie i z nikim się nie koleguje - stoi wysoko, więc Wacia jeszcze nie wie, że jest z nami jej ulubienica, o 5.00 zrobiła nam pobudkę, ale przykryłem klatke i znów siedziała cicho...
jak widać zwierzyniec grzeczny i póki co kłopotów brak... ;)