anett Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Neigh ja właśnie ustalałam czy napewno WSZYSCY się dobrze rozumiemy i zgadzamy:eviltong::eviltong: A co do jabłek to był taki żarcik;) mój owczarek uwielbia np. kiszoną kapustę i marchewki:lol: Quote
epe Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Mam nadzieję,że Zielony się nie obrazi,ale uważam,że ma on zaiste ciekawe podejście do psychologii psów oraz ludzi!:crazyeye: Quote
Neigh Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 anett napisał(a):Neigh ja właśnie ustalałam czy napewno WSZYSCY się dobrze rozumiemy i zgadzamy:eviltong::eviltong: A co do jabłek to był taki żarcik;) mój owczarek uwielbia np. kiszoną kapustę i marchewki:lol: Wiem:-) Ja w każdym razie zgadzam się i rozumiem:-) Spoko moja Bromba - suomenlaponkoira ( poszukajcie sobie hihihih .........tylko to przypomina) odda życie za pomidora....... Quote
anett Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Neigh napisał(a):Wiem:-) Ja w każdym razie zgadzam się i rozumiem:-) Spoko moja Bromba - suomenlaponkoira ( poszukajcie sobie hihihih .........tylko to przypomina) odda życie za pomidora....... :lol::lol::lol: Mój Pono już trochę odpuścił ale wcześniej ciągnął do zaprzyjaźnionego warzywniaka - olewając po drodze wszystkie sklepy mięsne - i leżąc przed sklepem zajadał się np. surową kapustą :crazyeye: Quote
Neigh Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Kapusta kiszona to tony witaminy C, pomidor - fosfor.......moze wiedzą co robią:-). A dla odmiany śp. jamnica Alfa chodziła do ogródka na mirabelki...... Każdy ma jakiegoś mola co mu mózg rąbie. I dobrze - dzięki temu jest różnorodnie:-) Quote
anett Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='Neigh']......moze wiedzą co robią:-)./quote] Doskonale wiedzą:lol: Jak Pono jest chory to bez mrugnięcia wcina wszystki tabletki; jak rozgryzł antybiotyk to zlizał do czysta to co mu się wysypało:roll: a jak tylko dostaje coś profilaktycznie, jakieś witaminki to przeczesze zębiskami najmniejszy kawałeczek kiełbasy i wypluje zamaszycie:evil_lol::evil_lol: Quote
irenaka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Doskonale wiedzą:lol: Jak Pono jest chory to bez mrugnięcia wcina wszystki tabletki; jak rozgryzł antybiotyk to zlizał do czysta to co mu się wysypało:roll: a jak tylko dostaje coś profilaktycznie, jakieś witaminki to przeczesze zębiskami najmniejszy kawałeczek kiełbasy i wypluje zamaszycie:evil_lol::evil_lol:[/quote] Anett! Ty przecież opisujesz mojego psa!! To niewiarygodne:crazyeye: Quote
zielony Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Witam serdecznie. Mam nadzieje, że w niedziele znajdzie to, na co czekają wszyscy. Przepraszam 2 tygodnie.;) DUUUżżo leży, kupka poprawiła się,:multi: mniej goni ogon,:multi: troszkę interesuje się jedna panienką:multi:Liże po rękach. Jestem zadowolony. Quote
irenaka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 zielony napisał(a):Witam serdecznie. Mam nadzieje, że w niedziele znajdzie to, na co czekają wszyscy. Przepraszam 2 tygodnie.;) DUUUżżo leży, kupka poprawiła się,:multi: mniej goni ogon,:multi: troszkę interesuje się jedna panienką:multi:Liże po rękach. Jestem zadowolony. Zielony! Powiało optymizmem, tak trzymać!!!:multi: Quote
