Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TOSIA zaginęła :placz: dzień przed wydaniem do adopcji (18 kwietnia) Tosia wystraszyła się, zrzuciła psią dużą puszkę ze stołu którą było podparte okno minimalnie uchylone... szukałam jej do 4 nad ranem, niestety bez skutku, dzisiejsze poszukiwania także nie dały rezultatu kto pomoże zrobić ogłoszenia ? :-(

Posted

Ma około 5-6 lat (choć na moje oko ma max 4 lata) nazywa się Beki jest urocza bardzo kochana spokojna i opanowana. Za odrobinę czułości odda swe serce. Nie ma problemu z innymi psami. Jest bardzo wyniszczona zaniedbana, ma usuniętego guza na tylnej łapie. Poza tym przy szczepieniu wet odkrył dużego wodniaka na karku i małego kaszaka na grzbiecie to na szczęście nic groźnego. Beki jest wysterylizowana, nauczona czystości w domu, z dziećmi dogaduje się bez problemu, wczoraj ją 2 godziny kąpałam i jeszcze jest "nie doprana" :diabloti: zaczęłam ją czesać co trwało dosłownie chwilkę - nazbierała się cała reklamówka sierści :crazyeye: trzeba ją porządnie wyszczotkować :cool1:

oto i Beki... w całej okazałości

Posted

Basia i Barni napisał(a):
jaka szczęśliwa :cool3:

a jak wyście ją przetransportowaliście :evil_lol:

bedę zaglądała :cool3: do was cudownie ,że jest u ciebie to kawał baby z wielkim sercem

Miałaś brać w tym udział,dzwoniłam do Ciebie,ale Asta podała mi jakis dziwny nr,a ja swoją kom zostawiłam w domu :)

Kierowca ze schronu pomógł,bo ona jest bardzo wieeeeeeelka...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Miałaś brać w tym udział,dzwoniłam do Ciebie,ale Asta podała mi jakis dziwny nr,a ja swoją kom zostawiłam w domu :)

Kierowca ze schronu pomógł,bo ona jest bardzo wieeeeeeelka...

wiesz co jakos bym ja upchneła w tym moim małym renusiu :evil_lol:

ale ona serio wielka baba super ,że już na DT

Posted

[quote name='Basia i Barni']wiesz co jakos bym ja upchneła w tym moim małym renusiu :evil_lol:

ale ona serio wielka baba super ,że już na DT

...jak znam benie:cool3:...a troszkę znam ,to same lazą do samochodów!

Już pisałam na wątku Beki...ale może umknąć,więc przekleję,bo trochu ważne.

...Beki cały czas ma allegro i ogłoszenia na gumtree,kokosach i kupiepsa!Allegro wcześniej było 2 razy wyróżnione na14dni,ale nie mam już środków więc ostatnie są już zwykłe wystawiane na 14dni!
O innych ogłoszeniach nie wiem...na wątku nic o tym nie było!
Wspomniane allegro
BERNARDYN_Spokojna Łagodna BEKI_czeka na DOM (607848456) - Aukcje internetowe Allegro

Aniu...cieszę się,że Beki jest u Ciebie...będziesz mnie miała na wątku cały czas...nawet jak nie piszę...jestem:cool3:
Jak się da ...pomogę!

Posted

To psisko gubi wiecej sierści niż owłosienie moich dywanów razem wzięte ;| Godzina z Beki i wydaje sie, że to zima dookoła <hahaha>

Posted

[SIZE="4"]starowinka Suzi 20.04.2009 zasnęła spokojnie.
Za dużo chorób było na tym niewielkim ciałku, pozwoliliśmy jej godnie odejść, teraz już nie cierpi...
biegaj zdrowa i szczęśliwa po zielonych łąkach...

• Ostateczne rozliczenie....

