Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzlikowa']Aniu...napisz pilnie do mysza 1...(adres)wyśle opatrunki żelowe,bardzo skuteczne i szybkie przy leczeniu ran...trudnych i rozległych....mogą bardzo pomóc Bekuni.

Napisała na wątku Beki...określiła też rodzaj zapłaty:cool3::evil_lol: i instrukcję!
dziękuję ;) już uciekam na wątek Bekonisia odpowiadać na pytanka ;)

• 2 weeks later...
  • Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaganiane i to jeszcze jak.
Mars wrócił z adopcji. Jest juz u mnie.

Reszte napisze Anka, od weekendu ciagle borykamy się z psami i nieustającymi wizytami przedadopcyjnymi, ale niestety narazie zakończonymi fiaskiem...

Posted

BoUnTy napisał(a):
Zaganiane i to jeszcze jak.
Mars wrócił z adopcji. Jest juz u mnie.

Reszte napisze Anka, od weekendu ciagle borykamy się z psami i nieustającymi wizytami przedadopcyjnymi, ale niestety narazie zakończonymi fiaskiem...

Kochane prosim o wsparcie finansowe i bazarki :( Wydatki zamiast malec rosną, kolejny psiak na naszym utrzymaniu został przyweiziony do nas z zaskoczenia, w zasadzie bez pytania o zgodę przez pewna dogomaniaczkę w poniedziałek, zaraz po naszej podróży z sunią z katowickiego schroniska do Poznania... :(

Nie chodzi już o jakies dodatkowe sprawy (kastracje itp. które takze by sie przydały, oaz szczepienie Hery), ale o pieniazki na jedzenie, podstawowe potrzeby, telefony oraz allegra. Na allegro mam prawie 50 zl. długu za ogłoszenia, jak tego nie pokryje zostanę zablokowana... :(

Posted

maciaszek napisał(a):
Dziewczyny, zaktualizujcie w wolnej chwili pierwszą stronę... Bo ja już na przykład się gubię w tym, które zwierzaki u Was są, a których już nie ma :evil_lol:.

Tak, tak - zrobimy to jak najszybciej ;]

Posted

Przepraszam, ale nie mam jak przekopać się przez wszystkie strony. Na bazarku zobaczyłam zdjęcie Parszywka. Czy dalej jest do adpocji???Co mu dolega etc. (3 tygodnie temu mój kot wpadł pod samochód, miałam już nawet nie spoglądac na kociaki, ale ten jakoś mnie ujął).

Posted

Parszywek nadal jest do adopcji...
Jest to kot niewychodzacy oczywiście...
Kot jest zdrowy, przyszedł do nas w złym stanie - ze zfilcowana sierścią, trzeba było go ogolic. Ma ok. 6 lat.

Piguła wymagań:
* dom niewychodzący z zabezpieczeniami okien, lub ewentualnie zamykanie w transporterze (dużym) na czas wietrzenia mieszkania
* żywienie tylko kocie puszki lub sucha, drobna kocia karma (innej nie je)
*wymaga odpowiedniej pielęgnacji sierści, wyczesywania lub ewentualnie strzyżenia w salonie dla zwierząt
* minimum raz na rok kontrola weterynaryjna w celu przebadania krwi / moczu - persy lubią chorować na nerki, jest to dość częsta przypadłość rasy
* przyszły dom nie może posiadać psa który nie przepada za kotami lub im dokucza
*dzieci muszą być poinformowane że kot to nie zabawka i jeśli skrzywdzą kociaka on odwdzięczy się tym samym
* kot musi mieć żwirek w dość sporej kuwecie, jeśli ma piasek to nie bardzo chce z kuwety kożystać (tak samo w przypadku zbyt rzadkiego sprzątania w kuwecie będzie szukał innego miejsca na toalete), kuweta musi stać ciągle w tym samym miejscu ponieważ koty nie lubią zmian
*kota nie należy przekarmiać ponieważ ma potem problemy z biegunką (puszki) / zaparciami (sucha karma)

Posted

majoka napisał(a):
Przepraszam, ale nie mam jak przekopać się przez wszystkie strony. Na bazarku zobaczyłam zdjęcie Parszywka. Czy dalej jest do adpocji???Co mu dolega etc. (3 tygodnie temu mój kot wpadł pod samochód, miałam już nawet nie spoglądac na kociaki, ale ten jakoś mnie ujął).