anett Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 irenaka napisał(a): Anett! Ty przecież opisujesz mojego psa!! To niewiarygodne:crazyeye: :lol::lol: ach te ukochane mądraliny:evil_lol: :bigcool::bigcool::bigcool:Niedziela godzina 12.00!! Lenka dzisiaj rozmawiała z przyszłą Panią Maxa - Pani się bardzo cieszy, domek czeka a ja chociaż obiecałam sobie, że nie będę wcześniej szaleć to :Cool!::Cool!:tak mnie samo nosi Quote
dalia 54 Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Witam bardzo sie ciesze ze Maxowi sie powiedzie, ale znalazłam na allegro tak sunie Onka i chciałam spytac czy ktos moglby zalozyc suni wątek gdyz ja nie umiem:oops: i chyba nie mam takiej funkcji to link: http://www.allegro.pl/item448905235_owczarek_niemiecki_2_5_letnia_suka_bcm.html Quote
muffa Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Jesli chodzi o RSPCA to nie ma co ich tak gloryfikować. Zaiste robią dobre rzeczy ale na równi w parze została odkryta niejednokrotnie ich druga twarz- bezlitosna. Przykładów jest sporo, dwa poniżej: Scandal of the RSPCA hospital where they kill kittens and pups: http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4161/is_/ai_n14481373 RSPCA put down 42 dogs (w skrócie- RSPCA uśpiło 42 psy. Jak do tego doszło? Jakaś kobieta hodowała psy w strasznych warunkach. Pewnego dnia ktoś powiadomił RSPCA ze babka umarła i ze jest tam pełno psów- RSPCA przyjechało i podjęli decyzje o uśpieniu tych psów ze względu na to, ze "już sie tyle nacierpiały, że najlepiej dla nich będzie jak już nie będą musiały żyć" !(!@#$%^!!!!!!!): http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/582623.stm (co by było gdyby tak EMIR zabil wszystkie psy np. z Krzyczek z takiego powodu jak RSPCA????) Torunskie schronisko szczyci się współpracą z RSPCA, nie wiem dlaczego właściwie.. W jaki sposób RSPCA współdziała z Wami? Dostajecie pieniądze pewnie, wsparcie- spoko, ale uważam ze nie powinno sie ich kopiować we wszystkim jak np. w bezproblemowym jak napisał już zielony w innym poscie "wybieraniu psów do eutanazji, zwanym mordowaniem", bo to nie do Ciebie Zielony, ani do nikogo z nas należy taka decyzja!!! To ze ludzie spierdzielili tyle na świecie nie oznacza ze powinniśmy mieć na to takie drastyczne rozwiązania. Trzeba szukać innych, jest ich wiele!!!! Bo takie rozwiązania mają tylko ludzie o dziwnym uformowaniu psychicznym (patrz druga wojna światowa). Gdyby schroniska podlegały pod jakieś fundacje, a najlepiej fundacje założone przez osoby prowadzące schroniska - można by wiele zdziałać! Jest tyle możliwości- pisanie projektów, dofinansowania, współpraca międzynarodowa, adopcje międzynarodowe.. Wystarczy spojrzeć na EMIRA jak sobie radzi i tylko brać przykład!!! I podobnie jak Emir działa tak już wiele schronisk i przytulisk na świecie!!!!!!! Czy my musimy ciągle stać w miejscu??? Uważam, że w Toruńskim schronisku decyzje podejmowane o eutanazji są wykonywane niekompetentnie. ---***----****----****----****---- Mam na imię Monika i wiele złego doświadczenia, nie mam zamiaru wdawać się w szczegóły, bo uważam ze to co minęło już nie wróci, ale trzeba podjąć kolejne kroki na przód! lepsze! Quote
anett Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Jak Lenka będzie miała dostęp do netu to sama napisze jak było:lol: ja tylko skrótowo: jest dobrze:happy1:!!! Rodzinka jest zdecydowana, rozmawiali z Darkiem, który wszystkich przeszkoli:evil_lol: Max będzie jeszcze chwilkę w schronisku, będą do Niego przyjeżdżać, żeby się trochę przyzwyczaił, wspólne spacery - pewnie długo to nie potrwa bo dzisiaj już był skutecznie przekupywany smaczkami:evil_lol: A więc jednak:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool: MAX kochany piesku niech to będzie najlepszy domek dla Ciebie:loveu::loveu: NA ZAWSZE!! Quote
agamika Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 :multi::multi: :multi::multi: super wieści :cool1: trzymam kciuki za Maxa :loveu::loveu::loveu:, zeby wszystko było juz ok , mu już wystraczy "wrażen:angryy:" Quote
mysza 1 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 anett napisał(a):Jak Lenka będzie miała dostęp do netu to sama napisze jak było:lol: ja tylko skrótowo: jest dobrze:happy1:!!! Rodzinka jest zdecydowana, rozmawiali z Darkiem, który wszystkich przeszkoli:evil_lol: Max będzie jeszcze chwilkę w schronisku, będą do Niego przyjeżdżać, żeby się trochę przyzwyczaił, wspólne spacery - pewnie długo to nie potrwa bo dzisiaj już był skutecznie przekupywany smaczkami:evil_lol: A więc jednak:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool: MAX kochany piesku niech to będzie najlepszy domek dla Ciebie:loveu::loveu: NA ZAWSZE!! :multi::multi::multi: Trzymamy kciuki!:multi::multi::multi: Quote
Neigh Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Bardzo lubię zdejmować psy z podpisu...........tyle Wam powiem Quote
w-lenka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 O chwała wszystkim wam ! max idzie do domu nowego w wtorek - wczoraj byłam z nowym włascicielem maxa na spacerze - mężczyzna szedł z psiakiem na smyczy- nie było zadnego problemu - brał od niego smaczki zatrzymywał sie siadał i przychodził do niego na komendy- na poczadku od czasu do czasu kiedy gość mówił zbyt dominującym tonem ( czesto ludzie tak maja bo uwazaja ze psiaka trza zdominowac-pozostałości po starych szkołach treserskich) maksiu jerzył sie i powarkiwał, ale teraz koles pracuje nad tonem swojego głosu i jest znaczna poprawa. Dzis Darek ( treser zajmujący sie maxem ( nie pracownik schroniska) był z nim na polanie- psiak pierwszy raz był spuszczony z smyczy, maksiu biegał sobie , bawił sie rzucanym mu kijem, przychodził do darka na przywołanie. Jutro kolejnA lekcja z nowymi włascicielami w poniedziałek uregulowanie formalnosci a w wtorek przetransportowanie do nowego domu. Max czekał długo - duzo sie miłych i nie miłych rzeczy w okół niego i za jego sprawą działo ale narescie trafił na ludzi którzy poswieca mu tyle miosci i czasu( koles zwalnia sie spracy zeby wpasc do psiaka) ile bed tylko w stanie mu dac. trzymajcie kciuki - jak tylko bede miec aparat to foteczki przesle- moze z workowego przekazania do nowego domu mi sie uda.:multi:Maxa historia dobiega konca ale przed nami jeszcze cała masa- bo w trakcie jego "rechabilitacji" umarło bezsensowna smiercia mnustwo bezbronnych stworzeń Quote
asiaf1 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 cieszę się, że Maksiowi sie udało głownie dzięki Waszej determinacji. Pewnie gdyby nie Wy już by go nie było wśród żywych. Mam nadzieję, że teraz już zawsze będzie szczęśliwy Quote
epe Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 A ja mam nadzieję,że dzięki wymianie zdań z Zielonym,w schronisku zacznie dawać się szansę psom z problemami i decyzje o usypianiu nie będą takie szybkie!;) Quote
irenaka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 epe napisał(a):A ja mam nadzieję,że dzięki wymianie zdań z Zielonym,w schronisku zacznie dawać się szansę psom z problemami i decyzje o usypianiu nie będą takie szybkie!;) Święte słowa Epe! :loveu: Quote
Recommended Posts