Suzi

Wplaty:
    200 zl. -wemalo
    20 zł. - mimiś
    25 zł. - mimiś -bazarek (wykrywka)
    30 zl. - mag602
    50 zl. - Poker
    50 zł. - Katarzyna Anna M. (Warszawa)
    20 zł. - agusiazet
    50 zł. - K. MONIKA (SOSNOWIEC - PUNKT KSERO)
    20 zł. - Żabusia
    200 zł. - K. Monika (SOSNOWIEC - PUNKT KSERO)/ 21.01.2009
    20 zł. - funia
    13 zł. - bazarek (patusia0922)
    50 zł. - ANULA195555
    15 zl. - Magda M. (kolczyki)
    5 zł. - bazarek (minika083)
    38 zł. - bazarek (Yana)
    11 zł. - bazarek (potoczanka)
    6 zł. - bazarek (beba)
    10 zł. - bazarek (Asiaczek)
    20 zł. - bazarek (maciek84)
    16 zł. - bazarek (Aska7)
    15 zl. - Od Żabusi z bazarku ceramicznego
    15 zł. - bazarek (Jo37)
    20 zł. - bazarek ceramiczny (figa33)
    10 zł. - bazarek ceramiczny
    50 zł. - od JOMY
    100 zł. - K. MONIKA (SOSNOWIEC - PUNKT KSERO)
    30 zł. - MARIOLA CZERNECKA
    30 zł. - anita666 (allegro cegiełkowe)
    25 zł. - żabusia (marzec)
    25 zł. - żabusia (kwiecień)

Wypłaty:
    - 287 zł. - badania (przelałam DT)
    - 60 zl. - koszta jedzonka, benzyny itp. (od 26.12)
    - 174 zl. - DT (do końca stycznia)
    - 14,50 zł. - leki (5 tabletek Aniclindan 13.01.09)
    - 14,50 - leki ((5 tabletek Aniclindan 19.01.09)
    - 40 zł. - zeskrobiny i wizyta
    - 20 zł - telefony w sprawie leczenia Suzi
    - 190 zł. - DT (luty)
    - 20 zł. – szczepienie p/w wściekliźnie
    - 50 zł. - wymaz z uszu (12.02)
    - 100 zł. - DT (połowa marca marca)
    - 18,05 - za wystawienie allegra
    - 94 zl. - DT (do połowy kwietnia)
    - 90 zł. - utylizacja

SALDO KOŃCOWE: -3,05

• Posted

Aniu, wszystkiego najlepszego :multi: :multi: :loveu:. Zdrówka dla Ciebie i Twoich najbliższych, pogody ducha, siły do zwalczania przeciwności i żebyś zawsze była taka :loveu: :loveu: :loveu: jak jesteś!

Posted

[quote name='maciaszek']Aniu, wszystkiego najlepszego :multi: :multi: :loveu:. Zdrówka dla Ciebie i Twoich najbliższych, pogody ducha, siły do zwalczania przeciwności i żebyś zawsze była taka :loveu: :loveu: :loveu: jak jesteś!

Ja też się życzę wszystkiego dobrego...:loveu::loveu::loveu::loveu:...choć nie wiem z jakiej okazji,ale ... maciaszek wie,a życzenia serdeczne zawsze przekazane być mogą:oops:

Posted

Kochani, kto moze pomóc w ogłszaniu naszych psiaków? Bardzo pilnie potrzebna pomoc, adopcje stoją, a mamy pare nagłych sytuacji... nie mozemy wziac kolejnych zwierząt, bo nie uciągniemy, jest cięzko...

Spajk przejada ok. 400 zł. miesiecznie, deklaracji wpłat jest 150 zł.
    Beki nie jest na płatnym DT, co wpadnie to wpadnie - narazie 0 wpłat, to duże psisko, spoo je, wymaga leczenia (rana na łapie, oraz infekcja uszu)
    Hera na niepłatnym DT też musi coś jeść
    Bąbel - wplaty niepełne
    Trzeba jeszcze wspomóc finansowo Hagerka
    Dora na niepłatnym DT
    Koty na niepłatnym DT

Czyli jak widać nie jest zbyt pięknie...

Dora i Spajk potrzebuja odrobaczania i szczepień w celu uaktualnieia ksiażeczki zdrowia (której Spajk w ogóle nie posiada). Hera też powinna zostac zaszczepiona na wirusówki, a Parszywek wykastrowny...

ADOPCJE STOJĄ JAK NIGDY! Jest źle...
    Niestety wlasnie dowiedziałyśmy się, że mamusia Hery znowu spodziewa sie potomstwa... Trzeba ja wyłapać i ciachnac póki szczeniaki nie przyszły na świat, ale po zabiegu trzeba ją gdzies móc trzymać, a my nie mamy juz miejsca!

Kto moze pomóc ogłoszeniowo i finansowo (narazie koce itp. nie są nam potrzebne, znajomi bardzo pomogli i te rzecz mamy)! BARDZO PROSIMY!

Posted

DZIĘKUJĘ BARDZO ZA URODZINOWE ŻYCZONKA :lol:

W końcu dostałam się na dogo :angryy: nie wiem dlaczego ale dotychczasowe hasło nie chciało mi wskoczyć :p
    porobiłam troszkę ogłoszeń Herze....
    Gdyby ktoś chciał pomóc w ogłoszeniach podaje linki aby się nie dublować z ogłoszeniami Hery :roll: można je wykorzystać do ogłoszeń reszty zwierzaków poniewasz stronki nie wymagają rejestrowania się
    ZAPRASZAM DO POMOCY !!!

HERA
    Anonse, Ogłoszenia, Darmowe Anonse, Praca, Ogłoszenia Praca Nieruchomości I Inne
    Hera mix Jack Russell Teriera - adpedia.pl
    Hera mix Jack Russell Teriera / oddam - Bytom - Zwierzęta
    Darmowe ogłoszenia. Szybko sprzedam.
    Darmowe ogloszenia
    Tablica.com: anonse, ogłoszenia, serwis bezpłatnych ogłoszeń, giełda
    Ogłoszenia - Hobby
    Neeon.pl | Darmowe ogłoszenia | Motoryzacyjne | Praca | Nieruchomości
    http://www.vetmozga.com
    http://www.autogielda.pl
    Hera ma ok pół roku, jest wesołą żywioło / Terrier / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa
    Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja i anonse
    Kostenlose Anzeigen,Kleinanzeigen,kostenlose Kleinanzeigen,Anzeigen DE
    Ogłoszenia Najpewniej.pl - sunia mix jack russell terier - Teriery
    mix jack russel terier - Mammisia.pl - Ogłoszenia zwierzęta. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię!
    http://petsy.pl/ogloszenia/
    oddam, sunia mix Jack russell teriera - Vendito - Polska
    http://www.e-zwierzak.pl

BoUnTy dodaj proszę te ogłoszenia w 2 poście, po co marnować czas na dublowanie ogłoszeń... :oops:

Posted

właśnie wróciłam z Beki z dłuuuugiego wieczorno nocnego spacerku, pobiegałyśmy trochę, może i ja zrzucę parę kilogramów :cool3:
    Beki zamiast iść grzecznie spać właśnie zbrała się za zabawę z szczeniaczką Herą :p tak.... właśnie, po północy, po spacerku a jej jeszcze mało biegania i zabawy, energia zaczęła ją rozpierać, wzrósł apetyt i ochota na harce z innymi psiakami :evil_lol: nawet nie wiedziałam że tak szybko dojdzie do formy psychicznej po porzuceniu przez właściciela i schronisku :roll: na spacerach, dopuki sie choć trochę nie zmęczy galopuje jak źrebak :diabloti: można za nią nosem ciorać po chodniku ( jeśli sie z nią biegnie) na smyczy chodzi ładnie, do kota sie przezwyczaja ;)
    to chyba na tyle z ostatnich relacji :roll:
    aha kontrola u weterynarza we wtorek lub środę, zależy jak się wyrobię bo jeszcze mam kiciusia umówionego na zabieg kastracji... trzymajcie kciuki aby wszystko sprawnie poszło, spokojnej nocy ;)

Posted

A ja egoistycznie poprosze o trzymanie mocno kciuków za mnie na jutrzejszej i wtorkowej maturce... :oops:
    Chciałabym zdać... xD

Posted

BoUnTy - a u nas trzyma kciukasy cała rodzinka :thumbs:.
    Szczególnie Bartosz z radochy, że właśnie z tego powodu ma wolne :kciuki:.