Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nakazie siedzę jak na szpilkach, niestety kolejny dzień = kolejny problem...
Mars w miejscu guza teraz ma ogromnego krwiaka, jeśli do jutro po lekach się nie wchłonie, to juto kolejny zabieg ;(

Dostałam receptę na Augumentin, który także ma dostawać Suzi - dzisiaj tez poczta przyszedł do mnie takowy od dogomaniaczki, która napisała na wątku potrzeb lekowych, ze ma na zbyciu. Pierwotnie ten co dostałam miał iść dla Suzi, ale jest to dawka Marsa, ona ma 'mniejsze', a i tak musze kupić bo mało tego, wiec zainwestuje w te Suzisiowe...

Z racji tego, że nie wzięłam rachunków za zabieg, to wklejam zdjęcia Marsika "po", żeby nie było niedomówień... (kochani, to nie do wszystkich kierowane, po prostu mam przeciek, że ktoś próbuje nad nami krzyżyk postawić i nam robi złą opinie ;P)

Posted

grzenka napisał(a):
Matko, co za bida:-(
Bounty, jutro przeleję Wam 20 zł, więcej nie dam rady...

Dziekuję, ale ty i tak przelewasz już Hagerkowi... :( Nie chce już wiecej ciagnac od Ciebie - ciągle pomagaja jedne i te same osoby i aż mi głupio :oops:

Posted

Oł majn got:shake:
ale to borok jest:-(
Oby się czym prędzej "zmył " ten krwiak z Marsikowej gardzieli...
to ja poprosze o druknięcie 40 kojakowych plakacików to pojdzie kaska na Marsa jak mowisz...mało to ale co ja moge wiecej.Wszystko na Kojaka wystawiam bo cieńko oj cieńko z kasa.

Posted

Krwiak minimalnie sie wchłonął, ale niestety nie jest to duży efekt :placz:
Dzięki Ola, kazda zotówka się przyda, a za te 8 zł. to Mars ma żarła na 3 dni, z racji tego, że moze jeśc tylko ryż...

Dzisiaj kupiłam troszkę ryżu - zapłaciłam 5,78 ;) Będzie miec na 4 dni - do tego jeszcze miecho dokupić i jaki ma wypas obiadek...

Posted

tyle tylko moge:oops: ale fakt grosz do grosza i bydzie kokosza :eviltong:
mam 3 torebeczki ryzu ale to Kojak zre jak jest u mnie:oops:
Mars zdrowiej i nie panosz sie tam!:razz:

Posted

Jakie szelki macie kupić? jak takie zamiast obroży to proszę o pw.Mam razem z regulowaną smyczą, tyle że czerwone,nowiusieńkie.Będą pasowały napewno.Proszę o adres.

Posted

maciaszek napisał(a):
No to super!

Wam tez dogo nie chce postów wysylac? :/
Napisałam, że jest lepiej. Mars był dzisiaj na kontroli (ze mną i Ola La) i krwiak się zmniejszył, dostał znowu zastrzyki przeciwkrwotoczne, do tego antybiotyk. Żre za 10-ciu - on mnie z torbami pusci ;P Ogolnie żywy się zrobił, nie chce słuchać.

Czekam na te wyniki, boszz... ja przez niego zwariuje - jak mnie w kaftanie wywioza to będziecie znać powód :/

Posted

ZObooocczysz ,ze beda dobre wyniczki;)
chociaz ty juz świrujesz :P ale jakiś gustowny kaftanik...pomysl czemu nie?:cool3::cool3::cool3:
ja bym sie tam skusiła.

A Mars zadziwiający dzis u wetki był:crazyeye: taki anioł...

Posted

mam uzbierane dla Was pieniązki,tnz.dla Suzi,ale jak potrzeba dla Marsa to moze jakoś podziel,według potrzeb.Policzę drobniaki ,a sporo ich , i wysle w pon.Pozdrawiam i trzymam kciuki,będzie dobrze

Posted

kmonika napisał(a):
mam uzbierane dla Was pieniązki,tnz.dla Suzi,ale jak potrzeba dla Marsa to moze jakoś podziel,według potrzeb.Policzę drobniaki ,a sporo ich , i wysle w pon.Pozdrawiam i trzymam kciuki,będzie dobrze

Dziękuje serdecznie! Jesli nie miałabyś kłopotów za przekazanie tego na Marsa to byłabym wdzieczna za wpłatę na niego. Suzi ma narazie wszytstko co trzeba, a musze zapłacic za badania histo-cytologiczne Marsa. Ja juz nie daje rady psychicznie czekac na te wyniki!
No ale tak sobie myśle, gdyby to był złośliwiec, to jeśli osadzony na węźle chłonnym, którego Mars sie pozbył, to zapewne byłby to rodzaj chłonniaka, no ale on wyniki ma w porządku - FA w porządu, białka całkowite też, a chyba przy złosliwym byłyby chociaż białka całk. podwyższone.
Wybaczcie, ratuje sie kaza mysla, zeby nie zwariować.

PS. Slyszałam, że Milka u Ciebie zostaje, SUPER!

Posted

Bounty, widzę, że macie dużo wydatków...na jedną głowę to sporo za dużo! Dorzucę się trochę tylko podaj mi proszę nr konta na PW :)

No i trzymam mocno kciuki za Marsa! oby było dobrze! miejmy nadzieję, że to nowotwór łagodny!

Posted

[quote name='__Lara']Bounty, widzę, że macie dużo wydatków...na jedną głowę to sporo za dużo! Dorzucę się trochę tylko podaj mi proszę nr konta na PW :)

No i trzymam mocno kciuki za Marsa! oby było dobrze! miejmy nadzieję, że to nowotwór łagodny!

Dziekuję ;) Podam numer na Pw :loveu:
Wiesz tak na dobrą sprawe to bardzo duzo osób nam pomaga stale, ale niestety wydatków jest wiecej niż 'wpływów', dlatego bede wdzieczna za kazdy grosz na Marsiczka - jak wiadomo on nie jest u mnie na płatnym Dt, nie pobieram za niego zanych opłat oprócz tych zwiazanych z utrzymaniem i leczeniem, o czym piszę w rozlieczeniach...

Posted

[quote name='maciaszek']A co ze sterylką Shiry? Była w ogóle :roll:? Bo widzę, że na jej koncie jest 210 zł, niewydanych.
Zapraszam na bazarek, między innymi na Wasze psiaki :) http://www.dogomania.pl/forum/f99/cieple-ubranko-dla-psa-bibeloty-obrazki-na-3-cele-do-14-03-kup-teraz-132602/

Sterylizacji Shiry nie było, aczkolwiek pieniazki są i chciałabym, żeby były, gdyż ona napewno sie odbedzie (poza tym ludzie wpłacali tez bezposrednio na ten cel). Tutaj była taka sprawa, że w parę dni przed sterylizacją pan Shiry stracił prace i panstwo bardzo mnie prosili o 'odroczenie terminu' do czasu drugiej cieczki (bo wcześniej byłoby za blisko, bezpośrednio po cieczce nie można). Shira teraz niebawem powinna cieczkę dostać, odczeka sie potem miesiac i ciach.
Mam nadzieję, ze wtedy wypadli bo wyraźnie czuje, ze państwo się łamią - chyba sie boją operacji. będe musiała pojechac z nimi porozmawiać...

Bazarek na Marsa: http://www.dogomania.pl/forum/f99/ogromny-bazar-dla-marsa-owczarka-z-nowotworem-do-6-02-a-132603/#post11883034

PS. Dopiero teraz doczytalam, że wystawiłas Kasiu dla nas bazarek, dziękuję serdecznie :loveu:

PS2. Siedze cały czas z psami, albo na kompie, a powinnam się uczyć :evil_lol:

Posted

Pamiętacie jeszcze tego kawalera Macelka ? :cool3: to fotka z nowego domku, Marcyś nadal kuleje po operacji ale znacznie mniej, pewnie stawia łapkę na podłożu i miewa się świetnie - na dniach zostanie zaszczepiony ;)
POZDROWIENIA OD MARCELKA !!!!

Posted

Szelki wysłane.Jak wam nie będą już potrzebne to wyślijcie Orzeszkom i tak docelowo miały tam trafić.Mam nadzieję że Mars nie będzie obrażony że mają taki dziewczyński kolor :evil_lol:.Są regulowane i smycz też, więc powinny być na niego w sam raz.

Posted

Dzisiaj Maks mial przekłuwany krawiak, dostał leki i nastepna wizyta w czwartek, zobaczymy czy podawanie leków pomoże.

Kupilam dzisiaj ryż i kości roślinne w lidlu i płącilam niecałe ok. 16 zł. (mam rachunek - jutro wsszytsko w rozliczeniu zaaktualizuje), a w aptece na leki wydałam 29,60 zł. (Cyclonamina i Aescin), za weta i leki w gabinecie placiłam standardowo 10 zł.

Wyników nadal nie ma...

Dostałąm 2 wpłąty - 20 zł. od grzenki, i 30 od Lary ;) Dziękuję :loveu:

Holly dziękuję za szelki, bede czekac, moze to ułatwi nam spacery, bo narazie sympatycznie to wyląda :roll: