Ania z Bytomia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 a tu Marsik z nowym kumplem, widać polubili się z kolegą - inaczej by go już nie było (kolegi) :evil_lol: Quote
BoUnTy Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 [quote name='Ania z Bytomia'] Marsik, Marsik pańcia umiera tutaj z tęsknoty za Toba, moje słoneczko kochane, a ty sie na słońcu w najlepsze wygrzewasz i o mnie pewnie zapomniałeś... :-( Ale wazne, że Ty jesteś szczęśliwy - ja nie musze... Quote
JOMA Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Marsik śliczny, BoUnTy ma dobrą ręke do adopcji :loveu: BoUnTy a ty nie marudź, wyjdź sobie na spacerek i zaraz się uszczęśliwisz :evil_lol: - z twoim szczęściem do nieszczęść pewno masz już upatrzonego następnego Marsika :evil_lol: Quote
BoUnTy Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 JOMA napisał(a):Marsik śliczny, BoUnTy ma dobrą ręke do adopcji :loveu: BoUnTy a ty nie marudź, wyjdź sobie na spacerek i zaraz się uszczęśliwisz :evil_lol: - z twoim szczęściem do nieszczęść pewno masz już upatrzonego następnego Marsika :evil_lol: Nie mam żadnego innego upatrzonego... mam pande, ktora w piatek jedzie do domku (a przynajmniej mam taka nadziej), a potem mam mature, na którą burak nic nie umie xD A jeszcze spędzam na spacerach 3/4 dnia (chętnie wzięłabym do sibie psa aktywnego - labradora, husky), wiec... xD Quote
scarlet Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 BoUnTy napisał(a):chętnie wzięłabym do sibie psa aktywnego - labradora, husky), wiec... xD nie kracz :) bo zwali się cała masa Quote
BoUnTy Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 scarlet napisał(a):nie kracz :) bo zwali się cała masa Całej masy nie potrzebuje, potrzebuje jednego, zabiedzonego, acz miłego i aktywnego, który lubiałby biegac, bawić sie i pływać xD Czy mam duże wymagania? :P To mój ideał - taki był i Dżekus i Mars... Musze się za czyms rozejrzeć, chyba, ze ktoś ma jakies propozycje, to rozpatrze... Quote
Ania z Bytomia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Kochani bardzo pilna sprawa ! Amorek uciekł z nowego domu dziś rano na spacerze ! Przed chwilką dzwoniła zrozpaczona jego właścicielka :-( został wyadoptowany do chorzowa, jeśli ktoś ma znajomych z tego rejonu lub zna to schronisko proszę o rozpuszczenie wici ponieważ ja nikogo z chorzowa nie znam :shake: zaraz będę szukała po dogomani, może kogoś znajdę :placz: Quote
Ania z Bytomia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 tak na szybko mam jedną fotke dla przypomnienia kawalera, czarny, szczupły, troche przerośnięty jamnik Quote
Ania z Bytomia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 błagam pomóżcie odnaleźć Amorka :placz: oto jego fotki lepszej jakości jeszcze ze schronu : Quote
maciaszek Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 BoUnTy, mam dla Ciebie psa na dt !!!! Mieszaniec golden retrievera. Pies. Ma 4 lata. Wychowywał się z dziećmi, więc nie ma problemu. Jest czarny, wielkości goldena, z taką sierścią jak golden. Zdjęć nie mam, bo właściciel nie ma dostępu do kompa. Facet musi/chce go oddać, bo po świętach wyjeżdża za granicę :angryy:. Jak pies nie znajdzie domu, trafi do katowickiego schroniska. Jest odrobaczony, zaszczepiony. Potrafi zostawać sam, nie niszczy, nie hałasuje. Do ludzi nastawiony łagodnie. Kotów nie lubi. I (tu chyba będzie problem, prawda?) nie przepada za psami. Jak zapytałam co to znaczy pan powiedział, że powarkuje. Jak jest dokładnie nie wiem. Może dogadałby się jednak z Twoją rezydentką? Jak chcesz podam Ci namiary na pana. Więcej nic nie wiem. Quote