Wpadł pod samochód? ciekawe jak to sie stało..

Po prostu brak slów...

Bąbel ma dom,a Beki będzie go miała do 2 mies:multi:

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Wpadł pod samochód? ciekawe jak to sie stało..

Po prostu brak slów...

Bąbel ma dom,a Beki będzie go miała do 2 mies:multi:

co to znaczy brak słów, nie życzę sobie takich tekstów

Aż mnie korci, żeby trochę to inaczej ująć, ale nie będę pisała Twoim językiem. Nie widziałaś kotów na wsi biegających "luzem". Kot na wsi jest często zwierzęciem pracującym, więc to chyba normalne że mógł wpaść pod samochód:angryy:(nawet na drodze wiejskiej).
Poza tym nie mam lat 10, by decydowac się na kota przyzwyczajonego do mieszkania w domu i wypuszczać go na dwór. Tyle........

O Parszywka zapytałam z ciekawości, jest piękny. Dziękuję za odpowiedź, oczywiście. Myślę,że mój dom nie byłby najlepszy (Parszywek ma już swoje lata, swoje przyzwyczajenia), a tutaj 4 letnia bokserka i dwójka dzieci, myślę że dość cięzko byłoby się mu przyzwyczaić.Mam nadzieję,że znajdzie dla siebie dobry dom.

Posted

Dziewczyny! czy wy moze wiecie cojs więcej niz ja o Jutrzejszej

Imprezie psiej pod tytulem PSIOWISKO BYTOM 2009 ktora ma sie odbyc jutro na stadionie KWK Rozbark:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Ma tam Być Aukcja bezdomnych psow!!! jestem ciekawa jakich i skąd,bo Bytomskie Schronisko Nic o tym Nie wie nikt ich nawet niezapytal czy przywioza swoje psy!!!!:shake::shake::shake:

Posted

Gienia napisał(a):
Dziewczyny! czy wy moze wiecie cojs więcej niz ja o Jutrzejszej

Imprezie psiej pod tytulem PSIOWISKO BYTOM 2009 ktora ma sie odbyc jutro na stadionie KWK Rozbark:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Ma tam Być Aukcja bezdomnych psow!!! jestem ciekawa jakich i skąd,bo Bytomskie Schronisko Nic o tym Nie wie nikt ich nawet niezapytal czy przywioza swoje psy!!!!:shake::shake::shake:

Psów z fundacji S.O.S dla zwierząt - my tez jedziemy z Dorą, Marsem i Herą ;] Będa i nasze forumowe kolezanki :D

Posted

Makrela napisał(a):
A w jakich godzinach ma się odbyć ta impreza?
Na stronie fundacji nie udało mi się znaleźć żadnych informacji na ten temat...

od 12 do 18-19

Posted

Moja córka i inne dogomaniaczki z ZHP tez będą ;)

troche mnie to dziwi ze Bytomska impreza a niebedzie psow z Bytomskiego schronu.Nikt nawet nam niezaproponowal aby psy pokazac:shake:

Posted

Gienia napisał(a):
Moja córka i inne dogomaniaczki z ZHP tez będą ;)

troche mnie to dziwi ze Bytomska impreza a niebedzie psow z Bytomskiego schronu.Nikt nawet nam niezaproponowal aby psy pokazac:shake:

Wiesz, to już nie moja sprawa... Poza tym jakos nie jestem przekonana czy schronisko by przyjechało...

Posted

Przyjechałoby na 100% ;)

Dziś rano ZHP dostało informacje ze Impreza odwołana z powodu pogody .Rano lalo a teraz ładna pogoda

Czyli spotykamy się 20 Czerwca ;)))) oby tylko pogoda dopisała

Posted

Tora - snia, która miała trafic do schroniska w katowicach tez juz w nowym domkuu ;]

[SIZE="4"]Jako, ze ostatni dzień tego miesiaca takie małe podsumowanie:

Od nas do nowych domków pojechały:
Spajk
Bąbel
Parszywek
Dora

Za naszym pośrednictwem:
Maja
Tora
i szczeniorka

Posted

BoUnTy napisał(a):
Informuje, ze dzięki pomocy Lary i Maciaszek Dora własnie grzeje doopsko w swoim nowym domku! ;]

Supeeeeeeeeeeeer :loveu::loveu::loveu::loveu: strasznie się cieszę, Ci ludzie wydawali mi się bardzo fajni :loveu: