Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

Posted

Parszywek ma się dobrze, jest kochany, rybki w całosci, strasznie dużo wcina ;]

Dora wczoraj wczoraj była czipowana, a oprócz mikro czipu ma też identyfikator przy obroży i medalik szczepienia. Państwo sa w niej zakochani ;]

Tora... ojjj... u Tory to jest tak, ze niejadek straszny, ale od razu rozgościł sie po fotelach. Myslę, ze jak tylko jej nowa Pani troszke bardziej się wprawi, to przestanie tylko czytac wątki, a zacznie sie udzielać ;] Powoli nad tym pracujemy i Pańcia sie wkreca, wiec tylko czekac, aż zda relację ;]

W tym miesiacu trafiły sie nam super domki... ;]

Ahh... Spajkuś tez grzeczniutki, uwielbia dzieci z prcy Agaty (pracówka resocjalizacyjna), dzieci uwielbaja go ;]

To tak króciutko, bo trudno cos wiecej napisac, jak się czesto z domkami rozmawia xD

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczerze? Nie wiem, ale chyba została u Anki... A czy to jakiś problem?

Ale tutaaaj cisza... ;] Jakies koncepcje, zeby rozweselic watek...? Powstją nasze bazarki - ciezko i mozolnie:

http://www.dogomania.pl/forum/f99/archiwalne-nr-moj-pies-przyjaciel-pies-na-zwierzaki-slaskiego-duetu-do-5-06-a-138680/

http://www.dogomania.pl/forum/f99/mega-antykwariat-na-zwierzaki-slaskiego-duetu-do-wykupienia-138960/#post12379349

Troszkę w rozliczeniach padłam, uporam się z tym w njbliższych dniach. Kolejny rachunek llegro to 29 zł. z groszami... Już mnie to dobija...
Narazie telefony ucichły...

Posted

Dziewczyny, a nie nadziałyście się może niedawno na kogoś kto reflektowałby na adoptowanie białego hasiorka z banerka w mojej stopce?

Choć może nie do końca pytając o to "rozweselę" wątek :eviltong:

Posted

Witam!!! Jestem włascicielką Tory:p tak jak BoUnTy pisała wczesniej dopiero się wprawiam:p w pisanie.Jestem bardzo zadowolona i szczęsliwa,że mam tak piekną sunię,którą za żadne skarby w życiu nikomu nie oddam.:loveu:Tora jest kochana,mądra lubi bawić się patykami,szarpać za nogawki:p ,skakać oraz długie spacery.Z dziecmi dogaduje się dobrze.Z papugami ,których mamy szesc także dobrze, tylko że jak latają to się :eviltong:oblizuje.Nie opuszcza mnie ani na krok:) jak tylko bede miała więcej czasu to postaram się pokazać kilka zdjęć.Jeszcze raz wielkie dzięki BoUnTy za to,że mi pomogłaś:)

• 3 weeks later...
Posted

Ufff wreszcie po wielu nieudanych próbach udało mi się zalogowac na dogomani z pozytywnym skutkiem wysyłania postów (a przynajmniej zaraz sięokaże). Ostatnio jak widac zamilkłyśmy, ale niestety to przez problemy z logowaniem na dogo, a wiele się dzieje.

Niestety bilans adopcji w tym miesiącu jest niepomyślny, bo równy 0

Dzisiaj opuścił nas Smyk, który wrócił pod opiekę mmlasowice, jednakże w ostatnich dniach psiaki nam się pochorowały – mamy podejrzenie nosówki! Niestety nie jest to zbyt optymistyczna wiadomość, na razie objawy ‘przeziębienia’ miała jedynie Hera i Smyk, były leczone, z bilansu kosztów na chwilkę teraźniejszą, tj [SIZE="4"]dzień dzisiejszy mamy -105 zł. długu w lecznicy 

Niestety ostatnio brak wsparcia nas przerasta, mamy podopiecznych tylko 3, ale niestety wszystkie psiaki sa na niepłatnym tymczasie (jedynie bernardynka Beki dostała pewne wsparcie od nowych właścicieli). Tymczasem roją się wydatki. Beki jest chora – uszy nadal zawalone ropą, Hera – chora – gorączka, dreszcze i kaszel, Mars – na szczęscie zdrowy. Na razie nie możemy sobie pozowlic na dodatkowe psiaki, także proszę nie pisa do nas z prośbą o przyjęcie na DT, bo nasza sytuacja jest wręcz dramatyczna, nie stać nas na podstawowe potrzeby, bazarki niemalże stoją. DT w naszych progach jest możliwy tylko PŁATNY i z góry za dany miesiąc, tak żeby wpłaty były pewne, bo potem zostajemy z psem na lodzie i nie ma komu płacić, już wystarczy, że za smyka mamy dlug w lecznicy, z którym za Chiny nie wiemy co zrobić.

Z powodu kłopotów finansowych stoją także zabiegi sterylizacji/kastracji.

Psiaki mimo ogłoszeń nie przyciągnęły niczyjej uwagi… :(

A z optymistycznych wieści zamieszczam pare zdjeć Spajka i Tory z nowych domków (świeżutkie, jeszcze cieplutki)

Torcia:

Posted

[SIZE="5"][FONT="Impact"]Jeśli ktoś chciałby nas wesprzeć każda, nawet najmniejsza wpłatą, to wyśle numer konta na PW. Wdzięczne też byłybyśmy za dary w postaci karmy oraz wystawianie bazarków![/FONT]

Spajk:

Jesli ktoś nie pamiea, oba te psiaki miały trafic do katowickiego schroniska.

Posted

kasik wawa napisał(a):
witam
moge poprosic o wiecej informacji o herze??wiek, wzrost, waga, stosunek do psow i kotow
jakis nowe zdjecia??
potzrba na nie jakies pieniadze??

Pieniążki są BARDZO potrzebne, w chwili obecnej barkuje nam dosłownie na wszystko, nie mówiąc o szczepieniach i zabiegach.
Hera ma obecnie 8 m-cy, jest to kochana, acz wylęniona suczka, ale jak sie przyzywczai jest ok. ;] Jest malutka, do łydki, waży ok. 6 kg. Stosunek do psów ok, - lubi, wręcz powinna byc z innymi psami, koty tez ok, przynajmniej u nas nie było jakis spięć, no ale to tez zalezy od kota. Sunia paktycznie sie nie zmieniła, nowych zdjec nie mamy...

Posted

Mars ostatnio jest taki smutny, ale chyba przez pogodę... :( To nie tylko sprawa akcji niestety, strasznie źle znosi niemalże codzienne burze, bardzo sie stresuje - nie chce przez to jeść, boi się wychodzić na spacery...

Posted

[quote name='BoUnTy']Mars ostatnio jest taki smutny, ale chyba przez pogodę... :( To nie tylko sprawa akcji niestety, strasznie źle znosi niemalże codzienne burze, bardzo sie stresuje - nie chce przez to jeść, boi się wychodzić na spacery...[/quote]

No tak, a tu burza za burzą... :roll:

Posted

JOMA napisał(a):
O, fajnie BoUnTy - teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy :loveu: - jak jeszcze dojdą rozliczenia to będzie już super :loveu:

Zaaktualizowałam rozliczenie Tiny

Posted

Wszystkie wpłaty z aktualnych bazarków ida na pokrycie utrzymania (i załatanie dziur budżetowych) Marsa. Czy mam rozliczac każda wpłate?
Tzn. mogę napisac ile wpłynęło, a ile poszło na żarło nie napisze, bo Mars je b dużo, jest u mnie na utrzymaniu dośc sporo, wiec napewno te wpłąty to niewielka kropelka w morzu wydatkó. No i kastracja... zbieramy dalej...

Posted

kasik wawa napisał(a):
ale ona urosła. i jak wyladniala:crazyeye:
tylko nadal ma taki strach w oczach:-(

Tak, niestety... :( A domku nie widać... A ona go tak bardzo potrzebuje...