BoUnTy Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 [quote name='maciaszek']BoUnTy, mam dla Ciebie psa na dt !!!! Mieszaniec golden retrievera. Pies. Ma 4 lata. Wychowywał się z dziećmi, więc nie ma problemu. Jest czarny, wielkości goldena, z taką sierścią jak golden. Zdjęć nie mam, bo właściciel nie ma dostępu do kompa. Facet musi/chce go oddać, bo po świętach wyjeżdża za granicę :angryy:. Jak pies nie znajdzie domu, trafi do katowickiego schroniska. Jest odrobaczony, zaszczepiony. Potrafi zostawać sam, nie niszczy, nie hałasuje. Do ludzi nastawiony łagodnie. Kotów nie lubi. I (tu chyba będzie problem, prawda?) nie przepada za psami. Jak zapytałam co to znaczy pan powiedział, że powarkuje. Jak jest dokładnie nie wiem. Może dogadałby się jednak z Twoją rezydentką? Jak chcesz podam Ci namiary na pana. Więcej nic nie wiem. Aw łasnie przed chwilką sie zgłosił do mnie labek, zobaczymy, jakos pomyślimy. Tylko, że teraz u mnie, tak jak i u Ani jest płatny DT, bo ludzie nie wiedzieli w koncu co i jak, musiałyśmy to usystematyzować, poza tym jest jak jest... Ale nie dogaduje się z psami, ogólnie, czy to sie tyczy psów płci męskiej? Ja mam 2 suki. Jedna uległa, z nia nie bedzie poblemu oprócz szczekania, druga agresywna, z nią bedzie porlbem, bo będzie mu sie rzucac do szyi jak ten bedzie za bardzo podskakiwac... Czy mogłabys sie z Panem jakos dogadac, prosic o zdjecia, i informacje co do tych psów, jest szansa, że bede mogła go wziaść, jak jutro ustale czy ten labiszon moze zostac tam gdzie jest jeszcze 'jakis czas' ;) Za dużo psiaków, za mało mejsca :D Ahhh.... niech nikogo nie dziwi, że podałam psy 'w typie ras' - to nie jest kwestia nie wiadomo czego, po prostu baton wpadł na pomysł rozszerzenia swoich obserwacji pod kątem psów 'rasowych nierodowodowych' ;) Quote
Natussiaa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 w najbliższym czasie mam zamiar jechac do schroniska to się dowiem Quote
maciaszek Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Podałam panu Twój numer telefonu (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko) i poprosiłam, żeby do Ciebie zadzwonił, bo lepiej, żebyś to Ty z nim porozmawiała, skoro pies miałby ew. trafić do Ciebie. A ze zdjęciami może być problem, bo facet nie ma dostępu do kompa. No chyba, że z telefonu Ci prześle? Quote
Natussiaa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 posty skaczą:shake::shake: Ale nic nie wiem ,żeby nie pracowała. Z tego co ja wiem to nadal pracuje. ;) Quote
BoUnTy Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Natussiaa napisał(a):będę się rozglądała za Amorkiem Ty masz jakieś kontakty w schronisku w Chorzowie? Bo tak mi śmignęło? Nie wiesz moze, czy Ela K. nadal w schronie pracuje? Quote
maciaszek Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 BoUnTy napisał(a):czy gdyby co mogłabym ciczyc na wsparcie z konta katowickiego, skoro miałby trafic do katowic...?Jasne! A, tak z ciekawości, jaki jest koszt dt u Ciebie/Ani? Warto wiedzieć ;). Quote
BoUnTy Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Natussiaa napisał(a):posty skaczą:shake::shake: Ale nic nie wiem ,żeby nie pracowała. Z tego co ja wiem to nadal pracuje. ;) :D Dobrze Maciaszku, że podalas mój numer... czy gdyby co mogłabym ciczyc na wsparcie z konta katowickiego, skoro miałby trafic do katowic...? Ja jutro jade do labradora, to bede już jutro wiedzieć duuużo wiecej. Panda w piątek rano jedzie do domku (trzymajcie kciuki, żeby nic się nie zmieniło) Quote
BoUnTy Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 maciaszek napisał(a):Jasne! A, tak z ciekawości, jaki jest koszt dt u Ciebie/Ani? Warto wiedzieć ;). To zalezy od psa, ja orientacyjnie mówie, ze za bydlaka zamknie sie w 300 zł. U MNIE! To jest cena początkowa, a potem moze podlegać negocjacji - wiesz wszystko zalezy od tego jakie pies ma potrzeby ;) A Ania liczy 150 zł. + 50 zł. za kazde dodatkowe 5 kg. psa ( a podstawa obejmuje chyba psiaka 10 kg), Anuś sprostuj mnie jak cos pomieszałam ;) Chciałyśmy to ustabilizowac, bo klops - ludzie i tak rozmawiają ze mna jak z Anką, i traktują nas jak jednosc (Anuś brałyśmy ślub koscielny czy cywilny? :diabloti:) xD Sama nie wiem, napewno nie przekroczy u mnie NIGDY 300 zł., bo dla mnie droższy DT to juz ewidentnie zdzieranie kasy 9no chyba, że chodzi o specyficznego psa, ze specyficznymi wymogami np. specjalistyczną karmą) :/ Quote
BoUnTy Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Czyli tak.... Kotka TOSIA zostala wysterylizowana... Pod mój pilotaż przychodzi czarny mic. labka, o ktorym już wspominałam. Jest to sliczny, masywny pies, bardzo miły, zrownoważony, ok. 3 letni. Nie lubi kotów, ale jest moim zdaniem super psem! Żyje w kojcu, nic nie umie - trzeba go wszytskiego uczyć! Barii (bo tak się zwie) obecnie przebywa w domu opieki społecznej, gdzie zostac nie może. Trafi do mnie za ok. 1,5 m-ca, bo przed maturą nie dam rady takim psem się zajać. A wczesniej przyjdzie do mnie mix. goldena z Katowic! Pan już się ze mną kontaktował, jutro bede ustalać szczegóły, takze prosze o wsparcie jego tymczasu! Nie pozwólmy mu trafic do schroniska, bo ma ogromne szanse na adopcje, a niestety ta perspektywa jest coraz blizsza, bo ma zaledwie parę dni... :( Ja go wezme, ale musze miec 'podstawke pod rodziców' - nie wiem jak to ladnie ujac, po prosru bez funduszy to klops, już Panda jest sporo na minusie - wczoraj musiałam ją odpchlić, bo ma pchły, zakupilam też spray na pchły... W sumie na minusie jest prawie 40 zł. Quote
maciaszek Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 BoUnTy napisał(a):A wczesniej przyjdzie do mnie mix. goldena z Katowic! Pan już się ze mną kontaktował, jutro bede ustalać szczegóły, takze prosze o wsparcie jego tymczasu! Nie pozwólmy mu trafic do schroniska, bo ma ogromne szanse na adopcje, a niestety ta perspektywa jest coraz blizsza, bo ma zaledwie parę dni... :( Ja go wezme, ale musze miec 'podstawke pod rodziców' - nie wiem jak to ladnie ujac, po prosru bez funduszy to klops,Na pewno możesz liczyć na wsparcie z katowickiego konta! Zaraz napiszę o tym na wątku. Quote
BoUnTy Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 maciaszek napisał(a):Na pewno możesz liczyć na wsparcie z katowickiego konta! Zaraz napiszę o tym na wątku. Dziękuję ;* Quote
BoUnTy Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 PANDA pojechała do domku! Trzymajcie kciuki aby wszytsko było dobrze...! Zpewne domek się tutaj odezwie i napisze, jak tam przebiega aklimatyzacja... ;) Quote
BoUnTy Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 [SIZE="5"]Kochani mamy gorącą pośbę! Pomożcie nam szukac domków dla naszych podopiecznych! Potrzebne są ogłoszenia oraz fundusze na nie...! :( Powoli nie dajemy rady, wczoraj Hera - szczeniaczka wróciła z adopcji, z adopcji wraca też kot Marcel, któremu 'psuje się' kolejna łapka... :( Prosimy o wspracie w ogłaszaniu oraz utrzymaniu zwierzaków (minus Pandy, Hera na niepłatnym DT, Bąbel tez na minusie, Dora na niepłatny DT, koty na niepłatnym DT, Suzi - na czysto...) :( EDIT. Dostałam pieniażki bazarkowe od Maciaszka 39,32 - wyrównałam za to rachunek Pandy do kwoty 0 zł., wiec zostało 2,80, które pójdzie na ogólne - czyli na ogłoszenia zwierzaków (jakby na to nie patrzeć to 2 zwykłe allegra ;P). PANDA: Wpłaty: - 38,30 – pozostałość po Marsie - 130 zł. - K. MONIKA (SOSNOWIEC - PUNKT KSERO) [pozostałosc po Marsie] - 30,00 - z ogólnego - 36,52 - od Maciaszek (z bazarku z kwoty 39,32 - reszta na ogólnym) Wypłaty: - 10,65 – paróweczki - 150 zł. - sterylizacja - 12,69 - jedzonko - 15 zł. - odpchlenie - 5 zł. - ściągniecie szwów - 12 zł. - puszki z Lidla - 6,75 - puszka Chappi - 22,73 - wędliny do makaronu SALDO KOŃCOWE: 0 EDIT2. Wystawiłam Allegro Dorze (10 dni), Herze (14 dni), Bariemu (14 dni) - wszytskie podstawow... Wieczorem jak mi sie uda wystawie także Parszywkowi, Tosi i Marcelowi... Tutaj mój profil na allegro: Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro Quote
Recommended Posts