Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maks został znaleziony na toruńskim poligonie przez żołnierzy, w tragicznym stanie.
Ktoś zamknął go w szczelnie zabitej deskami budzie (wykonanej z materiałów używanych przez wojsko), a budę z Maksem postawił na MROWISKU CZERWONYCH MRÓWEK!!!

MAKSOWI udało się wydostać cudem z budy, jednak mrówki nadal go kąsały gdy został znaleziony (niedaleko mrowiska).

Obecnie pies przebywa w schronisku w Toruniu (www.torun.schronisko.net), nie jest agresywny w stosunku do ludzi, daje się głaskać, nawet sam się tego domaga, ale reaguje agresywnie na smycze, linki, gdy ktoś go chce wyprowadzić.

Ma ok.4-5 lat i potrzebuje osoby która z nim będzie pracować po tym co przeszedł.

Najlepiej jakby od razu ktoś go zabrał i chciał z nim pracować.

POMÓŻCIE!!!

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to już nie tylko porzucenie ale i znęcanie się nad zwierzęciem....nie mam słów na takie traktowanie zwierząt :-(

super by był domek z ogrodem zeby nie musiał sie stresować smyczą ale pracy to z pewnością będzie wymagał...

podeślę link do znajomej miłośniczki ON-kow

Posted

O cholera..................Melduje się. Dajcie mi chwilę na rozkręcenie wątku. Dla niego tymczas byłby niezbędny.... Żeby na nowo nauczył sie ufać....Rozumiem, że roboczo nazywa się Max?

Posted

Wiecie co? Czasem to mam takie wrażenie, że mi się to śni.......tu podpalą psa.........tam rzucą mrówkom na pożarcie, bo się pewnie nasłuchali, że potrafią żywcem zjeśc..

TOTAL.

No dobra, poza domem, co można zrobić tak na już? Ogłoszenia ma? ( gdzie? )
Co o nim wiadomo? Stosunek do dzieci, kotów, mężczyzn? Umie chodzić na smyczy........no wszystko bardzo poproszę zebrać w pigułce......

Posted

Tak na już to raczej niewiele wiedzą, jeżeli to się stało niedawno. Właśnie kiedy to się wydarzyło? W jakim stanie pies jest obecnie? Jest leczony?

Na OwP można od razu wysłać o nim informacje.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Taaa......ja też........

Ja sobie obiecałam, ze póki z krzyczkowych nie zostanie nam więcej niż 4 - na żadne wątki nie wchodze......

DOOOOBRE!

Posted

mysza 1 napisał(a):
Znacie kogoś od banerków? Założę mu też wątek na owczarku

Poprosiłam Wisełkę o banerek. Dzięki za owczarki Mysza!!! Ja bym już go ogłaszała, ale kontaktu do osoby brak....:(

Posted

agamika napisał(a):
To dopóki nie będzie porządnego bannerka może ten komuś sie przyda:oops:
podlinkwany już (a wątek w góre )

Oooooo, boooskooo, dzięki!:loveu: